Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2026, 22:23:17
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
După ce am descoperit,la 15 ani Ortodoxia prin Părintele Cleopa și părintele Porfirie,ambii sunt canonizați în prezent.
Numai că nu am regăsit nimic în postările tale să fi fost deprins de la părintele Cleopa sau Porfirie Kavsokalivitul.

Chiar ascultam recent pr Cleopa și mi se pare și mie că are un duh tare împotriva neoprotestanților și iehoviștilor, adică omul chiar e dur, n-ai cum să fii pe linia lui și după pe alta.
Mai ales că n-am auzit pe niciun altul după el fiind așa dur cu neoprotestanții.

Citat:
Am lăsat deoparte studiul Biblic,și am trecut pe studiul Sfinților Părinți, Filocalie, Paterice, Sfinți contemporani etc.
Din nou nimic de la ei nu regăsesc în postările tale sau în formarea ta, nimic filocalic, sau vreun rafinament ortodox, deși spui că ai parcurs studiul de la 15-16 ani, dar cornilă și-a pus amprenta.

Citat:

Însă Creștinismul actual s-a extins datorită Protestantismului!

Pot vorbi astăzi despre Creștinism fără a include Protestantismul și toate ramurile lui ulterioare?

A face o alegere totală asupra uneia ar însemna să ignor complet celelalte!
Vreo 15-16 secole nu a existat reformă, deci creștinismul ar fi continuat să existe fără reformă, dar protestantismul fără sursa din care s-a desprins nu.

Thread Tools
Moduri de afișare