Domnia lui Manase si Amon.

1. Manase era de doisprezece ani cand s-a facut rege si a domnit cincizeci si cinci de ani in Ierusalim.
2. Acesta a facut lucruri neplacute inaintea ochilor Domnului, umbland dupa uraciunile popoarelor izgonite de Domnul din fata fiilor lui Israel.
3.
Caci a facut din nou locurile inalte pe care le sfaramase Iezechia, tatal sau, si a asezat jertfelnice pentru baali, a facut Asere, s-a inchinat la toata ostirea cereasca si i-a slujit;
4. A facut jertfelnice si in templul Domnului, despre care Domnul zisese: "In Ierusalim va fi numele Meu in veci";
5. A zidit jertfelnice pentru toata ostirea cereasca in amandoua curtile templului Domnului.
6. Tot el a trecut prin foc pe fiii sai in valea Ben-Hinom si a facut vrajitorie, farmece si magie; a adus oameni care chemau duhurile mortilor si fermecatori; si a inmultit relele impotriva Domnului, maniindu-L.
7. Apoi a facut un idol cioplit si l-a asezat in templul lui Dumnezeu, desi Dumnezeu graise catre David si catre Solomon, fiul lui: "In templul acesta si in Ierusalimul pe care l-am ales dintre toate semintiile lui Israel, imi voi pune numele Meu in veac;
8. Mai mult, nu voi ingadui ca piciorul lui Israel sa paseasca afara din pamantul acesta, pe care l-am dat parintilor lor, numai daca ei vor fi staruitori in a face tot ce le-am spus, dupa toata legea, randuielile si poruncile date prin Moise".
9. Insa Manase a dus pe Iuda si pe locuitorii Ierusalimului la atata ratacire, incat ei au savarsit mai rau decat acele popoare pe care Domnul le starpise din fata fiilor lui Israel.
10. De aceea a grait Domnul lui Manase si poporului sau, dar ei n-au ascultat.
11. De aceea a adus Domnul peste ei pe capeteniile armatei regelui Asiriei, care l-au prins pe Manase cu arcanul si l-au legat cu catuse de fier si l-au dus la Babilon.
12. Si in stramtorarea sa, el a cautat fata Domnului Dumnezeului sau si s-a smerit foarte inaintea Dumnezeului parintilor sai.
13. Iar daca s-a rugat, Dumnezeu l-a auzit si i-a ascultat rugaciunea lui si l-a adus inapoi la Ierusalim, in regatul sau. Si a cunoscut Manase ca Domnul este Dumnezeul cel adevarat.
14. Dupa aceea a zidit el zidul cel din afara al cetatii lui David, in partea de apus a Ghihonului, pe vale si pana la poarta pestilor, a inconjurat Ofelul, l-a facut inalt si a asezat capetenii de oaste prin toate cetatile intarite ale lui Iuda.
15. Apoi a doborat pe dumnezeii cei straini si idolul cel din templul Domnului si toate capistele pe care le zidise pe muntele templului Domnului si in Ierusalim le-a aruncat afara din cetate.
16. A facut la loc jertfelnicul Domnului si a adus pe el jertfe de impacare si de lauda iar lui Iuda i-a spus sa slujeasca Domnului Dumnezeului lui Israel.
17. Poporul mai aducea jertfe pe locurile inalte, dar numai pentru Domnul Dumnezeul sau.
18. Celelalte fapte ale lui Manase si rugaciunea lui catre Dumnezeul sau si cuvintele vazatorilor, care i s-au grait in numele Domnului Dumnezeului lui Israel, se gasesc scrise in istoria regilor lui Israel.
19. Si rugaciunea lui si cum l-a ascultat pe el Dumnezeu si toate pacatele lui si faradelegile lui si locurile in care el a zidit locuri inalte si a asezat chipurile Astartei si idolii, inainte de a se smeri, se gasesc scrise in istoria lui Hozai.
20. Apoi a raposat Manase cu parintii sai si l-au ingropat in gradina casei lui, iar in locul lui s-a facut rege Amon, fiul sau.
21. Amon era de douazeci si doi de ani cand s-a facut rege si a domnit doi ani in Ierusalim.
22. Si a facut el lucruri neplacute inaintea ochilor Domnului, precum facuse si Manase, tatal sau; caci a adus jertfe la toate chipurile cioplite, pe care le facuse Manase, tatal sau, si le-a slujit.
23. Dar el nu s-a smerit inaintea fetei Domnului, cum s-a smerit Manase, tatal sau; dimpotriva, Amon si-a inmultit pacatele sale.
24. Si au uneltit slugile lui impotriva lui si l-au omorat in casa sa.
25. Insa poporul tarii a omorat pe toti care uneltisera impotriva regelui Amon.
Si in locul lui poporul tarii a facut rege pe Iosia, fiul sau.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 367

Voteaza:

Domnia lui Manase si Amon. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE