O pildă în versuri referitoare la iubire !
Ascultam una din conferințele Arhimandritului Teofil Părăian care se referea și la tema de față, la prietenie, iubire și sincer parcă cuvintele rostite de Teofil Părăian se intersectau perfect cu gândurile și trăirile mele. La un moment dat Teofil Părăian exemplifică printr-o poezie atât de frumoasă încât doresc , cu voia voastră , să o reproduc aici. Dar tot el spune înainte de toate " când ai câștigat o legătură de felul acesta , ești conștient că această legătură nu ți-o poate nimici nimeni și nimic". Poeta Zorica Lațcu ( spune Teofil Părăian ) , a scris o poezie intitulată "Te port în mine". Poezia aceasta exprimă afirmațiile pe care le face persoana care iubește, în legătură cu persoana iubită. E sugestiv chiar și numai titlul "Te port în mine". Poezia , în desfășurarea ei , tocmai asta arată, că cel pe care il iubești nu-i numai în afară de tine , ci e și în tine. Poți să-i spui : te port în mine .
"Te port în suflet, ca pe-un vas de preț, / Ca pe-o comoară-nchisă cu peceți, / Te port în trup, în sânii albi și grei, / Cum poartă rodia sămânța ei. / Te port în minte, ca pe-un imn sfințit, / Un cântec vechi, cu crai din Răsărit. / Și port la gât, neprețuit șirag, / Strânsoarea cald-a brațului tău drag. / Te port în mine tainic, ca pe-un vis, / În cer înalt de noapte te-am închis. / Te port , lumină rumenă de zori, / Cum poartă florile mireasma lor. / Te port pe buze, ca pe-un fagur plin, / O poamă aurită de smochin, / Te port pe brațe, borbote subțiri, / Mănunchi legat cu grijă , fir cu fir. / Cum poartă rodul floarea de cais, / Adânc te port în trupul meu și-n vis. < Cât adevăr ! ! ! - Pe cel care îl cuprinzi în suflet, il cuprinzi în toate ale tale. De câte ori te gândești la un prieten, nu te gândești la cineva de departe, ci te gândești la cineva pe care îl porți în sufltet. Adică : "Te port în mine" >