![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In extremul orient rus care e cu 10 ore inaintea Ierusalimului, daca Sf. Liturghie incepe la 9 dimineata, asta e la ora 23 in Ierusalim, ziua precedenta. Ca sa nu mai zic ca la Sf. Paste, cand in Kamchatka e miezul noptii si se canta Hrostos a inviat, la Ierusalim abia e ora 2 dupa amiaza sambata. Iar Alaska e cu 11 ore inaintea Ierusalimului. Asta inseamna ca daca cumva se face Sf. Liturghie dupa ora 13:00, se face dupa ce s-a incheiat ziau in Ierusalim. De obicei, Sf. liturghie nu se facae asa tarziu, insa mai sunt si exceptii, cand dureaza mult slujbele de dimineata. Oricum ai lua-o, nu se intampla in aceeasi zi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde scrie ca Duhul Sfant a binecuvantat calendarul? Cum ramane cu celelalte calendare din vechime, care e posibil sa fi fost folosite in primele secole ale crestinismului (etiopian, indian, persan)? Oare cei care erau pe alt calendar nu aveau Har? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema ta e ca citesti prea literal anumite expresii. Chiar si astronomii atei moderni, care sunt ferm convinsi ca Pamantul se invarte in jurul soarelui, folosesc termeni ca "Soarele rasare", sau "drumul soarelui de la apus la rasarit", sau "cand soarele e la amiaza", etc, chiar daca ei stiu ca de fapt Pamantul e cel care se invarte. Astea sunt expresii relative, si le foloseste toata lumea. La fel si Hristos a spus ca samanta de mustar e cea mai mica, chiar daca nu e. E cea mai mica dintre cele care se pun in gradina, asta e subanteles, nu trebuie mentionat explicit in toate Evangheliile. La fel Hristos a spus si ca casatoria se poate desface NUMAI din cauza de desfranare (unele Evanghelii omit si asta), insa Biserica mai permite divortul si din alte motive (apostazie, refuzul de a naste copii, etc). Inca un exemplu, Sf. Scriptura pomeneste de cateva ori expresia "tot pamantul", de ex. regele nu stiu care stapanea tot pamantul, insa e clar ca nu stapanea chiar tot pamantul, ci doar tot pamantul cunoscut la vremea aia. E iarasi o expresie relativa, nu trebuie luata ad-literam. Deci vezi ca nici macar Scriptura nu se ia chiar asa ad-literam. Nu ma rusinez deloc de invatatura Sf. Parinti, insa ma feresc sa interpretez invatatura lor in mod gresit si sa ajung la concluzii aberante, gen Pamantul e plat, BOR nu mai are Har, etc... Bogdan. Last edited by BogdanF2; 12.01.2010 at 12:11:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Zi-mi si mie, dupa intelegerea ta, daca Pamantul e plat (si fix) ce forma are? E ca un disc? E ca un patrat? Are colturi?
Si cat de mare e? Are margini? Ce se afla la marginile alea? Un zid, o prapastie? Cat de gros e? Ce se afla dedesubt, la adancime? Arata-mi te rog o harta ceva a modelului tau, sa inteleg despre ce vorbesti. Un desen macar, daca nu ai o harta. S avad si eu unde se afla Polul Nord si Polul Sud. Mai zi-mi si la ce distanta crezi tu ca se afla Soarele de Pamant. Si Luna. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Invierea are loc simbata la miezul-noptii, cind este tot simbata si la Ierusalim. Nu stim daca fac si Sfinta Slujba tot atunci sau dimineata, caz in care e Duminica si la Ierusalim. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|