![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca ar fi intram mai adanc in filosofie, referindu-ne la jertfa lui Cristos, ia sa vedem, mai exact, ce a jertfit El? Viata lui de om! Nu dumnezeirea Lui...
Noi insa facem exact invers: sacrificam mantuirea noastra ( premisa nemuririi sufletului ) pentru bunastarea materiala de acum si de aici, a noastra, ca oameni, ca trupuri, si a semenilor nostri, mai apropiati, din familie... Referitor la riscarea/sarificarea vietii noastre fizice, si aici poate interveni o inselare : nu e mare lucru sa ti-o risti, atunci cand ea nu inseamna nimic pentru tine, cand crezi ca ai aparut din greseala si tot asa o sa dispari, cand ai o stima de sine scazuta si crezi ca singurul tau scop in viata ar fi sa faci un bine ( sa te pui in slujba, sa te sacrifici, eventual sa mori) pentru ceilalti ( pentru ca oricum nu da nimeni doi bani pe tine alminteri, nu te iubeste, nu vrea sa faca casa cu tine, etc, si atunci mai bine te inrolezi in Legiunea straina si te duci sa mori nu se stie pentru ce...( unii o fac pentru niste bani pe care sa ii risipeasca in desfrau in timpul care le mai ramane, altii chiar au familii si considera ca acelora le-ar fi mai bine sa risipeasca in desfrau banii castigati de ei, decat daca ar sta cu ei acasa si ar fi un parinte, sot, fiu, frate, mediocru, daca nu chiar rau, care, avand o stima de sine scazuta, probabil si-ar distruge viata cu bautura, droguri, scandaluri, violenta, si poate chiar crime si condamnari . ![]() Exemple de " jertfe neziditoare" ar putea continua, dar nu stiu daca ar fi convingatoare..ideea e ca totus nici viata asta, trupeasca si materiala, nu ne e data de la Dumnezeu sprea a ne bate joc de ea ...( chiar daca poate, unii au venit pe lume din greseala nedoriti, etc ![]() ( aduceti-mi amnte, va rog, cand mai am chef de scris literatura/filosofie, sa imi cumpar un caiet si un pix si sa mi consum impulsurile creative in intimitate :); imi cer scuze daca v-am deranjat :)) |
|