![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci sa luam sa analizam ambele perspective,creationista si evolutionista.
Oasele fosile a ceea ce numim azi dinozauri se gasesc peste tot in lume.Evolutionistii pretind ca dinozaurii au evoluat din reptile care la randul lor,au evoluat din amfibii.Insa ei nu pot oferi dovada existentei unei forme tranzitionale clare prin care sa isi sustina argumentele.Evolutionistii nu pot sa-si sustina crezul intr-un stramos al dinozaurilor care sa nu fie dinozaur.Tot ce spun ei sunt speculatii.Evolutionistii ii claseaza pe dinozauri ca fiind traind cu milioane de ani in urma.Insa osul de dinozaur nu are "eticheta" care sa ii ateste vechimea. Poate ma vei intreba daca biblia spune ceva despre dinozauri.Denumirea de dinozaur are o vechime doar de cateva secole.A aparut in 1841.Deoarece in momentul cand a fost traduse pentru prima data biblia nu exista cuvantul de "dinozaur",nu are cum ca biblia sa ii menioneze cu acest nume.Insa exista un alt cuvant pentru "dinozaur"?in toata lumea circula legende cu "balauri".Multe descrieri ale balaurilor corespund caracteristicilor unor anumiti dinozauri.Se prea poate ca insasi ceea ce s-a numit a fi "balaur" sa fie de fapt "dinozaur". Cuvantul ebraic tradus de obicei prin "balaur" apare in Vechiul Testament de aproximativ 30 de ori.Exista pasaje biblice referitoare la "balauri: ce au trait pe pamant. Ieremia 51:34 "Nebucadnețar, împăratul Babilonului, m-a mâncat, m-a nimicit; m-a făcut ca un vas gol; m-a înghițit, ca un BALAUR, și-a umplut pântecele cu ce aveam mai scump, și m-a izgonit. Maleahi 1:3 și am urât pe Esau, i-am prefăcut munții într-o pustietate, și moștenirea lui am dat-o șacalilor din pustie. (chiar daca in traducerea mea apare cuvantul "sacal" in alte traducei straine cum ar fi King James aparuta in 1611 desemneaza cuvantul "dragon").Multi creationisti cred ca in multe contexte acestia ar putea fi ceea ce noi numim azi dinozauri. Alte pasaje: Psalmii 74:13 Tu ai despărțit marea cu puterea Ta, ai sfărâmat capetele balaurilor din ape; (ar putea fi animale din clasa dinozaurilor ce traiesc in mare) Isaia 27:1 În ziua aceea, Domnul va lovi cu sabia Lui cea aspră, mare și tare, Leviatanul, Babilonul, șarpele fugar (Asur); și Leviatanul, șarpele inelat (Babel); și va ucide balaurul de lângă mare (Egiptul). Unii ar sustine ca "balaurii din ape" ar fi putut include tipuri de dinozauri cum ar fi Mosasaurus.In capitolul 41 din Iov se descrie un animal urias ce a trait in mare,leviatanul,care scapara scantei.Acest "dragon" se poate sa se fi asemuit cu marii Kronosaurus sau Liopleurodon. Isaia 30:6 Prorocie asupra unor dobitoace de la miazăzi: printr-un ținut strâmtorat și necăjit, de unde vine leoaica și leul, năpârca și SARPELE ZBURATOR, își duc ei bogățiile în spinarea măgarilor, și vistieriile pe cocoașa cămilelor, către un popor care nu le va fi de folos.-aici ar putea fi o referire la unul dintre pterodactili,denumiti popular dinozauri zburatori. Tot in Iov(care a trait in vremea patriarhilor) apare ceva interesant: Iov 40:15 Uită-te la HIPOPOTAMUL, căruia i-am dat viață ca și ție! El mănâncă iarbă ca boul. Iov 40:16 Uită-te ce tărie are în coapse, și ce putere are în mușchii pântecelui său! Iov 40:17 Își îndoaie coada tare ca un cedru, și vinele coapselor lui sunt întrețesute. Iov 40:18 Oasele lui sunt ca niște țevi de aramă, mădularele lui sunt ca niște drugi de fier. Iov 40:19 El este cea mai mare dintre lucrările lui Dumnezeu. Cel ce l-a făcut l-a înzestrat cu o suliță. Expresia "cea mai mare dintre lucrarile lui Dumnezeu" sugereaza ca aceasta a fost cel mai mare animal pe care Dumnezeu l-a creat.Deci ce fel de animal este aces "hipopotam?Cuvantul original in biblie este "behemoth" despre care se presupune ca este "hipopotamul sau elefantul"Pur si simplu nu s-a stiut ce desemneaza acest cuvant,iar in unele traduceri chiar s-a folosit denumirea originala de "behemoth".Elefantul si hipopotamul nu au fost cele mai mari animale create de Dumnezeu(unii dinozaurii le-au eclipsat categoric),iar descrierea din Iov nu li s-ar potrivi din moment ce coada acelui "behemoth" este comparata cu arbole de cedru(versetul 17).Multi sustin ca descrierea se potriveste speciei Brachiosaurus. Ma intreb,daca dinozaurii au disparut cu milioane de ani si nu au existat concomitent cu omul,de unde atatea descrieri ce se potrivesc lor? |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|