Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
V
Deci motivele pentru care am intrat pe acest forum sunt:
1. Să cunosc cum gândesc ortodocșii. Eu trăiesc ca într-un ghetou penticostal. Aproape nu mai am deloc relații semnificative cu ortodocși. Înainte de a sluji în biserica am lucrat într-o întreprindere si aveam contact direct cu colegii de muncă ortodocși. Dar acum,familia, prietenii, frații și surorile din biserică, aproape toți cei care mă înconjoară sunt penticostali. Mai sunt vecinii e adevărat. Dar trăiesc într-un cartier de vile în care vecinii nu prea se vizitează.
|
Nu cred ca aici poti sa iti faci o parere obiectiva.
Cum zicea cineva, ar fi mai bine daca ai incerca sa cunosti ortodoxia prin prisma literaturii teologice ortodoxe.
Sunt sigur ca Sf. Ioan Gura de Aur o sa-ti placa.
Si mai sunt si altii.
Daca tu ne poti recomanda autori protestanti din aceeasi perioada, chiar sunt curios sa cunosc..
Citat:
2. Să învăț de la ortodocși sau de la credincioșii de alte confesiuni.Sunt convins că fiecare confesiune are punctele ei forte specifice și în discuții am șansa să învăț
|
Sunt curios, ce ai putea invata util de la adventistul care iti spune ca e musai sa tii sabatul si alte minuni asemenea?
Citat:
3. Să împărtășesc valorile pe care Dumnezeu mi le-a dat mie. Intr-o măsură mai mică sau mai mare oamenii intră în tangență cu penticostali. Unii sunt răniți de ei, alții sunt nedumeriți și își pun întrebări. Eu am răspunsuri din interior.
|
Asta este o chestie interesant, de ex. discutia despre vorbirea in limbi.
Am mai vazut astfel de discutii dar in general sustinatorii fenomenului in cauza aveau destule lacune care tineau de o anumita maturitate in primul rand.
Citat:
4. Să îmi fac prieteni din alte confesiuni. Mă consider un tip nu foarte inteligent dar deschis la cap și cred că și în celelalte biserici există astfel de specimene. Am un prieten preot ortodox cu care ne vizităm cu plăcere și câțiva prieteni din alte confesiuni dar foarte puțini.
|
Interesant, si eu am niste cunostinte din alte confesiuni si desi nu sunt relatii foarte stranse cu unii, i-as putea considera prieteni prin felul lor de a fi.
Chiar cunosc o familie care mi-ar place sa avem o rudenie spirituala, daca n-ar fi de alta confesiune.