Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce parere aveti despre Martorii lui Iehova (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13970)

Illuminatu 18.11.2012 23:20:36

Se pare ca Charles Taze Russel, cel care a infiintat secta a fost mason si, conform declaratiei sotiei sale... pedofil.

stefan florin 19.11.2012 08:46:58

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 482753)
Se pare ca Charles Taze Russel, cel care a infiintat secta a fost mason si, conform declaratiei sotiei sale... pedofil.

pedofil...nu stiu...dar mason cu siguranta. Piatra funerara de pe mormantul lui este in forma de piramida (simbol masonic)

Illuminatu 19.11.2012 09:32:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 482801)
pedofil...nu stiu...dar mason cu siguranta. Piatra funerara de pe mormantul lui este in forma de piramida (simbol masonic)

Ideea e ca profetii mincinosi se dau in stampa pana la urma si orice om sincer si cu constiinta treaza - nu e neaparat sa fie credincios - va putea sa-si dea seama pe parcursul vietii sale daca un profet este de la Dumnezeu sau este un mincinos notoriu.
Asta ca sa nu se spuna ca sectarii "sinceri" au fost, de fapt, niste simple victime si ca atare sa indrazneasca sa se apere la judecata.

Fiecare sectar alege sau accepta de bunavoie si nesilit de nimeni "spalarea de creier", asta e clar!
"Spalarea de creier" este urmarea increderii oarbe in oameni, si nu in Dumnezeu! Profetii mincinosi nu ar mai putea infesta societatea daca oamenii nu i-ar crede.

Mani 19.11.2012 10:34:07

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 433694)
Hmm. Cum scapi de ei? Deci eu locuiesc in Canada, si astazi m-am trezit cu o carticica iehovista sub usa, scrisa in limba romana. E drept, si inainte ne-a mai cautat una, care a mai lasat o carticica in romana, si de cand a primit-o mama odata, tot suna, desi i s-a spus ca nu vrem sa ne schimbam religia. Inca nu stiu de unde a aflat nr.nostru de telefon,adresa si faptul ca suntem romani.
Hei, pe 5 Aprilie o sa 'comemoreze moartea Domnului Iisus'. Sarbatoare mare. Numai prostii sunt in carticele alea, si cea mai enervanta chestie din carticele este imaginea Domnului Iisus omorat pe un stalp.

Ok, so cum scapi de ei? Daca ii ignoram ne vor lasa in pace?

Iti spun cum am scapat eu de ei: i-am primit in casa, in primul rand. I-am lasat sa vorbeasca, apoi le-am propus eu o tema de discutat. Si ne-am hotarat sa ma viziteze la o alta data, stabilita de comun acord. Am pregatit tema si cand au venit le-am dat citatele din Scripturi. Dupa care n-au mai vrut sa vina.

Am simplificat la maximum "strategia". In spatele ei insa sta cunoasterea doctrinei iehoviste, pe care am capatat-o citind tot ce am gasit in librarii cu privire la tema asta. Si mai sta si in cunoasterea Scripturilor si a invataturilor Bisericii.

Daca cunoasterea celor de mai sus nu este chiar bine pusa la punct, recomand doar o simpla marturie de adevarat crestin. Si refuzul constant de-a mai discuta cu ei.

stefan florin 19.11.2012 11:39:13

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 482812)
Ideea e ca profetii mincinosi se dau in stampa pana la urma si orice om sincer si cu constiinta treaza - nu e neaparat sa fie credincios - va putea sa-si dea seama pe parcursul vietii sale daca un profet este de la Dumnezeu sau este un mincinos notoriu.
Asta ca sa nu se spuna ca sectarii "sinceri" au fost, de fapt, niste simple victime si ca atare sa indrazneasca sa se apere la judecata.

Fiecare sectar alege sau accepta de bunavoie si nesilit de nimeni "spalarea de creier", asta e clar!
"Spalarea de creier" este urmarea increderii oarbe in oameni, si nu in Dumnezeu! Profetii mincinosi nu ar mai putea infesta societatea daca oamenii nu i-ar crede.

Spalarea de creier in acesta secta, este la ea acasa

Miha-anca 20.11.2012 01:08:57

Spune-le ca esti ortodoxa. Atunci ei pleaca mancand pamantul...

stefan florin 20.11.2012 08:50:14

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482999)
Spune-le ca esti ortodoxa. Atunci ei pleaca mancand pamantul...

chiar crezi asta? Vin pe la mine acasa de vreo 7-8 ani de zile. Si stiu ca sunt ortodox, si...NU au fugit mancand pamantul

Ekaterina 01.01.2013 17:57:59

Citat:

În prealabil postat de Aristarh (Post 448711)
Invataturi ABERANTE ,oare nu or fii si traditiile si practicile inutile precrestine preluate de Ortodoxie si Catolicism din paganism?Ba da.Strigoi si moroi ,tepuse in inimi la morti ,cenusa bauta de la mori ca sa scape de blesteme ,ca ne-am facut de ras si pe Discovery ,a vazut o lume intreaga cat de inapoiati santem si barbari.O tara ortodoxa da.

Sa nu confundam Sfanta Traditie cu superstitiile, sunt total, total diferite. Daca doresti sa te lamuresti in legatura cu Sfanta Traditie citeste urmatorul articol.
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...nie-68839.html

Uite care este continutul Sfintei Traditii, nu ceea ce ai enumerat mai sus.

"Continutul Sfintei Traditii, adica al Traditiei apostolice, a fost fixat de Biserica in opt izvoare si anume :
1) Simbolurile de credinta ;
3) Definitiile dogmatice ale celor 7 sinoade ecumenice si ale celor 9 sinoade particulare (aprobate de sinodul VI Trulan) ;
4) Marturisirile de credinta ale martirilor ;
5) Definitiile dogmatice impotriva ereziilor ;
6) Scrierile Sfintilor Parinti;
7) Cartile de slujba;
8) Marturiile istorice si arheologice, referitoare la credinta crestina
apostolica."
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ica-69114.html

Mani 02.01.2013 21:10:23

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 483021)
chiar crezi asta? Vin pe la mine acasa de vreo 7-8 ani de zile. Si stiu ca sunt ortodox, si...NU au fugit mancand pamantul

Au fost si pe la mine Martore, au vazut icoanele si au vrut sa discutam despre Sf. Treime. Au venit odata, le-am citit din Biblie o multime de texte legate de tema, dupa care nu au mai vrut sa vina. Mi-au lasat la cutia postala doar o revista cu tema asta, dar ca s-o comentam impreuna nu s-au mai obosit.

stefan florin 02.01.2013 22:17:16

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 492406)
Au fost si pe la mine Martore, au vazut icoanele si au vrut sa discutam despre Sf. Treime. Au venit odata, le-am citit din Biblie o multime de texte legate de tema, dupa care nu au mai vrut sa vina. Mi-au lasat la cutia postala doar o revista cu tema asta, dar ca s-o comentam impreuna nu s-au mai obosit.

stai linistita. Peste cateva saptamani vor veni altii la tine. Astia nu renunta NICIODATA!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:27:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.