Corul Filarmonicii Moldova concerteaza la Biserica Sf. Nectarie


Corul Filarmonicii Moldova concerteaza la Biserica "Sf. Nectarie"

Biserica "Sf. Nectarie" din cartierul iesean Alexandru cel Bun va gazdui, maine, de la ora 19:00 un traditional concert de muzica religioasa, organizat cu ocazia sfintelor sarbatori pascale. Evenimentul este organizat de parohia ieseana, in colaborare cu Primaria Municipiului Iasi, marcand in acelasi timp perioada plina de spiritualitate in care ne aflam. Concertul de muzica religioasa va fi sustinut de corul academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat "Moldova" din Iasi.

Manifestarea marcheaza si implinirea, in acest an, a 65 de ani de activitate a Filarmonicii iesene si se incadreaza in programul dedicat implinirii celor 600 de ani de atestare documentara a cetatii moldave. "Concertul de Pasti organizat in fiecare an de Filarmonia din Iasi este tinut pentru prima data in biserica noastra. Este o bucurie pentru noi sa gazduim un astfel de eveniment, la care vor participa, pe langa enoriasii nostri, si credinciosi din alte parohii, reprezentanti ai Primariei, ai Prefecturii, personalitati, intelectuali si oameni de cultura", ne-a declarat parohul de la Biserica "Sf. Nectarie" din Iasi, pr. Petrica Lehaci.

Repertoriul coral cuprinde 14 piese muzicale religioase, dintre care nu lipsesc si traditionalele cantari din aceasta perioada prepascala, precum "Tatal nostru", "Crucii Tale ne inchinam.", "Camara Ta, Mantuitorule.", "Acestea zice Domnul".

Corul academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat "Moldova" din Iasi, sustine in fiecare an un concert de Pasti, intr-una dintre bisericile iesene, astfel incat putem vorbi despre o traditie in Iasi ca acest cor sa concerteze la biserici in perioada prepascala. "Am cantat in anii trecuti la Catedrala mitropolitana sau la Biserica Banu, dar anul acesta cantam in aceasta biserica deosebita, care impodobeste cartierul Alexandru. Pregatim concertul de doua saptamani, si am incercat sa imbogatim repertoriul din anii trecuti", ne-a declarat dl Doru Morariu, maestru dirijor al corului amintit.

"Prin Patimi, spre Inviere"

Episcopia Ortodoxa Romana a Oradiei, in colaborare cu Liceul Teologic Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, organizeaza, astazi, la ora 18:00, in sala de spectacole a Teatrului de Stat pentru Copii si Tineret "Arcadia" Oradea, spectacolul pascal "Prin Patimi, spre Inviere". Spectacolul rememoreaza, prin cantari si lecturi evanghelice specifice, ultimele evenimente din viata pamanteasca a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, urmarind sa creeze atmosfera de reculegere, meditatie, evlavie si pietate crestina corespunzatoare perioadei prepascale.

Stefan MARCULET

.

22 Aprilie 2008

Vizualizari: 1337

Voteaza:

Corul Filarmonicii Moldova concerteaza la Biserica Sf. Nectarie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE