Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 12:17:13
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Ti-ai dat seama unde am vrut sa ajung, era destul de evident :)

Oricum, stii la fel de bine ca si mine ca Dumnezeu nu e doar iubire. Mai sunt si chestiunile acelea cu facerea lumii, izvorul legilor, fiinta perfecta, omnipotenta, omniprezenta etc.

Dar chiar si asa, daca Dumnezeu e iubire atunci de ce-i condamna pe oameni la iad? Chiar daca omul e pacatos si nu se spovedeste, iubirea lui Dumnezeu nu e suficient de mare ca sa-l ierte?
Eu nu mi-as condamna copiii sau fratii la iad, indiferent ce ar face. Nu mi-as condamna nici dusmanii sa arda o vesnicie in iad. Sa inteleg ca Dumnezeu ne iubeste mai putin decat imi iubesc eu semenii? Dumnezeu este mai putin capabil de iubire decat un ateu? Nu are niciun sens.
Nu cred ca ar trebui sa vorbesti asa despre Dumnezeu. Mai degraba si mai intelept ar fi sa incerci sa intelegi si un alt punct de vedere decat cel déjà format. Nu exista doar ceea ce poti vedea si intelege, ci cu mult mai mult. Mintea umana este limitata. Individul este limitat, doar o celula intr-un mare corp care este pamantul, care si el la randul lui e o celula din acest univers care este corpul lui Dumnezeu si pe care omul nu-l poate descoperi in intregime, oricat ar incerca.
Niciodata mintea umana nu-L va putea cuprinde sau intelege, doar prin ratiunea sa pe Dumnezeu. Asta nu demonstreaza nicidecum ca Dumnezeu nu este. Asa cum celulele din corpul nostru lucreaza armonios in noi pentru a forma un intreg, la fel si noi, fiecare individ este o celula intr-un corp mai mare, care este pamantul. Sa incerci sa-l intelegi doar rational pe Dumnezeu si sa-l cuprinzi cu mintea mi se pare o actiune inutila care esueaza din start, pentru ca Dumnezeu este nelimitat, asa cum acest univers,care este corpul Lui si in care pamantul nostru este doar o mica celula, este nelimitat. Noi toti suntem mici celule, fiecare cu functia ei si doar lucrand impreuna armonios putem metine armonia corpului in care suntem si care este pamantul. Nu vom putea face asta, considerandu-ne mai presus decat altii. Crezi ca vreodata, cu toata cunoasterea lor, oamnenii de stiinta vor putea sa descopere tot universul si sa spuna ca aici incepe si aici se sfarseste? Eu nu cred. La fel nici mintea umana nu va putea vreodata sa-L cuprinda pe Dumnezeu si sa spuna: atat e Dumnezeu.

Ni s-au dat V.T. si N.T.. Amandoua pot fi rezumate simplu in 2 propozitii: Iubeste-L pe Dumnezeu cu toata fiinta ta. Iubeste-l pe aproapele tau ca te tine insuti.
Ti se pare ca Dumnezeul descris in V.T. este crud? Cuvintele scrise acolo ar trebui intelese asa: dupa fapta si rasplata. Vremurile s-au schimbat, cu toate astea inca exista aceleasi tipuri de oameni. In V.T. au fost date niste legi care dupa parerea mea, nu sunt inutile. Ele sunt facute pentru a pastra o ordine intre oameni si in oameni. Parca ateulcelplictisit spunea in postarile trecute ca are admiratie pentru societatea creata de evrei. De ce crezi ca acea societate este buna? Pentru ca s-au respectat niste legi care nu sunt inutile si care pastreaza o ordine.
In Noul Testament avem o lege la fel de importanta. Este legea Dragostei, care daca ar fi respectata asa cum trebuie, ar elimina ura, rautatile, razboaiele si toate lucrurile rele care ne divizeaza ca intreg. Dragostea adevarata nu poate fi acolo unde domina egoul. Este acolo unde fiecare iubeste pe fiecare ca pe el insusi, si niciunul nu se priveste ca fiind mai presus de altul, oricate functii importante ar avea pe lumea asta. In acest fel de dragoste nu mai exista stapan si sclav, barbat mai presus de femeie, si nici un alt fel de inegalitate. Unde nu e inegalitate, nu e nici nedreptate. Ca individ esti echilibrat cand iti pastrezi mintea si inima in echilibru. De ce crezi ca Mantuitorul nostru, care nu este separat de Dumnezeu, ci in El, a spus sa ne iubim chiar si dusmanul? Pentru ca procedand asa, dusmanul nu mai exista, insasi notiunea de dusman ajunge sa fie desfiintata.
De ce crezi ca a spalat picioarele ucenicilor? Pt. ca desi era mai mult, nu s-a pus mai presus de ei. Eu cred ca nimic din ce a zis nu e minciuna si ca orice om care procedeaza cum ne-a invatat este mantuit si fiind mantuit nu mai exista lupta in el. Este impacat cu lumea si cu el insusi. Hristos este cu noi. Este si va fi mereu si vom putea vedea asta atunci cand il vom lasa sa fie si sa se manifeste cu adevarat in noi insine si vom putea sa-L privim si sa stim ca e in toti ceilalti semeni ai nostri. Atunci vom fi cu totii condusi in Imparatia lui Dumnezeu si Imparatia lui Dumnezeu va fi pe acest pamant pentru ca atunci va fi in fiecare dintre noi.
Cel ce nu uita sa priveasca in felul acesta: Ca Dumnezeu are atribute ca Adevar, Dreptate, Intelepciune, Dragoste, Bunatate etc, cel care nu uita ca Dumnezeu este atotstiutor, omniprezent, omnipotent si care nu uita ca Mantuitorul este cu noi, in noi si in semenii nostri si ca ne va conduce in Imparatia lui Dumnezeu are numai de castigat.
Nu Dumnezeu ii condamna pe oameni la iad, ci ei se condamna prin gandurile si comportamentul lor, care ii separa de Dumnezeu.
Nu crezi?
Exista o intelege a lui Dumnezeu si aceia iti este data atunci cand crezi si il iubesti pe Dumnezeu cu toata fiinta ta .

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58