Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2009, 17:55:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Atunci de ce s-au separat apostolii de Nicolae si de altii care au intrat in erezie si au condomnat orice fel de erezie si amagire?Unde este diferenta nu mai exista fratie.Nu se face compromis la adevar, nu se ciunteste si nici nu se adauga, doar pentru ca , convingirile sa fie la fel.Ca poti sa-l iubesti pe unul care e in erezie nu e greu, dar insusi Hristos e impotriva minciunii si a oricarui fel de erezie.

Apocalipsa 2.6 Ai însă partea bună că urăști faptele nicolaiților, pe care le urăsc și Eu.
Parca spuneati ca sunteti frati cu catolicii. Nu ca sunt eretici ca nicolaitii. Fratii , cand au o neintelegere, se strang, se roaga, postesc ca Dumnezeu sa le luminee mintile si sa aleaga dogma buna, Nu se desoart.

Andrusca, atat poti tu, ce sa-i faci...inveti de pe you tube. Daca nu stii ce e aceea traire crestina, imi pare rau pentru tine.

MariS , multumesc.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.12.2009, 17:57:08
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
Nu sunt in cer pentru ca aii gasesti foarte des prin penitenciare, baruri si discoteci, droganduse, prostituindu-se, imbatandu-se si fumand. Si nu-i tot. Mai sunt care fac schisme in Biserica Ortododoxa, dar sunt totusi Sfinti parinti cu titluri chiar mai mari decat insusi isus Hristos (invatatorul)- ca de exemplu : Inalt preasfintitul, prea fericitul, si altele. Totusi va conduc catre ecumenism ca sa puteti da legi ca si alta data in sinoade ecumenice. In urma la ceea ce ti-am scris conchizi ca cerul va fi umplut de toti ortodocsii? Am fost in urma intr-un sat in jungla si nu erau ortodocsi pe acolo. Catolici, da. Penticostali, da. Dar nici cunostinta despre Sfanta Biserica si despre sfintele taine si sfintii parinti. Nici oase sfinte. Dar insa ingerii care ii vizitau (pana sa ajunga evanghelicii sau Biserica Universala Catolica, le vorbeau oamenilor din Sfaintele Scripturi, ca odinioara. Aceste sunt minuni de neegalat. Vor fi doar ortodocsi in cer daca ingerii le-au vorbit celor din tinutrile salbatice doar despre Sfintele Scripturi si nimic din Sfintele Datini? Au pacatuit ingerii invatandu-i sa renunte la paganism si sa traiasca dupa Sfanta Scriptura, omitand in mod constient Traditia?
plus ca le vorbeau din Biblie pt ca ei nu o cunosteau.In Biblie se regasteste si Sfanta Traditie.(pt cine vrea sa cunoasca Adevarul).

Last edited by Ioana-Andreea; 05.12.2009 at 17:59:47.
Vechi 05.12.2009, 17:58:59
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Ce legatura au intrebarile adresate de mine, care sunt acestea de mai jos

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Toti crestinii ortodocsi sunt asa, sau pe astia iti place tie sa ii dai ca exemplu, de ce?

De existenta acestui stil de traire crestina nu stii?

http://www.youtube.com/watch?v=LMUDjICyD5U

In confesiunea ta exista acest stil de vietuire si traire crestina?

Cum era crestinismul in primul sec. Crestin?

Confesiunea ta are aceeasi structura organizatorico-educativa ca si primii crestini?

Unde scrie in Biblie ca Scriptura trebuie sa fie singura autoritate?
....cu raspunsurile acestea oferite de dumneavoastra?
Citat:
Scrie in 2Timotei cap 3: 16-17
Iar Apostolii nu slujeau la altar si nu aduceau aghiazma si tamaie, nici nu umblau cu cruciulite aurite si in haine poleite. Nu dadeau acatiste. Erau simplii asa cum ii descrie Pavel in Evrei.

36. Altii au suferit batjocura si bici, ba chiar lanturi si inchisoare;
37. Au fost ucisi cu pietre, au fost pusi la cazne, au fost taiati cu fierastraul, au murit ucisi cu sabia, au pribegit in piei de oaie si in piei de capra, lipsiti, stramtorati, rau primiti.
38. Ei, de care lumea nu era vrednica, au ratacit in pustii, si in munti, si in pesteri, si in crapaturile pamantului.
39. Si toti acestia, marturisiti fiind prin credinta, n-au primit fagaduinta,
40. Pentru ca Dumnezeu randuise pentru noi ceva mai bun, ca ei sa nu ia fara noi desavarsirea.
Va rog frumos incercati sa raspundeti, cum puteti...cu argumente Scripturistice sau nu, istorice, care tin de Traditie...ceva din toate acestea, dar incercati sa imi raspundeti in asa fel incat sa vad negru pe alb si foarte clar!!!!
Vechi 05.12.2009, 18:00:04
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
nu vad dc pasajele astea ar exclude purtarea cruciulitelor.Exista si cruciulite de lemn.Daca rataceau,unde vroiai sa dea acatiste?In Vechiul Testament,n-ai citit cuvantul "tamaie"?
foarte adevarat - in VT. Dar Apostolii si Sfintii parinti? Ori includeti in Sfintii parinti si toate invataturile lui Moise si ceilalti scriitori ai VT? Unde este Sekina de pe Chivotul cu tablele Legii? Unde-i Altarul pentru jertfe? Unde este Templul Cel Sfant? La ce Parohie? Ce faceti cu Tapul de azazel ii da-ti drumul prin Bucuresti? Doar in contextul Templului de la Ierusalim vorbim de tamaie, altare si celelalte legi talmudice.
Vechi 05.12.2009, 18:01:50
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Ar fi bine daca cineva ar face un experiment.Sa ii dea unui ateu sa citeasca Biblia si apoi sa-i insiram dogmele fiecarei biserici.Ateul,obiectiv fiind,sa spuna care i se pare cea potrivita cu Biblia.Sigur ar spune ca Ortodoxia.
Vechi 05.12.2009, 18:03:48
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Vali72001 ...Cum se numeste perioada de timp care a trecut pana la scrierea primei Evanghelii???

Cum comentati aceste versete de mai jos?

"Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină"(2 Ioan I, 12).

"...sunt si alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus si care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred � scrie el � ca în lumea aceasta nu ar incăpea cărtile ce s-ar fi scris." (Ioan 21, 25).
Vechi 05.12.2009, 18:03:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Fraza era intentionata,in sensul ca am vazut ca spunea cu mare siguranta ca ortodocsii nu prea ajung in cer.
Adica sa inteleg ca ,in secte,nu exista si oameni care n-au nici o treaba cu credinta?.
gresesti cand spui ca stii tu ce as vrea sa spun. Eu mi-am spus parerea:

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
In rai vor fi ortodocsi si sectanti; la fel si in iad.
.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.12.2009, 18:05:23
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ce legatura au intrebarile adresate de mine, care sunt acestea de mai jos

....cu raspunsurile acestea oferite de dumneavoastra?

Va rog frumos incercati sa raspundeti, cum puteti...cu argumente Scripturistice sau nu, istorice, care tin de Traditie...ceva din toate acestea, dar incercati sa imi raspundeti in asa fel incat sa vad negru pe alb si foarte clar!!!!
traditia nu o voi folosi pentru ca nu o cunosc. Cunosc ceea ce m-au invatat Isus si Sfintii Apostoli, in plus scriitorii VT pe care si voi ii recunosteti, la fel si sunteti de acord cu canonul iudaic (necrestin - exista inainte de Biserica Primara)
Vechi 05.12.2009, 18:05:39
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
foarte adevarat - in VT. Dar Apostolii si Sfintii parinti? Ori includeti in Sfintii parinti si toate invataturile lui Moise si ceilalti scriitori ai VT? Unde este Sekina de pe Chivotul cu tablele Legii? Unde-i Altarul pentru jertfe? Unde este Templul Cel Sfant? La ce Parohie? Ce faceti cu Tapul de azazel ii da-ti drumul prin Bucuresti? Doar in contextul Templului de la Ierusalim vorbim de tamaie, altare si celelalte legi talmudice.
se tamaia pt ca slava lui Dumnezeu sa nu-i faca sa moara si pt ca pacatosii intrau intr-un loc sfant.Deci,tamaierea are si va avea legatura cu Dumnezeu.Pt ca inca suntem pacatosi,ce vezi idolatru in asta?

Altarul pt jertfa - Crucea.
Templul cel Sfant - Biserica Ortodoxa.

Si cele 10 porunci sunt tot legi date evreilor.
Vechi 05.12.2009, 18:05:47
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ar fi bine daca cineva ar face un experiment.Sa ii dea unui ateu sa citeasca Biblia si apoi sa-i insiram dogmele fiecarei biserici.Ateul,obiectiv fiind,sa spuna care i se pare cea potrivita cu Biblia.Sigur ar spune ca Ortodoxia.
Buna idee....
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50