Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2010, 20:29:26
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Pun intrebarea asta pentru a treia oara in speranta ca in ultimul ceas mi se va raspunde.

Deci..vin si eu cu niste intrebari...domnilor atei..teoria evolutiei care o sustineti asa mult are 3 mari enigme,probleme etc.Ele sunt asa urmatoarele:
1. modul în care informația codificată în cadrul ADN-ului se dezvoltă apărând forme de viață din ce în ce mai complicate;
2. apariția rapidă a unor schimbări radicale ale caracteristicilor speciilor;
3. cum au apărut primele forme de viață.
De ce credeti orbeste in ea ,daca nici 50% credibilitate nu are?Explicati enigmele daca puteti..desigur nu puteti..
In primul rand trebuie sa stabilim foarte clar un lucru: teoria evolutiei nu este o cauza care genereaza ateism. Evolutia este doar o unealta prin care ateul poate contracara anumite afirmatii irationale ale credinciosilor (ca de exemplu, afirmatia ca Dumnezeu a creeat toate formele de viata).
De asemenea, nu se poate pune semnul egal intre cele doua, ateism nu inseamna evolutionism si nici invers. E foarte posibil sa existe atei care sa nu cunoasca sau sa nu creada ca teoria evolutiei e adevarata.
Mai mult, chiar daca teoria evolutiei va fi dovedita ca falsa in intregime, asta nu constituie un argument pentru existenta lui Dumnezeu.

Nu sunt biolog, iar cunostintele mele legate de evolutie sunt elementare. Cu toate acestea, o sa incerc sa raspund atat de bine pe cat ma pricep.

1. modul în care informația codificată în cadrul ADN-ului se dezvoltă apărând forme de viață din ce în ce mai complicate;

- In procesul copierii ADN-ului pot apare anumite mutatii, cauzate atat de factori nocivi din mediul inconjurator, cat si de erori la copiere. Aceste mutatii pot avea efecte sau nu. Unele efecte se traduc prin usoare modificari ale organismelor, care pot servi la o mai buna adaptare (avantaj pt. organism), deci la perpetuarea mutatiei catre urmasi, sau pot face organismul mai putin rezistent la mediu (dezavantaj), deci scad sansele ca mutatia sa se transfere si catre urmasi.
Viata exista pe pamant de circa 2-3 miliarde de ani. Cred ca o durata de timp masurata in miliarde de ani este suficient de lunga pentru ca mutatii intamplatoare sa produca, sub presiunea selectiei naturale, organisme suficient de "complexe" :)

2. apariția rapidă a unor schimbări radicale ale caracteristicilor speciilor;

Poti sa dai un exemplu? Oricum, mi se pare ca asta ar fi o dovada in favoarea evolutiei.

3. cum au apărut primele forme de viață.

Nu inteleg motivul pentru care ai pus aceasta intrebare in contextul teoriei evolutiei. Evolutia explica modul in care viata a ajuns sa se exprime in varietatea de moduri in care o cunoastem astazi. Evolutia nu are nimic de spus despre originea vietii.
Aparitia vietii pe pamant este studiata de alte ramuri ale stiintei. La momentul actual, cel mai solid candidat la statul de teorie stiintifica pentru aparitia vietii este abiogeneza.

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul

De ce credeti orbeste in ea ,daca nici 50% credibilitate nu are?Explicati enigmele daca puteti..desigur nu puteti..
Nu cred orbeste in nimic. In cel mai bun caz, teoria evolutiei imi este indiferenta. Oricum, enigmele formulate de tine nu prea sunt enigme, iar punctul 3 nici macar nu are legatura cu evolutia.

In plus, nu-mi dau seama de spui ca evolutia nu are nici 50% credibilitate. Dovezile in favoarea teoriei sunt cel putin coplesitoare si cel mai frumos lucru este ca vin din surse diferite :)
Daca te intereseaza cu adevarat subiectul evolutiei, sau macar vrei sa cunosti ceea ce combati (mi s-ar parea logic), exista suficiente resurse la indemana.
Macar doua linkuri:
- wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_evolution
- berkeley: http://evolution.berkeley.edu/evosit...01/index.shtml

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58