![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca si Hartford,
Eu am mai spus, Geo a spus lucrurile asa cum or fi ele scrise, si cum le percepe un novice in profesie. Pentru asta nu poate fi condamnat. Greseala lui, si asta este f.vizibil si deranjeaza, a fost ca a folosit un ton f.vehement si termeni de insulta la adresa femeilor si a mirenilor in general. A injosit femeia, Hartford! Si pentru asta nu are justificare. Pentru el femeia este (deocamdata) un nimic. Poate cand s-o insura va vedea altfel lucrurile. Este f.tanar. Ele sunt scrise asa in canoane, nimeni nu contrazice asta, ci doar faptul ca sunt invechite si mai ales nedrepte, discriminatorii. Nimeni insa n-a spus aici ca intra sau ar vrea sa intre in altar, s-a pus o intrebare pentru a se lamuri niste lucruri. Am si cazut de acord ca exista exceptii cu acordul preotului. Cum vede el lucrurile, este alta discutie. Exista preoti care au mult respect pentru femeie. Pe urma un novice, in orice profesie, are teama si nu are curajul sa mute un fir de par intr-un act, o decizie a sefului, etc. Pe masura ce trece timpul si creste experienta si aria/puterea de actiune, oamenii sunt mai degajati si mai felxibili. Asa este si cu preotii parohi. La ei in biserica ei sunt sefi si ei fac asa cum considera ei. Anca-Miha In sala de operatie nu se intra. Este clar. Dar intre timp este transparenta, cel putin in spitalele vestice. Exista acea sala cu fereastra mare si camere de televiziune unde poti urmari operatia. Si sa stii ca si in spitale depinde f.mult. Inainte vreme nu aveau voie mamele nici sa viziteze copii, darmite sa se interneze cu ei. Acum sunt chiar obligate. Tatal n-avea voie sa asiste la nastere. Are voie acum. Parintii au voie sa intre la incubatoarele cu nou nascuti si sa aibe grija de ei. In unele spitale nu ai voie sa intri in anumite locuri (de ex. terapie intensiva) sau sunt reguli mai stricte, in altele este mai liber. Depinde si de personalul de acolo. Si mai ales s-a inceput sa se gandeasca inspre binele omului, mai precis cum este mai bine pentru pacient si apropiatii lui. Referitor la slujba de la catolici. Eu (crestin in general) n-am busola la mine ca sa stiu fiecare cum este orientata. Nu stiu care este importanta cu rasaritul. Aspectul important pentru discutia noastra este ca totul se face in vazul lumii. As spune si ca au mai multe libertati acolo, dar nu incep discutia, ca o sa se spuna ca sunt eretici. Sigur, la ei slujba este altfel. Ceea ce face preotul nostru in altar, banuiesc eu ca ei nu fac. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 08:56:28 |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 19:03:25 |
Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 14:56:51 |
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 20:01:26 |
|