Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.11.2009, 17:14:23
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cu ce scrii tu cred ca sunt de acord.
Cu ce nu eram deu de acord era un prea mare determinism, pe de o parte, si pe de alta o conceptie contabila a pacatului si a iertarii; cu ideea de pedeapsa.
Pe langa asta, nu sunt de acord cu ideea ca daca ai conceput copilul in post sau ai avut relatii in timpul sarcinii nenorocesti copilul.
Inteleg sa spunem ca are efect asupra sufletului lui (suferinta, poate boli.. cine stie) daca a fost conceput de exemplu prin viol sau relatii sado-maso.
Sau daca unul din parinti are fantasme sexuale despre el (chiar daca nu ii face nimic). Asta da.. dar ziua conceperii, daca conceptia este facuta cu dragoste si respect? Nu.
Si eu cred ca unele lucruri sunt putin cam exagerate. Eu ma refer strict la faptul ca un parinte dur, insensibil, si care a facut multe la viata lui netinand cont de Dumnezeu...va da nastere unui copil cam la fel cred, in sensul ca "ce se naste din pisica, soareci mananca"...asta este parerea mea. In momentul in care un copil nu este de acord cu stilul de viata al parintilor, cu pacatele savarsite de ei, are practic mai mult de luptat pentru a scapa de tendintele mostenite, are de luptat mai mult pana a ajunge la Biserica, si pana va putea crede in Dumnezeu si in notiunea de pacat sau virtute...si aici am intalnit oameni care nu cred, care sunt deschisi spre orice, nu exista in ei prea clar conturata notiunea de moralitate si e mulata de fapt pe ceea ce vor ei sa considere imoral si nu pe ce isi doreste Dumnezeu de la un crestin.

Daca vorbim despre conceperea unui copil in post/zi de post...cred ca nu poate nici macar concura cu starea duhovniceasca a parintilor si modul cum isi traiesc ei viata in general. Cred ca e putin exagerat sa afirmi ca viata unui individ este determinata de ziua in care a fost conceput...poate s-ar vrea sa se spuna de starea duhovniceasca a parintilor in momentul in care au conceput o viata.

Oricum ar fi, eu cred ca e eronat sa se gandeasca in acest mod, chiar si daca un cuplu ar fi un real model duhovnicesc si s-ar intampla sa conceapa un copil intr-una din zilele " nerecomandate"...cred ca este ceva prea putin important fata de intreaga lor viata raportata la Dumnezeu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare mihaela_0508 Intrebari utilizatori 4 03.05.2010 16:52:16
despre cartile din care se canta slujba NiCcoleta Despre Utrenie 6 21.03.2010 17:54:22
PACATELE ancah Pocainta 24 24.09.2008 14:04:20