Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2009, 22:23:00
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@Sofia & Fani71: Nationalismul, dupa cum am mai mentionat, in biserica si in afara ei, nu e un lucru rau a-priori, este un semn de sanatate sociala a unui grup (mare, numit si natiune) si apare la toate natiunile lumii, chiar si la triburile din Africa. Nici un popor, iar cele din Europa in nici un caz, nu exista in absenta completa a nationalismului, iar mitul egalitatii de sanse credeam ca stie toata lumea ca e un mit! - pentru cei ce nu stiu, ei bine, E UN MIT! la fel si discriminarea. Discriminarea inseamna A ALEGE, nimic altceva. Inseamna a-ti aplica discernamantul.

In ce priveste pietele de munca nationale din Europa, este normal ca fiecare sa isi protejeze proprii angajati in primul rand, si apoi pe cei comunitari, deoarece sistemele de protectie sociala sunt tot nationale, nu sunt finantate din bani europeni. Cu alte cuvinte, daca eu platesc taxe si impozite in Romania, ma intereseaza sa reduc somajul in Romania, pentru ca UE nu ma ajuta cu nimic la reducerea somajului la mine in tara si nici nu scade nivelul taxelor si impozitelor pe care le platesc eu statului. Daca dupa ce am redus somajul in Romania, adica am angajat romani, mai raman locuri libere, ii angajam si pe straini, mai intai pe cei din UE si apoi pe cei din afara UE (ma rog, si asta e un deziderat ca de regula se intampla invers ca aia din UE sunt prea scumpi!). Toate statele din UE au aceasta politica si nu se considera nicaieri discriminare, discriminarea e altceva (credeti-ma vorbesc dintr-o vasta experienta in domeniu).

Chiar si discriminarea, daca e sa o luam asa, are un rol pozitiv. Nu trebuie exagerata, ca nimic altceva, dar are un rol pozitiv (eu nu cred ca vreuna dintre voi puteti pleda impotriva discriminarii!!! ca va dau exemple la care nu veti avea replica daca utilizati acest argument!!!)

Sofia, nu fi atat de naiva incat sa crezi ca globalizarea e altceva decat un alt sistem de manipulare a resurselor. Egalitatea de drepturi nu exista si nu va exista niciodata, s-au mai straduit unii sa implementeze aceasta teorie pe vremea revolutiei franceze si au sfarsit toti cu capetele taiate. Egalitatea intre oameni nu exista si nu va exista niciodata. Exista natiuni mai slabe si natiuni ma puternice. Asta e! Strainii nu vor avea niciodata aceleasi drepturi cu localnicii, nicaieri in lume. Eu una nu cred ca scolile de la noi din tara sunt mai proaste ca cele din alte tari, dimpotriva.

Fani71, cred ca nationalismul este in primul rand o reactie de protectie, nu apare ca raspuns la nationalismul altora, el exista in multe alte situatii, si mai cred de asemenea ca nu ilustreaza in primul rand dorinta unui popor de a-l calca in picioare pe altul. Exista si asta (germanii sunt cel mai bun exemplu) dar nu asta e reprezentativ pentru nationalism.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce sunt oamenii singuri? sofia_78 Generalitati 31 07.03.2010 11:56:17
Romanii si Athosul C-tin Biserica Ortodoxa Romana 7 25.07.2008 12:55:33
Cat de uniti sunt crestinii- priviti acel video dillema Generalitati 1 22.04.2008 20:02:52
Romanii din Italia Laurentiu Generalitati 20 30.11.2007 09:50:33
Uniti cu credinta fapta Ioan_Ciobota Generalitati 0 11.07.2007 09:52:32