Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2009, 21:32:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Tot ceea ce stii,bun s-au rau ai invatat de la altii,nimic nu-ti apartine,care l-a randul lor au invatat de la altii,si tot asa.Daca unul o ia razna si i se pare lui ca asa este cum zice el,toti care sunt deacord cu ce spune el o iau si ei razna.
Te inseli.
Metoda stiintifica are un fel de secvente de control.
Citat:
Cat despre faptul ca stii ce faci,ca faci ce vrei tu, si de ce traiesti pe pamant ,ma cam indoiesc.De exemplu daca te imbolnavesti ai tu puterea sa te faci sanatos cand vrei tu?Sau poti tu sa-ti poruncesti tie sa plangi cand vrei,sa razi cand vrei,sa te veselesti la comanda,sa te intristezi la comanda.Poti ceva din toate astea? Oare ce sunt starile astea sufletesti?si de unde vin ele?de ce se manifesta sufletul in aceste feluri?
Dar de ce as vrea toate acestea? Imi cunosc limitele si nu doresc sa fac cu mult mai mult decit pot.
Starile sufletesti sint produse principale sau secundare ale evolutiei. De ce se manifesta ele asa e mai mult de discutat, dar toate au explicatii naturale.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 21:35:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Fiul ratacitor
De ce te-ar ierta numai daca te intorci la el? Sau e o figura de stil?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 21:45:00
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si? Nu inteleg unde vrei sa ajungi
ca nu gandi ti destul de logic....soricelu are acelas ADN ca al omului,asta ce inseamna?ca provenim di soricei!si norul are aceasi compozitie ca a pepenelui...si multe sunt asemanarile.....si vrei ti o definitie a timpului...este o linie permanent miscatoare intre trecut si viitor....asta daca intelege ti ..hai sa vorbim stiintific....!uite va intreb si eu acum:de unde provine elementele unei celule?sau de unde provine maimuta?daca dintr o celua atunci imi ve ti raspunde de unde provine aceea celua adica copozitia celuie s a format prima dar cum????????si de unde vine timpul?si ce e timpul?cine a pus bazele pamantului?imi explica ti cum?dece nu se poate explica cum sa format campul magnet dintre luna si pamant?cum au luat fiintasau nastere legile fizici?cine sustine universul ?cineva sau ceva il tine?dar cine?????????dece creerul dupa moartea omului devine gel si nu il poti experementa?dar vreau detaliat nu la mistooooooooo asa cum va place sa luati ironic...pur si simplu asa um alti s au straduit sa ti raspunda frumos si exemplar incearca ti si domniile voastre aceas atitudine daca va pretindeti educat si aveti o masa iformativa buna exprimatio......[SIZE=3]Dumnezeu este asemenea unui cerc ale cărui margini nu sunt nicăieri, iar al cărui centru este pretutindeni.Dumnezeu este în afara tuturor, nerămânând în afară; este în toate, dar necuprins de ele; este mai presus de toate, fără înălțare; este mai jos de toate, fără coborâre; este în toate și, totodată, deasupra tuturor.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 21:58:42
aurel1211 aurel1211 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.11.2006
Implicit

topcat are linia lui si se tine de ea . Nu stiu daca merita insistat si nu cred ca mai are vreun rost .
Omul e liber sa creada ce vrea el si cum vrea el . El trebuie sa dea de un duhovnic bun , de un om care sa ii faca ceva extraordinar si apoi sa mediteze la cele intamplate .
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 23:55:15
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Adevarat suflet imaterial, dar cu multe suferinti,frate Georgeval.
Pai atunci ne apropiem de catolici care spun ca focul din purgatoriu este unul material. Sfantul Ioan Damaschin spune ca focul din iad nu este unul material, numai Dumnezeu stie esenta acelui foc.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 01:16:18
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
De ce te-ar ierta numai daca te intorci la el? Sau e o figura de stil?
Pentru ca daca nu te intorci, inseamna ca nu vrei. Fiecarui om i se dau nenumarate ocazii sa vrea, si in momentul mortii este cea finala, in care suntem cei mai lucuzi.
Deci iti respecta libertatea de a nu accepta sa te intorci.
Vechi 10.10.2009, 09:10:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
ca nu gandi ti destul de logic....soricelu are acelas ADN ca al omului,asta ce inseamna?ca provenim di soricei!si norul are aceasi compozitie ca a pepenelui...si multe sunt asemanarile.....si vrei ti o definitie a timpului...este o linie permanent miscatoare intre trecut si viitor....asta daca intelege ti ..hai sa vorbim stiintific....!uite va intreb si eu acum:de unde provine elementele unei celule?sau de unde provine maimuta?daca dintr o celua atunci imi ve ti raspunde de unde provine aceea celua adica copozitia celuie s a format prima dar cum????????si de unde vine timpul?si ce e timpul?cine a pus bazele pamantului?imi explica ti cum?dece nu se poate explica cum sa format campul magnet dintre luna si pamant?cum au luat fiintasau nastere legile fizici?cine sustine universul ?cineva sau ceva il tine?dar cine?????????dece creerul dupa moartea omului devine gel si nu il poti experementa?dar vreau detaliat nu la mistooooooooo asa cum va place sa luati ironic...pur si simplu asa um alti s au straduit sa ti raspunda frumos si exemplar incearca ti si domniile voastre aceas atitudine daca va pretindeti educat si aveti o masa iformativa buna exprimatio......[SIZE=3]Dumnezeu este asemenea unui cerc ale cărui margini nu sunt nicăieri, iar al cărui centru este pretutindeni.Dumnezeu este în afara tuturor, nerămânând în afară; este în toate, dar necuprins de ele; este mai presus de toate, fără înălțare; este mai jos de toate, fără coborâre; este în toate și, totodată, deasupra tuturor.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
De ce nu mergi tu mai intii la scoala si apoi sa iti reformulezi toate aceste intrebari? Ai sa vezi ca marea majoritate vor disparea.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 09:11:53
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pentru ca daca nu te intorci, inseamna ca nu vrei. Fiecarui om i se dau nenumarate ocazii sa vrea, si in momentul mortii este cea finala, in care suntem cei mai lucuzi.
Deci iti respecta libertatea de a nu accepta sa te intorci.
De ce generalizezi?
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 10:03:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
De ce generalizezi?
Nu inteleg ce vrei sa zici, cum generalizez?
Redau invatatura bisericii despre judecata. Bineinteles, judecata fiecaruia este personala. Dar se pot spune si lucruri generale.
Vechi 10.10.2009, 10:50:07
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
Si, ti-ar conveni ca judecatorii sa judece pe baza de mila si iertare?
Nu e nimic la intimplare? De unde stii?
Hey, nu eu am propus sa ne judecam pe baze divine.
Nu e nimic la intamplare. Tu cum de nu stii?

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01