Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2009, 11:43:22
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Topcat, pe mine una nu ma prea intereseaza cate grame are sufletul (eu personal cred ca nu este masurabil), un crestin nu ar trebui sa ceara minuni pentru a se convinge, ci sa aiba ochi sa vada minunile care se fac cu el in fiecare zi (si in dimindeata asta mi s-a intamplat ceva minunat, la care eu, in putina mea credinta, nu il mai credeam realizabil ). Un crestin nu are nevoie sa auda ca s-au facut niste masuratori si s-au gasit 21 de grame si iata sufletul si nici nu se indoieste de existenta lui cand aude de nascocirile asa-zis stiintifice. Si da, e o conspiratie! Se stiu muulte lucruri si nu se prezinta sau se prezinta totul denaturat, dar nu asta sta mantuirea noastra, slava Domnului! Ceea ce voiam eu sa arat cu acest suflet de 21 de grame este faptul ca unii vor gasi in asta temei sa isi alimenteze necredinta. orice descoperire naturala sau stiintifica nu este de ajuns sa schimbe o mentalitate sau o credinta puternica (fie a unui crestin, fie a unui ateu), poate doar sa starneasca niste indoieli. E.g., le poti arata unor crestini cate maimute si cate statistici vrei, ca ii vei convinge. poate vei semana doar niste indoieli in sufletul unora, insa nu prin dovezile tale, ci prin terenul fertil pe care l-ai gasit, tot asa cum un crestin ii poate arata un ateu o mie de dovezi ale lui Dumnezeu; daca acesta nu vrea sa le primeasca, e in zadar.dar aici mai intervine si mila lui Dumnezeu.
asadar, daca vrei sa crezi, vei crede, daca nu, nu, e chestie de alegere personala . Eu una simt ca vei gasi odata si odata Adevarul! :)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? ar14rai Secte si culte 69 05.02.2013 12:18:29