Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2013, 21:12:41
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Să clarificăm un aspect...după cât timp de alăptat este vorba de înțărcarea pruncului?
un an de zile, primul an de viata.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 22:18:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
un an de zile, primul an de viata.
Acceptabil....credeam că e vorba de luni. Dar și după un an se mai poate alăpta (mai rar) chiar dacă mama merge la servici.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 11:09:49
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Apropo de adventisti, vegetarianusm si B12.

Stiu un adventist, din familie de adventisti, vegan de o viata, care abia la cca. 40 ani a ajuns sa-si descopere o carenta grava de B12.

Abia atunci a aflat, se pare, de problema veganism vs. B12.

Orice informatii para-stiintifice vizavi de B12 (si criminale la o adica) ar administra unele asociatii vegane membrilor ei (sau chiar zero informare), consensul stiintific este ca veganii au nevoie de suplimente de B12.

Cine nu crede (dintre vegani), poate sa incerce pe pielea familiei lui sa ignore acest aspect, problema este ca atunci cand deficitul este descoperit s-ar putea sa se soldeze deja cudaune biologice ireversibile.

Respectivul de care vorbeam mai sus, si-a invatat lectia - suplimentele de B12 nu lipsesc din alimentatia copiilor lui.
Alin,

O mare parte dintre animalele în carnea cărora se găsește B12 consumă doar vegetale. De unde provine atunci această vitamină? Există trei variante:

1. din iarbă și vegetale în general
și / sau
2. B12 se sintetizează în organismul lor fără a fi neapărată nevoie să se găsească în hrană
sau
3. cineva le dă suplimente sub formă de pastile sau injectabile :)

Omnivorii consumă carne și cred că obțin B12 de acolo. Ar fi așa doar dacă nu ar trata-o termic. Prin coacere, fierbere, prăjire vitaminele și enzimele se cam distrug din cîte am înțeles de la profesori universitari specializați în fitoterapie. Dar să presupunem că B12 nu se distruge în totalitate; atunci cîtă carne trebuie să bagi în fizic pentru a acoperi necesarul despre care e vorba?

Dar noi sîntem creștini și din VT am citit măcar prima pagină, unde Dumnezeu ne arată ce să mîncăm pentru a trăi fără probleme. El, care le-a făcut pe toate bune foarte, o fi omis faptul că omul are nevoie de B12? Dă-mi voie să nu cred așa ceva.

Cum se citește la Vecernie în fiecare zi? "Cel ce răsari iarbă dobitoacelor și verdeață spre slujba oamenilor" - pentru cine are urechi de auzit.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 11:58:46
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate mai de folos ți-ar fi să-l studiezi pe Pr Ghelasie, decât pe Călin Mărginean.
Ovidiu,

Ai ceva materiale pentru noi? Niște titluri de cărți măcar?

Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 13:42:59
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Oameni buni, cîtă vreme consumați carne gătită, adio cu vitaminele! Prin prăjire, coacere sau fierbere, microvietățile atît de necesare organismului uman mor de la A la Z! Chiar și o parte din proteine sînt distruse, cam o treime din ele. Structura mineralelor în molecule complexe este și ea alterată prin dizolvarea în apă la căldură.

Deci, dacă nu consumați carnea crudă, nu veți avea parte nici de B12 în mod sigur. Deci vă rămîne să mîncați pește crud și cireșe cu viermi (care conțin și enzime valoroase pentru digestie, enzime anihilate la temperaturi mari).
Nu inteleg ,daca ar fi asa pentru ce Dumnezeu a lasat unele legume ,cum sunt fasolea ,soia ,lintea care trebuie fierte pentru a fi consumate ?
Multumim de informatia despre cirese cu viermi
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 16:12:40
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ovidiu,

Ai ceva materiale pentru noi? Niște titluri de cărți măcar?
"Medicina Isihastă" și "Rețetele Medicinei Isihaste" - Ieromonah Ghelasie Gheorghe.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 16:20:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Dar noi sîntem creștini și din VT am citit măcar prima pagină, unde Dumnezeu ne arată ce să mîncăm pentru a trăi fără probleme. El, care le-a făcut pe toate bune foarte, o fi omis faptul că omul are nevoie de B12? Dă-mi voie să nu cred așa ceva.
B12 este o vitamină ce se gasește în intestinul animalelor și al omului, deoarece este produsă de bacteriile de acolo. Orice produs de fermentație contine B12. Numărul de cazuri de carențe în B12, se întâlnesc în egală măsură în rândul celor vegetarieni cât și în rândul celor carnivori, pentru că ea nu ține de cantitatea de carne pe care o ingeri, ci ține de funcționarea optimă a sistemului tău digestiv. Deci dacă nu îți funcționează sistemul digestiv (gradul de absorbție), ai carență de B12, fie ești vegan, fie ești omnivor.

"Vitamina B12 este produsa de microorganisme care se gasesc în sol și de către microorganisme care se gasesc în intestinele animalelor, inclusiv ale omului. Cantitatea produsa în intestinele noastre nu este absorbita în mod adecvat, de aceea este recomandat sa consumam B12 din alimente". sursa - Studiu China

Surse de B12: cresonul, spirulina, drojdia de bere, polen, soia, malț, spanac, alge de mare, varză murată, borș, patrunjel, lăptișorul de matcă.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 16:45:06
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Medicina Isihastă" și "Rețetele Medicinei Isihaste" - Ieromonah Ghelasie Gheorghe.
Abia aștept să pun mîna pe ele.

Le-ai citit sau răsfoit?

Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 17:08:12
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
B12 este o vitamină ce se gasește în intestinul animalelor și al omului, deoarece este produsă de bacteriile de acolo. Orice produs de fermentație contine B12. Numărul de cazuri de carențe în B12, se întâlnesc în egală măsură în rândul celor vegetarieni cât și în rândul celor carnivori, pentru că ea nu ține de cantitatea de carne pe care o ingeri, ci ține de funcționarea optimă a sistemului tău digestiv. Deci dacă nu îți funcționează sistemul digestiv (gradul de absorbție), ai carență de B12, fie ești vegan, fie ești omnivor.
De aceea se fac detoxifieri periodice prin nemîncare, pentru că pe lîngă eliminarea toxinelor, odihnesc și curăță sistemul digestiv. Iarăși o chestie care e privită chiorîș de majoritatea.

Citat:
"Vitamina B12 este produsa de microorganisme care se gasesc în sol și de către microorganisme care se gasesc în intestinele animalelor, inclusiv ale omului. Cantitatea produsa în intestinele noastre nu este absorbita în mod adecvat, de aceea este recomandat sa consumam B12 din alimente". sursa - Studiu China

Surse de B12: cresonul, spirulina, drojdia de bere, polen, soia, malț, spanac, alge de mare, varză murată, borș, patrunjel, lăptișorul de matcă.
Păi hai să vedem cazul meu, care sînt pe vegetale de aproape un an.

- Mănînc puțină drojdie de bere umedă și crudă cînd fac pîine.
- Spirulină nu am de unde lua, că la farmacie mi-a explicat tanti că e amestecată cu excipienți care-s făcuți din lapte. Altfel, nu e scumpă.
- Polen - destul de rar, dar am acasă pentru cînd am chef de-o linguriță.
- Soia consum sub formă de pateu și mai rar de drob. O facem din boabe nemodificate genetic și e foarte gustoasă. Rămîne să văd dacă o pot încolți.
- Algele le-am descoperit recent. Le hidratez și le consum cu boabe de orice fel. Sînt foarte ieftine, cam 4 lei o pungă cu alge uscate.
- Varză murată și alte murături am din belșug.
- Spanac mănînc frecvent, mai rar (dar nu deloc) iarna.
- Borș - destul de des. O singură dată am umplut din huști.
- Pătrunjelul e la ordinea zilei, crud.
- Malț, creson, lăptișor de matcă nu obișnuiesc.

Dar se vor ridica voci care să combată și această listă punct cu punct...

Reply With Quote
Vechi 05.02.2013, 17:21:43
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu inteleg ,daca ar fi asa pentru ce Dumnezeu a lasat unele legume ,cum sunt fasolea ,soia ,lintea care trebuie fierte pentru a fi consumate ?
Toate acestea pot fi germinate. Quinoa încolțește în 3 ore, hrișca în 2 zile, soia în mai multe zile. Și culmea că sînt gustoase și îți inspiră o stare de sănătate și doar prin faptul că le privești culorile vii și colțișorii care au ieșit la lumină.

Dacă ți se pare complicat, poți folosi făină din diverse boabe (grîu, secară, in, hrișcă, soia, orz, ovăz, fasloe, linte, răsărită șamd) cu care să faci pîine crudă. Noi sîntem încă în faza de teste, dar am descoperit rețete gustoase de pîine uscată fie pe calorifer, fie mai rapid în cuptorul lăsat deschis (temperatura să nu depășească 40 de grade).

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Multumim de informatia despre cirese cu viermi
Cu plăcere. Acum sînt în sezonul de prune uscate cu proteine de origine animală. Na, că nici eu nu-s 100% "vigăn".

Reply With Quote
Răspunde