Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 15:41:00
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Nu va amintiti ce spunea parintele Arsenie Boca despre sectari? Sa nu zgandariti stupul de viespi! Lasati-i in legea lor, nu intrati in controverse cu ei, vedeti-va de credinta voastra.
http://bisericasecreta.wordpress.com...m-cu-sectarii/
http://sfinx777.wordpress.com/2009/0...dox-%E2%80%9D/

Nu stiu daca este adevarat aceasta afirmatie din ultimul site, dar prefer sa nu intru in dispute cu ei.
Am avut si mai am in familie sectari, fratele meu a renuntat la credinta ortodoxa iar copiii lui au preluat religia pe care au gasit-o in casa tatalui lor.
Nu am putut discuta niciodata cu el de ce si-a lepadat botezul, devenea irascibil si foarte numultumit de intrebare, iar argumente nu a adus niciodata in asa fel incat sa inteleg gestul lui. De atunci am invatat ca acest subiect nu o sa-l pot dezbate niciodata, ca sa nu mai spun ca cu copiii lui nici atat nu se poate discuta, ei purtand frica tatalui lor atunci cand acesta traia, si fiecare si-a vazut de credinta lui.
Avand o situatie dificila in familie, primea ajutoare de la colegii lui de secta, mancare, imbracaminte, bani. Lucru laudabil, de altfel, sa ajuti pe cel aflat in nevoie, dar am observat ca liderii lor, desi nu aveau problemele mari ale fratelui meu se alegeau cu ajutoarele cele mai valoroase (de ex: tractoare!). Fratele meu nu le dadea voie copiiilor sa aibe televizor, dar liderul lor avea nu doar televizor ci si o combina care dadea muzica la toata strada! Multe inechitati de acest fel, cand l-am intrebat de ce este asa, acel lider nu are aceeasi religie cu a lui?, mi-a taiat-o scurt ca "fiecare raspunde de ceea ce face". Intr-un fel avea dreptate, dar nu mi se parea normal ca un astfel de exemplu sa fie lider al unei comunitati care impune si face propaganda multa la anumite restrictii.
Draga mea draga, trebuie sa avem mare grija, SI PENTRU ACESTIA A MURIT HRISTOS!!!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50