Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2011, 17:45:33
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
Nu asta am spus! Doar spuneam ca nu a mai ramas aceeasi structura. Si da, fata de o cerere, mi se pare mai dificil sa argumentezi citatul lui Nichita Stanescu, tinand cont de faputul ca un numar mare de elev cred ca Nichita Stanescu este o femeie cocheta care sta toata ziua si se aranjeaza in oglinda.
Sa ne intelegem, eu nu am spus tot ce am spus la topicul despre bac din punctul meu de vedere. Eu am trecut...cu bine chiar, tinand cont ca am luat 9,80 la romana (mi-au scazut ca am depasit numarul de randuri la eseul literar). Eu vorbesc din perspectiva celor 56% care au picat...
Referitor la fragmentul pe care l-am subliniat din postarea ta:
Il consideri vinovat pe profesor ca a predat opera lui Nichita Stanescu explicandu-va universul de gandire al poeziei lui, insa elevul in vremea respectiva se gandea ce frumosi sunt ochii Ariadnei si abia astepta pauza?
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 17:57:06
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Referitor la fragmentul pe care l-am subliniat din postarea ta:
Il consideri vinovat pe profesor ca a predat opera lui Nichita Stanescu explicandu-va universul de gandire al poeziei lui, insa elevul in vremea respectiva se gandea ce frumosi sunt ochii Ariadnei si abia astepta pauza?
Asta daca au avut norocul sa li se predea in clasa...sau daca au avut ai lui 80 roni sa dea la meditatii pentru a i se preda.
Cat priveste elevul care se gandea la ochii Maricicai in timpul orei, profesorul de limba si literatura romana, atunci cand constata ca elevul ascultat spune numai aberatii, ar fi trebuit sa-l lase corigent si sa nu "puna botul" (scuzati exprimarea plastico-vulgara) la jumate de rata si 20 de oua si sa-l treaca.
in concluzie, daca elevii de genul acesta nu ar fi fost trecuti de profesorii care nu voiau sa isi strice cele 3 luni de vacanta pentru a veni la corigenta, randurile celor picait s-ar fi subtiat substantial.
Vechi 05.07.2011, 21:46:17
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
Asta daca au avut norocul sa li se predea in clasa...sau daca au avut ai lui 80 roni sa dea la meditatii pentru a i se preda.
Cat priveste elevul care se gandea la ochii Maricicai in timpul orei, profesorul de limba si literatura romana, atunci cand constata ca elevul ascultat spune numai aberatii, ar fi trebuit sa-l lase corigent si sa nu "puna botul" (scuzati exprimarea plastico-vulgara) la jumate de rata si 20 de oua si sa-l treaca.
in concluzie, daca elevii de genul acesta nu ar fi fost trecuti de profesorii care nu voiau sa isi strice cele 3 luni de vacanta pentru a veni la corigenta, randurile celor picait s-ar fi subtiat substantial.
Sa nu generalizam, totusi. Sunt elevi care sunt prezenti/absenti la clasa, "mobila" cum le spuneam amuzandu-ma. "Sa ne spuna domnul dulap ce a retinut din ideile despre N. Stanescu", de exemplu. Sa-l fi vazut, dragul de el, cum se scutura si se uita in jur nedumerit pana se dezmeticea ca vorbesc cu el. /// Sau ma opream din explicatii si spuneam cu glas scazut, teatral evident, "sssssttttttt, nu-i politicos sa-i trezim pe cei care viseaza". Rasete, veselie, revenire la realitate si continuarea lectiei.
Tot nu pot crede ca exista vreun profesor de romana care sa nu parcurga la clasa minimum de materie pentru bacalaureat. Nu cred. Pur si simplu pentru ca Ministerul era lunar pe capul nostru cu atentionari in privinta bacalaureatului, romana fiind considerata proba cea mai importanta.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 21:57:02
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Sa nu generalizam, totusi. Sunt elevi care sunt prezenti/absenti la clasa, "mobila" cum le spuneam amuzandu-ma. "Sa ne spuna domnul dulap ce a retinut din ideile despre N. Stanescu", de exemplu. Sa-l fi vazut, dragul de el, cum se scutura si se uita in jur nedumerit pana se dezmeticea ca vorbesc cu el. /// Sau ma opream din explicatii si spuneam cu glas scazut, teatral evident, "sssssttttttt, nu-i politicos sa-i trezim pe cei care viseaza". Rasete, veselie, revenire la realitate si continuarea lectiei.
Tot nu pot crede ca exista vreun profesor de romana care sa nu parcurga la clasa minimum de materie pentru bacalaureat. Nu cred. Pur si simplu pentru ca Ministerul era lunar pe capul nostru cu atentionari in privinta bacalaureatului, romana fiind considerata proba cea mai importanta.
"Mobile" d-astea am avut si noi, din belsug:)) problema e sa stii sa-i capacitezi si mai ales sa stii sa-i lasi corigenti daca vezi ca nu se leaga nimic de ei. In niciun caz, sa te amuzi cu ei atunci cand, la ascultare la "La tiganci" fiind, un baiat intreaba inocent: "Hildegard, asta, era un domn?" :))

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exceptional -Exemplu de demnitate nationala,Biserica Ortodoxa Greaca alaturi de popor tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 4 19.11.2011 02:18:41
Cum face noua Irodiada dna Elena Udrea inselata de draci sminteala in popor mihailt Generalitati 12 29.04.2010 19:37:25
POPOR ALES, IUDEOMASONERIE SI IUDEOCOMUNISM adelin_antonescu Iudaismul 3 14.06.2007 19:17:40