30.09.2009, 02:55:44
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
|
|
Pentru toti cei care traim dupa Legea Noua casatoria nu este in nici un caz “cale de sfintenie”, ci numai pavaza in calea desfriului, o concesie facuta din cauza slabiciunii omului. Iata citeva citate din autori hiperortodocsi care sublineaza acest fapt spre neplacerea multora:
“34. Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie.”
(Isus Cristos in Marcu 16)
“59. Si a zis catre altul: urmeaza-Mi. Iar el a zis: Doamne, da-mi voie intai sa merg sa ingrop pe tatal meu.
60. Iar El i-a zis: Lasa mortii sa-si ingroape mortii lor, iar tu mergi de vesteste imparatia lui Dumnezeu.
61. Dar altul a zis: Iti voi urma, Doamne, dar intai ingaduie-mi ca sa randuiesc cele din casa mea.
62. Iar Iisus a zis catre el: Nimeni care pune mana pe plug si se uita indarat nu este potrivit pentru imparatia lui Dumnezeu.”
(Isus Cristos in Luca 9)
“2. Dar din cauza desfranarii, fiecare sa-si aiba femeia sa si fiecare femeie sa-si aiba barbatul sau.”
“5. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.”
“7. Eu voiesc ca toti oamenii sa fie cum sunt eu insumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul asa, altul intr-alt fel.”
“8. Celor ce sunt necasatoriti si vaduvelor le spun: Bine este pentru ei sa ramana ca si mine.”
“9. Daca insa nu pot sa se infraneze, sa se casatoreasca. Fiindca mai bine este sa se casatoreasca, decat sa arda.”
"29. Si aceasta v-o spun, fratilor: Ca vremea s-a scurtat de acum, asa incat si cei ce au femei sa fie ca si cum n-ar avea."
(Sf. Pavel in 1 Corintieni 7)
"Reflectind la grija Sa atenta pentru tine poti sa realizezi ce fel de fruct fecioria ta va purta si cit de mare este afectiunea Mirelui fata de tine; si bucura-te cu atit mai mult si straduie-te sa-I fi inca si mai ascultatoare ca rasplata. Aurul care a fost amestecat cu alama se cheama contrafacut, dar alama care a fost topita cu praf de aur arata mai luminoasa si stralucitoare decit in culoarea naturala. Tot asa, este un lucru onorabil pentru femeile maritate sa-si doreasca sa fie ca si tine si sa aiba puritatea vietii tale, dar este degradant ca tu sa tinjesti sa fii ca si ele."
(Sf. Grigore Palamas in Scrisoare catre monahia Xenia)
|