![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Niciodata sa nu spui niciodata" spunea o vorba... Si asta pentru ca niciodata nu va fi cum spunem noi sau cum vrem noi, ci numai asa cum vrea Dumnezeu si se indura de fiecare... Doamne ajuta
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In concluzie:trebuie sa marturisesc "ce mi-a facut mie Domnul", dar cu smerenia si sub calauzirea Sf. Duh al Domnului. Abia astept sa pot discuta cu cineva interesat si sa fiu de folos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt foarte interesata sa discut cu tine despre experienta ta... A mea nu este tocmai o experienta placuta si plina de bucurie, dar mi-am acceptat destinul si-I multumesc Domnului pentru tot, si bune si rele... Ma rog Domnului sa-mi dea putere si intelepciune si sa-mi arate Lumina lui pana la capat... Doamne ajuta
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ne auzim peste vro 20 de ani dupa ce ai citit tot! bye! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
BO si BRC recunosc fiecare ca impart o Traditie care la un moment dat s-a diferentiat regretabil. Citat:
Dar cum zicea cineva "diavolul se ascunde in detalii". [quote]Mai întâi de toate Calea, precum și Adevărul nu sunt doar concepte, cât mai ales o Persoană: Iisus Hristos și e impropriu să zici că nu sunt "bune". Citat:
"biserica" adventista si "biserica" baptista nu sunt si nu vor fi niciodata in comuniune din motive dogmatice si asta arata ca cel putin una din ele nu face parte din Biserica. Citat:
Protestantii la fel. Insa divergentele raman si asa cum ai observat (pana la urma!) tin de puncte fundamentale, iar asta impiedica orice comuniune si deci cum ziceam mai sus, cel putin una din categoriile enuntate nu face parte din Biserica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum zicea cineva, ar fi mai bine daca ai incerca sa cunosti ortodoxia prin prisma literaturii teologice ortodoxe. Sunt sigur ca Sf. Ioan Gura de Aur o sa-ti placa. Si mai sunt si altii. Daca tu ne poti recomanda autori protestanti din aceeasi perioada, chiar sunt curios sa cunosc.. ![]() Citat:
Citat:
Am mai vazut astfel de discutii dar in general sustinatorii fenomenului in cauza aveau destule lacune care tineau de o anumita maturitate in primul rand. Citat:
Chiar cunosc o familie care mi-ar place sa avem o rudenie spirituala, daca n-ar fi de alta confesiune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu alte cuvinte daca un om se considera a fi "pentru Dumnezeu" si daca are o oarece moralitate vizibila pentru ceilalti este automat sfant? Citat:
Nu se face evanghelizare decat prin orele de religie de la scoala (care si astea s-ar putea sa dispara) si deci doar pentru copii. Pentru adulti mai nimic. Ne-am culcat pe o ureche cum ca suntem "aproape 90%" ortodocsi cand este destul de clar ca cel mult doar 4% frecventeaza biserica. Si adevarul (paradoxal?) este si ca nici n-avem biserici pentru restul pana la 90%. Last edited by AlinB; 13.04.2010 at 14:06:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Motiveaza omul spre bine dar nu ii anuleaza capacitatea de a alege raul. Citat:
Si care va sa zica au cugetul curajt deja daca se boteaza? Adica au atins climaxul sfinteniei si procesul mantuirii s-a incheiat deja cu un bilant pozitiv? Asta ii invatati voi? Tema de gandire: daca cred si nu se boteaza? Sunt mantuiti sau nu? Citat:
E mai degraba un numar zecimal care tinde de la zero (fara sa-l atinga cu adevarat) pana la infinit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica adventista si biserica baptista se scrie fara ghilimele. Gresit. Ce ziceti daca o sa va stresez, din nou, cu invataturi ortodoxe (din "Catehismul ortodox") care nu va sunt deloc pe plac si pe care le respingeti? Si, sunt cam multe astfel de invataturi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, te intreb pe tine Alin, tu ai citit omilia referitoare la Ioan 2:4? Daca da, ce parere ai despre atitudinea Sfantului Ioan Gura de Aur referitor la comportamentul Mariei (mama Domnului Iisus Hristos) la nunta din Cana? Citat:
Citat:
Aveti voi o obsesie sa va luati de omul care respecta ceva ce este scris in Sfanta Scriptura (dar nu apare in invataturile si practica voastra). Oricum ai intoarce-o, trebuie sa recunosti ca vorbirea in limbi este unul din darurile Duhului Sfant (un dar pe care nici eu nu-l am). Nu inteleg ce vrei sa demonstrezi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|