Pregatiri pentru praznuirea Sfintilor Ardeleni la Alba Iulia


La 21 octombrie Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintilor Ardeleni: Cuviosii Marturisitori Visarion si Sofronie, a Sfntului Mucenic Nicolae Oprea si a Sfintilor preoti Marturisitori Ioan si Moise Macinic. De mai multi ani pomenirea Sfintilor Marturisitori Ardeleni prilejuieste si organizarea, la Alba Iulia, a unui simpozion national. Tema din acest an este "Arhiepiscopia Alba Iuliei, centru de spiritualitate ortodoxa transilvana", care se va desfasura in Aula "Dumitru Staniloae" a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia.

Au fost invitati mai multi ierarhi, dintre care amintim: IPS Andrei, IPS Nifon, Arhiepiscopul Trgovistei, PS Vasile Somensanul, PS Visarion Rasinareanul, PS Iustin Sigheteanul si PS Petroniu Salajanul. Vor mai participa: dr.

Adrian Lemeni, Ministru Secretar de Stat pentru Culte, Acad. Prof. dr. Mircea Pacurariu, Pr. prof. Ilie Moldovan, dr. Gheorghe Anghel, Pr. Prof. dr. Nicolae Bolea, Protos. Melchisedec Ungureanu, Asist. Drd. Alin Albu si drd. Ioana Rustoiu.

Prelegerile vor incepe vineri, 20 octombrie 2006, de la ora 10.00 si vor continua cu discutii pe tema propusa.

Smbata, 21 octombrie 2006, in ziua de pomenire a Sfintilor Ardeleni, se va oficia Sfnta Liturghie in Catedrala Reintregirii din Alba Iulia la care vor sluji mai multi ierarhi, preoti si diaconi si sunt asteptati credinciosi din intreaga eparhia.

.

17 Octombrie 2006

Vizualizari: 1977

Voteaza:

Pregatiri pentru praznuirea Sfintilor Ardeleni la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE