Ioram ucide pe fratii sai si se inchina la idoli. Pedeapsa si moartea lui.

l. Iosafat a raposat cu parintii sai si a fost inmormantat la un loc cu parintii lui, in cetatea lui David. Iar in locul lui s-a facut rege Ioram, fiul sau.
2. El avea ca frati pe fiii lui Iosafat, adica pe Azaria, pe Iehiel, pe Zaharia, pe Azaria, pe Micael si pe Sefatia.
Toti erau fiii lui Iosafat, regele Iudei.
3. Acestora tatal lor le facuse daruri mari de argint, de aur si de lucruri pretioase, dimpreuna cu cetatile intarite, care erau in Iuda, iar domnia a dat-o lui Ioram, pentru ca el era fiul lui cel intai-nascut.
4. Insa Ioram, daca a luat domnia tatalui sau si s-a intarit, a ucis pe toti fratii lui cu sabia, de asemenea si pe unii dintre capeteniile lui Israel.
5. Ioram era de treizeci si doi de ani cand s-a facut rege si a domnit opt ani in Ierusalim.
6. Dar el a umblat pe drumul regilor lui Israel, dupa cum facuse si casa lui Ahab, pentru ca el avea de femeie chiar pe o fiica a lui Ahab; si a facut lucruri care nu erau placute in ochii Domnului.
7. Totusi Domnul, pentru legamantul pe care-l facuse cu David, n-a vrut sa piarda de tot casa lui David, caci ii fagaduise sa-i dea lui si fiilor lui un sfesnic luminos in toate timpurile.
8. In zilele lui s-a rupt Edomul de sub stapanirea lui Iuda si si-au pus pentru ei rege osebit.
9. Atunci a plecat Ioram impotriva lor cu mai-marii ostirii lui si cu toate carele de razboi, care le avea; si, sculandu-se noaptea, a batut pe toti Edomitii care-l impresurasera si pe toate capeteniile carelor acelora; si poporul s-a intors repede la taberele lor.
10. Edomul a ramas tot rupt de sub stapanirea lui Iuda pana in ziua de astazi. Tot in acel timp s-a mai rupt de sub stapanirea lui Iuda si Libna, pentru ca el a parasit pe Domnul Dumnezeul parintilor sai.
11. De asemenea a facut el inaltimile de pe muntii lui Iuda si a dus pe locuitorii Ierusalimului la desfrau si pe Iuda la ratacire.
12. Atunci i-a venit o scrisoare de la Ilie proorocul, in care se spunea: "Asa zice Domnul Dumnezeul lui David, stramosul tau: Fiindca tu n-ai umblat pe caile lui Iosafat, tatal tau, si pe caile lui Asa, regele lui Iuda,
13. Ci ai umblat pe drumul regilor lui Israel si ai dus pe Iuda si pe locuitorii Ierusalimului la desfrau, dupa cum a dus si casa lui Ahab pe Israel la desfrau, ba inca ai ucis si pe fratii tai, fiii tatalui tau, care erau mai buni decat tine,
14. Pentru aceasta, iata Domnul va lovi cu lovitura mare pe poporul tau, pe fiii tai si pe femeile tale si toata averea ta.
15. Iar pe tine insuti te va lovi cu boala grea, cu boala maruntaielor tale, pana ce vor iesi din tine zi cu zi din pricina bolii".
16. Apoi a intaratat Domnul impotriva lui Ioram duhul Filistenilor si al Arabilor, care se invecineaza cu Etiopienii;
17. Si au plecat acestia impotriva Iudei, au navalit in toata tara si au luat toata averea care se afla in casa regelui; de asemenea si pe fiii lui si pe femeile lui si nu i-a mai ramas lui nici un fecior, afara de Ohozia, cel mai mic dintre fiii lui.
18. Iar dupa toate acestea l-a lovit Domnul la maruntaiele lui si cu o boala fara vindecare.
19. Asa s-a trecut zi cu zi, una dupa alta; iar la sfarsitul anului al doilea, din pricina bolii lui, au iesit din el toate maruntaiele si a murit in cele mai grozave chinuri. La inmormantarea lui poporul nu i-a mai ars aromate, cum facuse pentru parintii lui.
20.
El a fost de treizeci si doi de ani cand s-a facut rege si opt ani a domnit in Ierusalim; si a murit neplans si l-au ingropat in cetatea lui David; insa nu in gropnitele regilor.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 312

Voteaza:

Ioram ucide pe fratii sai si se inchina la idoli. Pedeapsa si moartea lui. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE