Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2009, 21:23:42
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Andrusca, cred ca si eu as fi fost suparata pe "sectari" daca as fi fost in locul tau. Dar, vezi tu, nu intelegeam de ce te iei de mine... :) Eu doar mi-am spus parerea. Nu am schitat nici o incercare de prozelitism.

Tu ce solutie ai fi ales in locul lui Luther? Ai fi ramas nepasatoare in fata suferintelor enoriasilor nevinovati care munceau pentru ca cei din sistem sa traiasca in lux? Si plateau indulgente ca sa poata pacatui linistiti ? Unii plateau indulgenta ca apoi sa fie liberi sa ucida pe cine voiau, incredintati fiind ca au scapat de pedeapsa. Deci acest sistem conducea multi oameni catre iad. Un om care Il cinsteste pe Dumnezeu nu poate sa ramana nepasator la suferintele semenilor sai. De fapt Luther nu a avut de ales...a fost excomunicat. Pur si simplu hotararea nu i-a apartinut.
Pai nu vorbeam de tine, ci de caracterul sectar in general...

Ce as fi facut in locul lui Luther???? Sincer...cred ca as fi incercat sa corectez acele aspecte negative...sa atrag atentia asupra faptului ca oamenii sufera din cauza lor, aspecte care au corupt Biserica, dar as fi pastrat Cuvantul lui Dumnezeu asa cum era el, si ce era sanatos in Biserica ( pentru ca eu nu pot percepe aceasta mentalitate conform careia o intreaga Biserica ar deveni prea corupta pentru gustul meu) si in momentul in care lucrurile s-ar fi corectat, as fi incercat sa revin in sanul Bisericii, bucuroasa ca Dumnezeu le-a luminat mintea mai marilor Bisericii!

Cu siguranta nu as fi putut opta pentru o indepartare si mai mare prin modificarea si introducerea unor dogme si concepte personale, sau sa ma fac raspunzatoare de conducerea unor suflete pe cai gresite.

Cam asta gandesc eu, deci in orice caz nu as schimba dogme, nu as putea concepe sa ma despart de Biserica...si poate cel mai binevenit lucru ar fi sa ma rog pentru ea si pentru bunul mers al ei, si toate astea cu smerenie...iar nu in sabii si " Adevaruri" sa ne luptam, dupa care sa " imi iau jucariile si sa plec"...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50