![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
o abordare foarte sanatoasa a nutritiei, de altfel. cred ca problema uleiului in Romania, tine mai mult de educatia gastronomica, decat de nivelul de trai. Cred ca romanul, oricat de instarit ar fi, nu se poate dezice de gatitul cu jumatate de sticla de ulei :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste elevul care se gandea la ochii Maricicai in timpul orei, profesorul de limba si literatura romana, atunci cand constata ca elevul ascultat spune numai aberatii, ar fi trebuit sa-l lase corigent si sa nu "puna botul" (scuzati exprimarea plastico-vulgara) la jumate de rata si 20 de oua si sa-l treaca. in concluzie, daca elevii de genul acesta nu ar fi fost trecuti de profesorii care nu voiau sa isi strice cele 3 luni de vacanta pentru a veni la corigenta, randurile celor picait s-ar fi subtiat substantial.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ce priveste meditatiile, era chiar rusinos sa apelezi la astfel de metode ca sa tii pasul cu ceilalti. Cine facea meditatii, facea pe ascuns! Nu era un motiv de lauda, dimpotriva! Cu ceea ce am invatat la clasa si acasa, cu aia am mers la bacalaureat si la examenul de admitere la facultate. Din 46 elevi, cati eram in clasa, au trecut bacalaureatul toti, iar la facultate au resit mai mult de 75%, din prima. Liceul nostru nu era unul de elita, adica din buricul targului, era un liceu obisnuit de cartier. Parintii nu ne duceau cu 4x4 la scoala, intrecandu-se care are ultimul model de masina mergeam pe jos (dar ce bine ne era! carduri de copii veseli! ca stolurile de randunele!) Nu stiam de cluburi, baruri (!!!vai) daca mai scapàm cateodata, prin (clasa a XII-a!!) la discoteca trebuia sa ne consideram mai mult decat multumiti! In vacanta de vara, la liceu (si facultate), munceam ca sa avem bani de rechizite pentru anul urmator! Aveam profesori modest imbracati, ani de zile i-am vazut cu aceeasi tinuta, noi aveam uniforme, toti la fel. Pe strada, in autobuz, profesorii nu se deosebeau de ceilalti oameni, dpdv vestimentar. Dar cand stateai de vorba cu ei, cum s-ar zice cand deschideau gura... atunci iti dadeai seama ca sunt persoane cu pregatire superioara. (includ aici si profesorii, lectorii, din facultate) AcuŽ doua seri, cand urmaream stirile referitoare la dezastrul de la bacalaureat, fetita (a terminat clasa a 4-a) nepoatei mele imi zice: daŽtusa, daca n-au luat examenul, acum ce fac? Eu ii raspund: mai dau o data! mai dau de doua ori! La care ea imi da o replica geniala prin inocenta: a, eu am crezut ca trebuie sa mai repete scoala! N-ar strica sa se considere repetentie a ultimului an de liceu, doua nereusite la bacalaureat! Last edited by Adriana Cluj; 05.07.2011 at 18:24:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Grasimea prajita nu prea e sanatoasa dar la fel si cea de origine animala.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot pe pretexte din astea s-a renuntat si la note, ca e stresat bietul elev, mai bine sa-i dam iluzia ca este cat de cat destept chiar si daca e bata, ca daca isi da seama care e realitatea de fapt, se sinucide. Si trebuie sa protejam viitorul (sumbru) tarii, nu-i asa? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de textul argumentativ, daca va uitati pe barem, o sa observati ca punctajul se acorda pe structura textului argumentativ, pe folosirea expresiilor care trebuie, pe numarul de argumente pe care-l cer ei, etc. Nu se mentioneaza nicaieri ca vreo interpretare sau alta este "corecta". Deci nu conteaza cat de dificila e afirmatia lui Nichita Stanescu, atat timp cat esti in stare sa formulezi niste opinii decente si sa ti le argumentezi. Nu inteleg de ce va certati atat pe sticla aia nenorocita de ulei. Autorul postului cred ca a vrut sa spuna altceva prin "in conditiile in care acestia din urma platesc 1 % din salariu pentru o sticla de ulei". Hint: inlocuiti "sticla de ulei" cu altceva ce credeti voi ca e necesar, poate prindeti ideea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-a uimit faptul ca o familie, relativ saraca, foloseste 6 litri de ulei pe luna. Eu folosesc aceasta cantitate in aproape un an de zile. Aceste familii gatesc multe mancaruri cu ulei mult pentru a fi mai satoase si gustoase, dupa opinia lor, dar si din lipsa unei educatii ce tin de o nutritie mai sanatoasa. Eu folosesc putin ulei in mancare, nicidecum deloc, dupa cum sugerezi si nu suna chair plauzibil, unele mancaruri chiar necesita o anumita cantitate de ulei, fie ea si mica. Destul de rar fac prajeli, dar sa nu uitam ca untdelemnul este specificat in cartile religioase si este necesar. Sa nu exageram ! Nici calugarii si nici tarile care detin cea mai longeviva rata a vietii nu renunta la ulei in totalitate, insa il folosesc in mod rational. Sa nu exageram, totusi ! Si, oricum, nu despre ulei am vrut sa vorbim, ci despre efectul pretului acestuia, despre adevarul si preturile din existenta noastra, raportate la salariu.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 05.07.2011 at 20:32:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Cat despre bac, ca despre el fu vorba initial, eu cred ca poate fi luat fara probleme doar invatand si asimiland materia in timpul liceului, fara pregatiri si meditatii speciale.
Subiectele sunt grele, este adevarat, dar nu imposibile. Cat despre limba romana, eu nu-mi dau seama cum poti lua 4 pentru o lucrare " pe limba ta ". Aaaaa ! Ca suna ea mai pompos in unele situatii, asta este altceva, ar trebui sa fie explicati anumiti termeni si in limbajul comun al societatii, cum ar fi : " marci lexico-gramaticale ", " camp semantic " etc, cand, de fapt nu inseamna mare lucru... Cat despre operele literare care, practic, nu au mai fost reactualizate, pentru o societate care cocheteaza cu internetul mare parte din viata, face shopping on line, care vorbeste de brand-uri la tot pasul si mananca bazandu-se pe piramida nutritionala, care viziteaza tarile straine ca pe satele de altadata, cred ca ar cam trebui revizuita materia si adaptata, in limita codului didactic, la o societate noua, cu viziuni si aspiratii noi, o societate care se confrunta cu probleme noi si-si croieste noi drumuri si sensuri pentru perspectiva .
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 05.07.2011 at 20:47:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exceptional -Exemplu de demnitate nationala,Biserica Ortodoxa Greaca alaturi de popor | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 19.11.2011 02:18:41 |
Cum face noua Irodiada dna Elena Udrea inselata de draci sminteala in popor | mihailt | Generalitati | 12 | 29.04.2010 19:37:25 |
POPOR ALES, IUDEOMASONERIE SI IUDEOCOMUNISM | adelin_antonescu | Iudaismul | 3 | 14.06.2007 19:17:40 |
|