![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Alcatuirea Bibliei vrei sa spui
|
|
|||
|
|||
![]()
Biblia e creatia lui Dumnezeu prin oameni din diferite epoci istorice care au scris cum s-au priceput mai bine, unii erau pastori, altii regi etc.
|
|
|||
|
|||
![]()
incredibil !
Din aceste intrebari si raspunsuri NE-BUNE, adica rele, trag concluzia ca habar nu aveti ce inseamna cuvantul "SFANT" ! |
|
|||
|
|||
![]()
SFANT- inseamna "pus deoparte" pentru Dumnezeu, adica e ca si cum eu aleg ceva( sau pe cineva) foarte pretios pentru a fi inchinat Lui Dumnezeu.
Eu aceasta definitie am invatat-o in adunarile sectare. Cum de sectarii nu se sesizeaza? Sau acum nu se mai invata asa? Ori nu va convine sa spuneti aceasta teorie ortodocsilor? Pentru ca in acest caz ortodocsii v-ar zice cam asa: Pai daca eu ca parinte crestin, aleg sa-mi pun "deoparte", adica sa-mi inchin Domnului fii si ficele mele si consfintesc asta prin "Sf. Taina a Botezului" ceea ce inseamna coborarea in mod tainic a Duhului Sfant peste fiinta fiilor mei si pecetluirea lor pentru eternitate, unde vedeti voi greseala? Este adevarat ca scrie:" Cine va crede si se va boteza va fi mantuit", dar credeti ca invers nu este valabil? adica daca intai faci botezul copilasilor si abia apoi, cand au discernamant ii inveti credinta care este problema? In lumea Lui Dumenzeu nu exista timp si spatiu. Acestea sunt specifice doar acestei efemere intrupari a "carnii si sangelui". Problema sectarilor este cu totul alta ! E logic ca daca copiii sunt botezati deja ca si crestini si au deja pecetea Duhului Sf.ei nu au logica sa-i boteze din nou, deci sa-i faca membrii ai sectei. Si atunci le-ar conveni de minune sa poata ei influenta pe bietii copilasi fara sa incalce cuvantul Scripturii:"Un Domn ,o credinta si un Botez".Acum trebuie sa inventeze tot felul de minciuni despre Ortodoxie ca sa poata fi credibili si sa-i poata motiva pe sarmanii oameni descumpaniti si bulversati sa se boteze din nou in secta. Da, surogate ieftine, un fel de arome identic naturale ! Toate acestea prind doar la acei sarmani "crestini" botezati, dar lasati de izbeliste de parinti si de nasi, copiii ai nimanui, fara nici o educatie religioasa, ba si mai grav cu o educatie atee invatata in scoala si societate, care ajung sa se multumeasca cu cele mai ieftine "surogate" de credinta. Cum pot eu sa fac diferenta intre un "fals" si un "autentic" daca niciodata n-am avut parte de acel "autentic"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
.Ei considera, conform bibliei, "sfantul" ca fiind "pus deoparte pentru Dumnezeu".Pentru noi ortodocsii consecinta acestei actiuni presupune un intreg proces de 'purificare' si 'spalare' care incepe prin apa botezului, apoi prin Sf.Taine si dureaza TOATA viata. Iar faptul ca atatea mii de generatii au dovedit prin fapte ( nu numai prin vorbe ) ca , intr-adevar, apartin Domnului ne face pe noi sa asociem acest termen de 'sfant' cu neprihanirea, sau nepatimirea. |
|
|||
|
|||
![]()
În virtutea cărei logici să faci invers? Ce credință mai e și aia să faci pe dos, să pui căruța înaintea boilor?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?) Si mai sunt unele întrebări mai spinoase: Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor? De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor? Last edited by penticostalulmantuit; 08.04.2010 at 23:39:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce confundati ortodocsii cu ortodocsii practicanti? Sunt mii si mii de oameni care fac o gramada de lucruri, dar nici macar nu stiu de ce le fac, pentru ca nu isi cunosc religia, nu cunosc Sfanta Scriptura si nu Il cunosc pe Dumnezeu.... Fac asta pentru ca stiu ei ca asa trebuie sa faca... Sunt multi oameni ce cred ca tot ce face un ortodocs e permis de Biserica (si aici ma refer la sectari)... De exemplu, sotul meu vrea sa mergem in Mai in Romania la nunta unui var de-al lui (penticostal si el). La inceput am refuzat numai pentru faptul ca in Februarie eu am botezat un copilas si nu a vrut sa vina cu mine la masa (ca-n Biserica nici n-am indraznit sa-l chem). Enervandu-se pentru refuz, a inceput sa-mi zica: "vino sa vezi o nunta crestina, in care Il slavim pe Domnul". Am ramas socata: pai noi pe cine slavim, l-am intrebat. Pai ce la voi exista nunti crestine? Mergeti la Biserica cu nanasii (beton de beti), spune popa ceva mecanic, satul si el de cate ori a repetat aceleasi tampenii, iesiti de-acolo si "muzica si dupa el"; va imbatati si toata nunta e mai mult pentru bani..... etc, etc.... Apropo' de ce zicea penticostalulmantuit: gandeste-te ca sotul meu a cazut la sectari de un an. Noi am avut o nunta crestina (fara lautari, doar cu nasii la Biserica si cativa prieteni la masa acasa), copiii sunt botezati crestineste (fara cumatrii cu bani grei) si el uita toate astea si-mi spune "la voi" e rau, vino la noi sa vezi o nunta crestina... Cum poate uita si da un om totul la o parte in nici un an de zile?.... Explicati-mi ca nu stiu ce sa mai cred (tind sa ma gandesc ca i-au spalat astia creierii...) Iarta-ma penticostalulmantuit
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf Petru nu spune ca botezul te mantuie ci cugetul curat inaintea lui DUmnezeu care e marturisit prin botez. Versetul din Tit nu se refera la botez. Dc s-ar referi la botez atunci toti cei botezati ar trebui sa aiba Duhul Sfant lucru care nu e adevarat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din verset eu ințeleg ce nu este botezul, ce este botezul și ce face botezul. Ce nu este botezul: „o curãțire de întinãciunile trupești” Ce este botezul: „mãrturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu” Ce face botezul: „vã mîntuiește acum pe voi” Mie rușine, eu sunt neoprotestant și ar trebui să înțeleg corect acest verset. Dar nu reușesc să-l văd altfel. Vrei să mă ajuți? Acum, am ceva circumstanțe atenuante: vorbesc de ceva vreme cu ortodocșii aici pe forum și e posibil să mă fi „smintit” ![]() Last edited by penticostalulmantuit; 10.04.2010 at 01:11:51. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|