Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2009, 14:47:09
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
pacat ca nu te poti bucura cu mine
Pai ea se bucura in alte moduri...brrrr
Vechi 08.12.2009, 14:48:18
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
Pentru toti adventistii astept sa-mi interpretati versetele astea :

Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11
Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20
Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16
Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18

Iacov: După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său. Facerea 37:35

Iov 26:6. Imparatia mortilor este goala inaintea Lui si adancul este fara acoperis.

Trebuie sa intelegi ca nici din versetele pe care le-ai postat tu si nici alte versete asemanatoare nu sunt o realitate obiectiva. Ci mai degraba o ilustrare culturala a iudeilor influentata de cultura celorlalte popoare pagane. Altfel nu se explica neconcordanta intre invatatura clara a Mantuitorului ca va fi o inviere in vremea de apoi, o alta invatatura ce nu concorda este aceea in care Dumnezeu le spune lui Adam si Evei ca vor muri iar Satan si popoarele pagane spun, - Hotarat ca nu ve-ti muri ci ve-ti ajunge la o stare de cunoastere superioara omului de rand (aici se pare ca a avut satan dreptate in cazul credintei ortodoxe. Adventistii sustin ceea ce spune Dumnezeu - aceea ca vom muri). Locuita mortilor este pamantul caci :7. Si ca pulberea sa se intoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu, Care l-a dat. Deci care este locuinta mortilor?
Nu exista absolut nici o neconcordanta.Ba din contra Mantuitorul vine si intareste mai clar credinta oamenilor in viata de dupa moarte si in inviere.Citeste pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar care e cat se poate de clara.Singura neconcordanta e intre adventisti si Biblie si Mantuitorul Hristos.
Vechi 08.12.2009, 14:53:49
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
valy , dumneata stii ce inseamna "a interpreta" ?

Daca da interpreteaza-mi versetele pe care vi le-am dat.

Ceea ce ai facut tu mai sus nu e interpretare.
Prietene a interpreta in conceptia adventistilor nu inseamna neaparat sa stau sa ma concentrez si sa debitez ...din mintea mea. Dupa cum stii, noi credem ca biblia se explica singura. Numai ca trebuie sa o cunosti. Interpretarile altora si Traditia nu constitue pentru noi ultima jurisdictie in acest domeniu. Cel mult ne deschid ferestre spre studiul mai aprofundat al Bibliei. Istoria are si ea ceva de zis in ceea ce priveste laturile culturale ale poporului in acele timpuri. Dar imbarligaturile nu sunt luate de noi in seama. Versetele nu se scot din context ci sunt folosite in cadrul in care au fost scrise. Cadrul cartii si a capitolului apoi sunt comparate cu alte versete ce sunt scrise in Biblie. Revin - starea constienta a omului in moarte este o doctrina periculoasa (si neadevarata) care deschide usa spiritismului. Este mentionat lucrul acesta si in unele publicatii oficiale de pe acest site.
Vechi 08.12.2009, 14:59:31
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
astept momentul cand nu ai sa mai raspunzi la "provocari" .... cred ca pot sa astept mult si bine
Ceea ce m-a distrat pe mine la ea este faptul ca nu vrea sa raspunda intrebarilor simple si directe pentru a nu pieri pe limba ei si a ajunge singura la concluzia ca ea crede intr-o secta fara nicio temelie, ca de altfel toate sectele existente . Orice intrebare primeste, care de altfel necesita niste raspunsuri simple...pentru ea este o capcana, si asta pentru ca inainte sa raspunda trebuie sa caute interpretarea penticostala musai...altfel nu stie ce sa raspunda si nu vrea sa inteleaga sau sa vada sensurile adevarate!
Vechi 08.12.2009, 15:03:24
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
Prietene a interpreta in conceptia adventistilor nu inseamna neaparat sa stau sa ma concentrez si sa debitez ...din mintea mea. Dupa cum stii, noi credem ca biblia se explica singura. Numai ca trebuie sa o cunosti. Interpretarile altora si Traditia nu constitue pentru noi ultima jurisdictie in acest domeniu. Cel mult ne deschid ferestre spre studiul mai aprofundat al Bibliei. Istoria are si ea ceva de zis in ceea ce priveste laturile culturale ale poporului in acele timpuri. Dar imbarligaturile nu sunt luate de noi in seama. Versetele nu se scot din context ci sunt folosite in cadrul in care au fost scrise. Cadrul cartii si a capitolului apoi sunt comparate cu alte versete ce sunt scrise in Biblie. Revin - starea constienta a omului in moarte este o doctrina periculoasa (si neadevarata) care deschide usa spiritismului. Este mentionat lucrul acesta si in unele publicatii oficiale de pe acest site.
Pai de ce nu poti interpreta versetele dupa principiul Sola Scriptura conform caruia Biblia se explica singura si nu necesita studii speciale sau pregatire pentru a o studia???
Vechi 08.12.2009, 15:03:33
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
E doar citarea interpretarii fondatorului...
Mai surioara, as dori sa te intreb de unde cunosti tu atatea despre fondator? Cred ca tu ai vb mai mult despre fondator de cat toti adventistii de pe acest forum. se pare ca il cunosti foarte bine. Cate carti a fondatorului ai citit tu ? viata lui? A avut roade despre care se vorbeste in Biblie? A avut o viata curata?

Apoi, am comentat eu aici ceva din scrierile fondatorului.? Am pus eu vre-un citat? Am bagat domniei tale pe gat macar o propozitie? Eu tot timpul am folosit Scriptura, si de fapt nu pentru voi, care oricum nu stati in picioare, ci pentru cei care sunt in vizita pe aici si nu indraznesc sa se puna intre dreapta -credinta si Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este oricum deasupra. Cuvintele Lui Canonice, cuvinte folosite si de Domnul Isus, sunt indeajuns sa dea omului orientarea catre Mantuire. Invatatura Biblica este destul de bogata pentru a rezolva problema Sufletului prins in Pacat si a-l duce spre Mantuire.
Vechi 08.12.2009, 15:12:43
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Ceea ce m-a distrat pe mine la ea este faptul ca nu vrea sa raspunda intrebarilor simple si directe pentru a nu pieri pe limba ei si a ajunge singura la concluzia ca ea crede intr-o secta fara nicio temelie, ca de altfel toate sectele existente. Orice intrebare primeste, care de altfel necesita niste raspunsuri simple...pentru ea este o capcana, si asta pentru ca inainte sa raspunda trebuie sa caute interpretarea penticostala musai...altfel nu stie ce sa raspunda si nu vrea sa inteleaga sau sa vada sensurile adevarate!
vezi ca:
Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Andrusca. Si inca incerc sa nu-i raspund acolo unde scriu degetele fara ea.
sa nu zici ca nu ti-am atras atentia iar o sa spuna ca tu esti plecata si degetele tale scriu singure.
Vechi 08.12.2009, 15:12:59
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ceea ce m-a distrat pe mine la ea este faptul ca nu vrea sa raspunda intrebarilor simple si directe pentru a nu pieri pe limba ei si a ajunge singura la concluzia ca ea crede intr-o secta fara nicio temelie, ca de altfel toate sectele existente . Orice intrebare primeste, care de altfel necesita niste raspunsuri simple...pentru ea este o capcana, si asta pentru ca inainte sa raspunda trebuie sa caute interpretarea penticostala musai...altfel nu stie ce sa raspunda si nu vrea sa inteleaga sau sa vada sensurile adevarate!
Opreste-te din visare, Andrusco, sa nu cazi din pat. Eu pot face o conventie cu tine: eu nu mai rostesc cuvantul "penticostal" si tu nu mai rostesti cuvantul "ortodox" . Sa vedem care e mai sectar dintre noi si daca mai ai ceva de vorbit, afara de propaganda. Aha, vor ramane rasetele , desigur...
Vechi 08.12.2009, 15:13:49
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu exista absolut nici o neconcordanta.Ba din contra Mantuitorul vine si intareste mai clar credinta oamenilor in viata de dupa moarte si in inviere.Citeste pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar care e cat se poate de clara.Singura neconcordanta e intre adventisti si Biblie si Mantuitorul Hristos.
De Florin Laiu:

Ai adus din nou pilda bogatului din Lc 16 ca argument al nemuririi sufletului, ceea ce înseamnă că n-am fost înțeles. Deocamdată cred că am argumentat destul, deși nu am sentimentul perfecțiunii. Sunt absolut convins că mintea care vrea să înțeleagă va înțelege. Dacă răsplata vine imediat după moarte, învierea nu folosește la nimic, sau cel puțin nu ar fi principalul eveniment al mântuirii. Dar Pavel arată clar în 1 Cor 15 că învierea lui Iisus este SINGURA noastră speranță, deoarece este garanția că și noi vom învia. Fără înviere nu există viață veșnică. În concluzie, teoria nemuririi înainte de înviere cade. Singura nemurire a sufletului care este legitimă, naturală, supranaturală și creștină, este aceea pe care o primim prin învierea drepților. Omul în sine nu este nemuritor, nu este dumnezeu. Nemurirea naturală a sufletului este o minciună fundamentală a tuturor religiilor păgâne. Majoritatea ereziilor din creștinism, erezii botezate și proclamate ca dogme de sinoade se bazează pe arhierezia nemuririi naturale a sufletului. Ea nu se poate găsi în Biblie decât prin manipularea textului ca să reiasă altceva decât a intenționat Domnul.

Am spus, pilda este o parabolă, ca și o fabulă, are caracter literar-didactic, nu dogmatic. Este o anecdotă fariseică pe care Iisus a preluat-o ca să le aducă aminte fariseilor lucruri pe care tindeau să le uite. În această pildă, cele două locuri sunt Gheena și Sânul lui AVraam. Sânul lui Avraam nu este un loc ceresc. Te rog să citești Discursul despre Hades (în scrierile lui Josephus, deși poate fi de la Hipolit), singura scriere antică în care apare descrierea credinței populare în Hades, cu cele două locuri pe care le cuprinde. Sânul lui Avraam nu era sus în concepția iudaică populară, care se reflectă în pildă, ci era în același loc subteran, unde se afla, dicolo de prăpastie, Gheena. Bineînțeles, ambele locuri sunt fantastice, țin de imaginația populară, și se folosesc în pildă doar ca scenariu fictiv, cu scop didactic.

Singurul ghid sigur pe care-l avem spre soarta cea bună este Sfânta Scriptură (am zis eu). Și ai spus că această propoziție nu-ți pare ortodoxă. Dacă definim ortodoxia ca doctrina dogmatică formulată de sinoadele „ecumenice”, atunci înțelegerea mea nu este ortodoxă (fiindcă există dogma sfintei tradiții). Dar dacă ne referim simplu la ortodoxia biblică, nu mai avem nevoie de alt criteriu. Altminteri ar fi prea complicat să acceptăm Sfânta Tradiție a tuturor bisericilor care pretind că provin de la apostoli. Biblia sigur vine de la apostoli, și nu are nevoie de altă confirmare.

Ceea ce ai scris referitor la doctrina nemuririi sufletului în primul secol este pură speculație. Când voi avea mai mult timp, voi pune în scris cercetările mele în domeniu și voi arăta, cu ajutorul Domnului, că cele mai vechi scriseri creștine, începând cu NT, nu susțin nemurirea naturală a sufletului. Referirile la Pavel sunt pură speculație. Mulți teologi serioși au dovedit că Pavel nu a crezut în nemurirea sufletului. Luca spune că a făcut cercetări cu privire la viața lui Iisus (Luca 1:1-2) și astfel a aflat de la unii martor, această pildă rostită de El. Dar nu uita, ea nu este mai mult decât o pildă.

http://tornafratre.blogspot.com/2009...-nemurire.html
Vechi 08.12.2009, 15:16:17
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
n-am inteles :-?
E conceptia mea legata de feelingul ca acel cineva care apare pe cararea vietii este intr-adevar partea de la Dumnezeu, si asta prin cunoasterea lui in mai multe contexte...in societate, raportarea la Dumnezeu, moralitate, anturaj, educatie, caracter...calitati, defecte, vicii, reactii..ceva de genul asta. Sper ca ai inteles ce vreau sa spun prin diferitele contexte si ca nu sunt de acord ca locul unde il intalnesti poate spune totul despre o persoana, in speta despre viitorul sot!

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
:*
cum pui fetzele alea?
Off-topic: Intri in profil -> Optiunile utilizatorului -> Modifica Optiuni -> si in josul paginii la Optiuni diverse selectezi din cele 3 Enhanced Interface-Full WYSIWYG Editing ...probabil ca tu ai Basic Editor acum si de aceea nu ai emoticoane mai variate
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50