![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
un an de zile, primul an de viata.
|
|||
|
|||
![]()
Acceptabil....credeam că e vorba de luni. Dar și după un an se mai poate alăpta (mai rar) chiar dacă mama merge la servici.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O mare parte dintre animalele în carnea cărora se găsește B12 consumă doar vegetale. De unde provine atunci această vitamină? Există trei variante: 1. din iarbă și vegetale în general și / sau 2. B12 se sintetizează în organismul lor fără a fi neapărată nevoie să se găsească în hrană sau 3. cineva le dă suplimente sub formă de pastile sau injectabile :) Omnivorii consumă carne și cred că obțin B12 de acolo. Ar fi așa doar dacă nu ar trata-o termic. Prin coacere, fierbere, prăjire vitaminele și enzimele se cam distrug din cîte am înțeles de la profesori universitari specializați în fitoterapie. Dar să presupunem că B12 nu se distruge în totalitate; atunci cîtă carne trebuie să bagi în fizic pentru a acoperi necesarul despre care e vorba? Dar noi sîntem creștini și din VT am citit măcar prima pagină, unde Dumnezeu ne arată ce să mîncăm pentru a trăi fără probleme. El, care le-a făcut pe toate bune foarte, o fi omis faptul că omul are nevoie de B12? Dă-mi voie să nu cred așa ceva. Cum se citește la Vecernie în fiecare zi? "Cel ce răsari iarbă dobitoacelor și verdeață spre slujba oamenilor" - pentru cine are urechi de auzit.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai ceva materiale pentru noi? Niște titluri de cărți măcar?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumim de informatia despre cirese cu viermi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Vitamina B12 este produsa de microorganisme care se gasesc în sol și de către microorganisme care se gasesc în intestinele animalelor, inclusiv ale omului. Cantitatea produsa în intestinele noastre nu este absorbita în mod adecvat, de aceea este recomandat sa consumam B12 din alimente". sursa - Studiu China Surse de B12: cresonul, spirulina, drojdia de bere, polen, soia, malț, spanac, alge de mare, varză murată, borș, patrunjel, lăptișorul de matcă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Le-ai citit sau răsfoit?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
- Mănînc puțină drojdie de bere umedă și crudă cînd fac pîine. - Spirulină nu am de unde lua, că la farmacie mi-a explicat tanti că e amestecată cu excipienți care-s făcuți din lapte. Altfel, nu e scumpă. - Polen - destul de rar, dar am acasă pentru cînd am chef de-o linguriță. - Soia consum sub formă de pateu și mai rar de drob. O facem din boabe nemodificate genetic și e foarte gustoasă. Rămîne să văd dacă o pot încolți. - Algele le-am descoperit recent. Le hidratez și le consum cu boabe de orice fel. Sînt foarte ieftine, cam 4 lei o pungă cu alge uscate. - Varză murată și alte murături am din belșug. - Spanac mănînc frecvent, mai rar (dar nu deloc) iarna. - Borș - destul de des. O singură dată am umplut din huști. - Pătrunjelul e la ordinea zilei, crud. - Malț, creson, lăptișor de matcă nu obișnuiesc. Dar se vor ridica voci care să combată și această listă punct cu punct...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă ți se pare complicat, poți folosi făină din diverse boabe (grîu, secară, in, hrișcă, soia, orz, ovăz, fasloe, linte, răsărită șamd) cu care să faci pîine crudă. Noi sîntem încă în faza de teste, dar am descoperit rețete gustoase de pîine uscată fie pe calorifer, fie mai rapid în cuptorul lăsat deschis (temperatura să nu depășească 40 de grade). Cu plăcere. Acum sînt în sezonul de prune uscate cu proteine de origine animală. Na, că nici eu nu-s 100% "vigăn".