Reprezentantii mai multor religii, in dialog la Bruxelles

 

Reprezentantii mai multor religii, in dialog la Bruxelles

 

La initiativa presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe 5 mai, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, a avut loc un dialog informal la care au participat aproximativ 20 de reprezentanti ai crestinismului, iudaismului si islamismului din Europa. Reuniunea a fost coprezidata de presedintele Comisiei Europene, dl Barroso, prim-ministrul sloven si actualul presedinte al Consiliului European, Janez Jansa, si presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering. Intalnirea din acest an a avut ca tema doua dintre provocarile majore cu care se confrunta Uniunea Europeana: schimbarile climatice si reconcilierea.

Din partea Patriarhiei Romane, la aceasta reuniune a participat IPS Arhiepiscop si Mitropolit Nifon Mihaita al Targovistei (exarh patriarhal pentru relatiile Patriarhiei Romane cu institutiile crestine internationale si cu institutiile europene), alaturi de IPS Emmanuel Adamakis (Patriahia Ecumenica de Constantinopol), PS Ilarion Alfeyev (Patriarhia Moscovei) si PS Athanasie (Biserica Greaca).

Participantii la reuniune si-au exprimat opiniile cu privire la cele doua teme majore si s-au pus de acord in ceea ce priveste rolul esential al religiilor si al comunitatilor religioase in abordarea provocarilor comune si in mobilizarea societatilor noastre pentru un viitor durabil.

Participantii si-au exprimat dorinta si angajamentul de a continua acest dialog important intre ei si institutiile europene. (George Palade, Biserica "Buna Vestire" - Bruxelles)

.

07 Mai 2008

Vizualizari: 661

Voteaza:

Reprezentantii mai multor religii, in dialog la Bruxelles 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE