Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2010, 02:22:14
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Scuze ca nu folosesc un limbaj mai prozaic dar eu nu reusesc sa ma raportez la Iisus dintr-un unghi obiectiv pentru ca Il iubesc enorm si pentru ca eu nu m-am intrebat niciodata ce a facut El in perioada despre care e vorba.
Azi intimplator(si nu chiar intimplator) deoarece cred ca raspunsurile mi le da chiar Dumnezeu... am citit un articol in The NYork review of books(Nov 25, 2010/volume LVII, #18) care compara propaganda nazista cu cea in conditii de democratie si...altele, insa partea cea mai infricosatoare a acestui articol o IMRATISEZI fara sa stii CHIAR TU! :))

Fii atenta ce spune Adolf Hit-ler in "M-ein K-ampf" extrasa din articol)

"Propaganda(functia ei) nu este cel de a face un studiu obiectiv al adevarului, asa cum acest studiu ar favoriza inamicul..."

Banuiesc ca stii cum poporul german la fel ca si tine NU REUSEAU sa se raporteze la el in mod OBIECTIV, de ce? deoarece IL ADORAU!!!( cu adevarat, fara falsitate), de frica de nefrica,... dar il iubeau si il stimau foarte mult!

Last edited by andreicozia; 30.12.2010 at 03:35:00.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 06:58:46
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit re:

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Draga Yasmina,
Cum poti sa gindesti in acesti termeni?
Doamne, eu personal as intra in pamint de rusine in fata FLOREI SI FAUNEI pamintului care au un motiv foarte bun si inaltator al existentei, cel de procreere si sustinere a vietii pe pamint, lucru iubit de Dumnezeu.

De ce oare crezi ca trebuie sa inventam nu stiu ce alte motive inchipuite de noi, pe care nimeni nu le-a verificat( deoarece nimeni nu s-a intors de ACOLO pentru a ne povesti si confirma)
Putem simplu sa afirmam ca principalul motiv al exisstentei pe pamint este iubirea apropapelui indicata de Hristos, si atit, iar DACA O FI SA FIE, capatarea vietii de apoi(ca o cireasa de pe tort), insa Hristos ne-a spus clar:
Nu va mai bateti capul cu alte inchipuiri, iubiti-va ca fratii!,
ACELA ESTE MOTIVUL VIETII PE PAMINT.

PUNCT!
Din cate cunosc,Dumnezeu este chiar Creatorul acestei flore si faune,intocmai in a mentine existenta noastra pe pamant si a ne fi cald si bine,asadar meritul este al Lui Dumnezeu si nu al florei si faunei in sine...iata inca un motiv in plus sa-L venerez pe Dumnezeu,doarece eu sunt o mare iubitoare de natura si animale :)
Nu cred ca sunt doar eu cea care afirma ca Iisus nu ne indeamna EXCLUSIV spre iubirea aproapelui,nu este aceasta singura sarcina a existentei!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 09:36:43
faniii faniii is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.09.2010
Implicit Oare !?

Citat:
Putem simplu sa afirmam ca principalul motiv al exisstentei pe pamint este iubirea apropapelui indicata de Hristos, si atit, iar DACA O FI SA FIE, capatarea vietii de apoi(ca o cireasa de pe tort), insa Hristos ne-a spus clar:
Nu va mai bateti capul cu alte inchipuiri, iubiti-va ca fratii!,
ACELA ESTE MOTIVUL VIETII PE PAMINT.
Nu , andreicozia , nu numai ca Iisus Hristos nu a spus asta dar felul cum rupi din contex , interpretezi , simplifici , este complet in afara oricarei alte pareri . ( chiar nu inteleg de ce tii neaparat sa fii original , si prin asta in mare eroare , cand o multime de adevarati traitori intr-u Hristos au spus cu totul altceva ) .
Yoginii pot ( eventual ) sa sustina asta , ca sa-si motiveze comportamentul lor , ecologistii , ca de altfel cam toti new age-istii . Dar sa spuna un crestin asta ?!!!!! Inseamna ca jertfa cea sfanta a Mantuitorului Iisus a fost zadarnica . Porunca iubirii fratelui a exista dintr-u inceputuri , Hristos doar a actualizat-o , a intarit-o .
MOTIVUL VIETII PE PAMANT ESTE INDUMNEZEIREA , pentru aceasta au murit apostolii , mucenicii , pentru aceasta au preferat despatimirea sfintii . Nu este " cireasa de pe tort " , este CUNUNA CEA NESTRICACIOASA . Da , nu poti sa ajungi la ea daca nu traiesti legea Domnului , daca nu-L ai pe El in sufletul tau , daca nu te-ai impartasit cu el , daca nu ti-ai iubit fratii , daca nu te-ai smerit ... si toate facute IN NUMELE LUI SI SPRE SLAVA LUI , altfel sunt zadarnice .

Doamne , ajuta-ne !
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 15:44:48
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile

Citat:
În prealabil postat de alexica Vezi mesajul
Poate cineva sa-mi spuna ce a facut de la 12 ani pana la 30 ani?
A muncit si a invatat, cam acesta ar fi rezumatul. Prin munca si prin ascultare de parinti a invatat smerenia ca om. Adica a demonstrat ca este cu putinta omului sa fie smerit, iubitor, ascultator, nepatimas printr-un trai simplu, fara ambitii si orgolii.

In Traditia Bisericii s-au mai transmis pe cale orala diverse minuni care s-au intamplat prin locurile pe unde a fost, si in scrierile apocrife la fel. Insa cum nu avem dovezi clare ca sunt reale nu putem sa le numim ca atare, dar nici nu zicem ca sunt minciuni. Ci doar ca nu stim ce-i cu ele.

Tot din traditie se zice ca un baiat devenea/era considerat barbat la iudei in jurul varstei de 30 ani, pana atunci fiind oarecum nebagat in seama de oameni in cazul in care dorea sa-si exprime o parere. Deci cam atunci era majoratul social la ei. Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Vechi 30.12.2010, 19:43:07
joshoo joshoo is offline
Banned

Data înregistrării: 31.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de canarias Vezi mesajul
Oare e chiar atat de important pentru mantuirea ta ?Iisus te calauzeste spre mantuire pe drumurile sale ?Dupa parerea mea singurul drum pe care ar trebui sa-l avem in fata ochilor,ar fi <drumul golgotei >,nu la propriu ci la figurat.De vrem sa-l urmam,ceeace cred ca este programul fiecaruia,altele sant caile de urmat.Asa ca ,fratele meu intru Iisus,lasa intrebarea fara raspuns si vezi de ...ce ai tu de urmat,urmandu-i lui Iisus.Sarbatori fericite,sanatate,pace si Lumina !!!!!!
Pentru uni care nu pot sa creada orbeste chiar este foate important.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 00:15:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Din cate cunosc,Dumnezeu este chiar Creatorul acestei flore si faune,intocmai in a mentine existenta noastra pe pamant si a ne fi cald si bine,asadar meritul este al Lui Dumnezeu si nu al florei si faunei in sine...!
Asa este, DAR, daca flora si fauna ar fi facut ca noi si le-ar vei idei PROPRII, ca scopul vietii este sa visezi la cai verzi pe pereti si sa dai in fantezie si fanatism in loc sa-ti vezi de ce ti-a lasat Dumnezeu, adica procreere si bucurie VIETII!, atit cit este ea de lunga( o zi la musculitele de otet) :)), iti dai seama unde ar fi ajuns?

Ciresii nu mai infloreau ci ar fi stat... in tristete! (scurt si trist), de ex.

Last edited by andreicozia; 31.12.2010 at 00:18:10.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 05:33:17
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit Pt AndreiCozia

Eu una nu o sa ma limitez doar la procreere si bucuria vietii,dar cine vrea asta este liber sa faca dupa cum socoteste!Fiecare va raspunde pentru faptele sale insa eu atat vreau sa te intreb,cu ce este folositor un om care traieste doar sa se bucure de viata lui?care este misiunea lui?ce tinta are?nu este o prea mare risipa de spirit in el?ar fi putut sa traiasca ca si animal,pe aceleasi premize!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 06:49:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu una nu o sa ma limitez doar la procreere si bucuria vietii,dar cine vrea asta este liber sa faca dupa cum socoteste!Fiecare va raspunde pentru faptele sale insa eu atat vreau sa te intreb,cu ce este folositor un om care traieste doar sa se bucure de viata lui?care este misiunea lui?ce tinta are?nu este o prea mare risipa de spirit in el?ar fi putut sa traiasca ca si animal,pe aceleasi premize!
Cui ii voi raspunde?
Pe mine nu m-a anuntat nimeni oficial ca voi da socoteala pentru faptul ca mi-am trait viata modest si nu mi-am imaginat ce au vrut altii sa gindesc!

Care-i misiunea?
Misiunea-i sa ne minunam de viata asta incredibila, interesanta care trebuie sa o cercetam pe nerasuflatelea, iubind totul in jurul nostru.

Ce tinta?
Ce tinta are floarea alba de liliac? De ce iti inchipui ca noi suntem mai importanti ca ea?

Risipa de spirit?
Ce-i acela?
Ai tu vre-un habar ce inseamna risipa de spirit? sau ce-i spiritul in afara de povesti?

Nu, traim cu mult mai intens si mai interesant ca animalele!

Ce ramine dupa o viata traita intens si interesant, cu acea "substanta ACUMULATA" ne vom prezenta in fata Lui.
In rest este numai imaginatie!

Last edited by andreicozia; 31.12.2010 at 06:55:51.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 07:13:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Cui ii voi raspunde?
Pe mine nu m-a anuntat nimeni oficial ca voi da socoteala pentru faptul ca mi-am trait viata modest si nu mi-am imaginat ce au vrut altii sa gindesc!

Care-i misiunea?
Misiunea-i sa ne minunam de viata asta incredibila, interesanta care trebuie sa o cercetam pe nerasuflatelea, iubind totul in jurul nostru.

Ce tinta?
Ce tinta are floarea alba de liliac? De ce iti inchipui ca noi suntem mai importanti ca ea?

Risipa de spirit?
Ce-i acela?
Ai tu vre-un habar ce inseamna risipa de spirit? sau ce-i spiritul in afara de povesti?

Nu, traim cu mult mai intens si mai interesant ca animalele!

Ce ramine dupa o viata traita intens si interesant, cu acea "substanta ACUMULATA" ne vom prezenta in fata Lui.
In rest este numai imaginatie!
De pocăință ai auzit ? Care este rolul ei ?
Vechi 31.12.2010, 14:30:22
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
Azi intimplator(si nu chiar intimplator) deoarece cred ca raspunsurile mi le da chiar Dumnezeu... am citit un articol in The NYork review of books(Nov 25, 2010/volume LVII, #18) care compara propaganda nazista cu cea in conditii de democratie si...altele, insa partea cea mai infricosatoare a acestui articol o IMRATISEZI fara sa stii CHIAR TU! :))

Fii atenta ce spune Adolf Hit-ler in "M-ein K-ampf" extrasa din articol)

"Propaganda(functia ei) nu este cel de a face un studiu obiectiv al adevarului, asa cum acest studiu ar favoriza inamicul..."

Banuiesc ca stii cum poporul german la fel ca si tine NU REUSEAU sa se raporteze la el in mod OBIECTIV, de ce? deoarece IL ADORAU!!!( cu adevarat, fara falsitate), de frica de nefrica,... dar il iubeau si il stimau foarte mult!

Nu are absolut nicio legatura cu ce am zis eu si daca tu vrei sa vezi apropieri de propaganda nazista acolo unde eu spun ca nu ma pot raporta obiectiv la Iisus atunci sa stii ca ori nu te prea ajuta mintea ori nu esti cinstit in cautarea adevarului pe care eu cred ca l-am gasit deja, fapt pentru care nu mai am nevoie de a face un ''studiu obiectiv al adevarului'', ci ma pot bucura in mod ''subiectiv'' de El.
Cred ca atunci cand faci asemenea analogii ar fi bine sa ai si o argumentare geniala pe langa. Dar tie iti ajunge sa arunci vorbe fara sa le gandesti macar; chiar sunt intr-o mica dilema: esti chiar atat de bizar sau esti prost de-a binelea?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intrebare. Caut raspuns Bogdan N Calugarul 24 15.02.2012 22:39:36
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
nu gasesc un raspuns piedonee Generalitati 7 11.09.2011 14:31:52
O intrebare fara raspuns! Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 1 27.12.2010 19:59:39
O intrebare, la care nu gasesc raspuns! nede_mar Intamplari adevarate 2 01.06.2009 11:20:58