Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2009, 23:43:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Anca, dar nu intelegi? Eu nu vreau sa intru in Altar.
1. Mi-ar place numai sa stiu ce se face acolo, ca sa intelege, pentru ca se scriu lucruri (cu discul si cum le mai cheama pe toate pentru Sf.Impartasanie) pe care nu le intelegi daca nu le vezi. Sunt in primul termenii arhaici.

2. Ma deranjeaza discutia de principiu, ca femeia este inferioara si ne-curata, adica pacatoasa din principiu, iar barbatul este perfect si sfant. Si am mai spus nu este vorba de acele perioade ale femeii (lunare, nastere etc.) ci in general.

Nu ma dau experta pentru ca nu sunt, si nici feminista, pentru ca si de asta sunt departe de a fi. Sunt moderata in acest din urma aspect.
Dar nu ma consider nici murdara, nici pacatoasa din principiu numai pentru ca nu sunt femeie si nici mai putin credincioasa decat un barbat.
Eu am respect pentru totul, altii nu au fata de femeie (adica semenul lor).

Da avem unele interdictii in viata de zi cu zi, le acceptam, dar nu inseamna ca ne plac si avem voie sa vorbim despre ele.
Sunt multi care le mai si inlatura daca se observa ca sunt utopice.
In biserica femeia si oamenii casatoriti vor fi tratati in acest mod cine stie cat.
acum am inteles ca nu vrei sa intri in Altar, ci doar sa te edifici asupra celor ce se intampla in timpul Liturghiei. Exista filme, unde ti se explica cu lux de amanunte ce face preotul in altar. Deasemeni, daca iei textul Sf. Liturghii, il gasesti pe net, poti citi si despre gesturile preotului si semnificatia acestora. sunt sigura ca exista si carti in acest sens pe care le poti citi.

Te rog sa uiti ideea ca femeia este necurata. Este o idee gresita, care s-a strecurat intr-un mod incredibil in constiinta unor femei. In loc de necurata, sa zicem mai bine inapta temporar.
A trebui sa ne spuna tuturor ceva faptul, ca Fecioara Maria a ajuns a patra marime din Cer, dupa Sfanta Treime si inainte de heruvimi si serafimi. Deci nu e vorba de o necuratie a femeilor, ci de un alt rol pe care il au ele. Barbatii au primit preotia, si nici macar toti, iar femeile nasterea de prunci. Daca ai putea alege intre cele doua tu ce ai alege, Sophia? Sunt sigura ca nasterea de prunci, fapt pentru care esti femeie.

Nedreptatea o gasim numai la oameni, iar acest gand ca femeia ar fi nedreptatita e tot de la oameni, dar sub influenta diavolului, caci acest gand nu este de la Dumnezeu. Dumnezeu ne iubeste pe toti, indiferent ca suntem femei sau barbati.

Cred ca ti-ar fi de folos sa citesti din VT versetele in care un strain indrazneste sa intre in altar. Preotul ii spune odata ca nu are voie, dar nu i se opune In schimb tot orasul viueste si toata suflarea se aduna disperata de acest gest necugetat al strainului.
Daca pentru evrei altarul era locul atat de sfant, incat intrau doar o data pe an, desi se aduceau jertfe de animale, cu cat mai sfant e Altarul sfintit in fiecare duminica de Sangele pruncului, care este jertfit pentru ca noi sa ne impartasim.

Daca am realiza maretia acestui fapt, ne-am simti noi insine prea murdari de pacatele noastre, pentru a dori sa intram in altar. Preotii au harul primit; dar inainte de slujba se pregatesc intens, nu intra pur si simplu...
Exista si in acest sens articole despre pregatirea preotilor inainte de Sf. Liturghie.
Este totusi locul in care ne intalnim cu Dumnezeu. Si nu de putine ori s-au intamplat minuni in altar, ingeri ajutand la Sf. Liturghie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul care nu ajuta la nimic Delalucaci Postul 28 10.11.2014 08:56:28
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? maria32 Generalitati 5 01.02.2013 11:31:53
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului vidoveczandrei Secte si culte 861 29.08.2011 19:03:25
Preotul care calca pe locurile bolnave cozia Preotul 29 28.10.2009 14:56:51
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... pacatoasa Umanitare 0 13.10.2009 20:01:26