Mai presus de moarte, in Iubire


Un film senzational despre lucrarea crestina a poetului Ioan Alexandru

 

Recent, a fost lansat un film senzational despre lucrarea crestina a poetului Ioan Alexandru, realizat de Silviu Despa, cofondator - impreuna cu poetul - al miscarii Pro Vita in Romania. Filmul "Mai presus de moarte, in Iubire" prezinta pe durata a 75 de minute documente video, audio si scrise, majoritatea inedite, multe dinainte de 1989, despre extraordinara activitate a poetului Ioan Alexandru: lucrarea de misiune crestina din decembrie 1989 si in viata politica de dupa 1990, lupta cu mentalitatea ateist-comunista din Parlamentul Romaniei, vizita in SUA, cu "Biblia de la Bucuresti", fondarea miscarii "Pro Vita", lucrarea martirilor brancoveni etc.

O parte din filmari au fost facute clandestin, in timpul dictaturii ceausiste, cu camere video imprumutate de la Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti si de la Biserica Baptista "Sfanta Treime", tot din capitala. Alte filmari au fost realizate dupa revolutie sau cumparate de la TVR.
Filmul pune in valoare marturii tulburatoare despre Ioan Alexandru ramase de la Petre Tutea si pr.

Constantin Galeriu, cat si un fragment de dialog cu marele teolog Dumitru Staniloae, pe tema legaturii dintre poezie si teologie. Realizat in format CD, DVD si VSH, filmul lui Silviu Despa va fi dublat, in curand, de publicarea unei carti despre timpul petrecut impreuna cu poetul Ioan Alexandru, cat si despre alte aspecte ale lucrarii sale misionare profunde.

Un articol de Ion Zubascu

.

18 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1979

Voteaza:

Mai presus de moarte, in Iubire 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE