![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
„Nu iubesc pe nimeni și de aceea cred că Îl iubesc pe Dumnezeu" (Léon Bloy); ...
|
|
|
|||
|
|||
|
"Any Christian who is not a hero is a pig." (acelasi)
|
|
|
|||
|
|||
|
.. Iar in legatura cu ce postase anna in alt tropic, necazurile si bolice pe care le avem pot sa fie si pentru intarirea noastra, crucea de purtat, nu neaparat o urmare directa a pacatelor altcuiva.
|
|||
|
|||
|
Fanny ,sfantul Teofan Zavoratul spunea ca sfantul Pavel a zis ceva despre cei care nu postesc ,dar asta nu inseamna ca postul nu trebuie tinut ,ci a spus asta (sfantul Pavel) ca sa nu ii smintesca pe cei care nu tin post in speranta ca vor posti si ei candva.
Tot sfantul Teofan a zis mai apoi ca cine nu posteste nici nu va participa la slujbele bisericii mereu ,nici nu va avea o pravila de rugaciune,postul te disciplineaza .Postul aduce o disciplina interioara care te ajuta sa sporesti ,te ajuta ,subliniez . Dai vointa ,iei putere.Si asa suntem pacatosi in fapte ,postul ar fi o mica jertfa .Pentru un crestin postul nu trebuie sa fie o corvoada ,altfel nu ii mai vad rostul. Vad ca dai citate din autori occidentali.Sa fie la ei acasa .Libertatea a nu se confunda cu libertinajul. |
|
|
|||
|
|||
|
Referitor la ce spunea Leon Bloy in legatura cu faptele bune ,ce folos daca fac fapte bune daca pe de alta parte fac destule rele.
Un batran awa din Pateric ducea in spinare o galeata gaurita din care curgea apa.Erau faptele bune care se pierdeau din cauza multimii pacatelor. Sa nu ne amagim ca daca facem fapte bune e suficient. Doamne ajuta-ne sa ne indreptam ! |
|
|
|||
|
|||
|
Poti umple un ocean cu o galeata gaurita
|
|
|
||||
|
||||
|
Sunt ultimul om din lume care ar trebui sa scrie ceva despre post dar parerea mea (pe care am luat-o si eu de la altii care stiau mai bine) e ca modelul pe care ar trebui sa il urmam, pentru a ne desavarsi pentru Dumnezeu, este cel al lui Iisus Christos, care si El a postit in timpul sederii sale pe pamant.
Nu vad postul ca pe o perioada de restrictii, ci de "detoxifiere" de cele lumesti, atat in ceea ce priveste alimentatia, sexul, cat si sufletul. Ar trebui sa fie o perioada de bucurie, e o izbanda si o detasare fata de natura noastra materiala, dar sa si intelegem ca nu e izbanda noastra, ca nu am izbuti nici un pai sa miscam fara ajutorul lui Dumnezeu, cu atat mai putin sa postim. Daca lumea ar intelege lucrurile din perspectiva asta, nu ar mai avea impresia ca sunt _obligati_ sa posteasca - in fond cine te obliga, te ameninta cineva cu moartea daca nu o faci impotriva vointei si firii lor. E ceva ce facem cu si pentru Dumnezeu, o mica jertfa, un exercitiu de vointa si infranare. Si daca ne-am uita la cei care, chiar si in boli si neputinta trupeasca, postesc, cu atat mai mult ne-am rusina ca noi suntem sanatosi si nu depunem putin efort sa ne randuim alimentatia si obiceiurile. Dar singurul in masura sa ne judece ca postim trei zile, doua sau o viata intreaga, tot Dumnezeu este, pentru ca El ne stie masura fiecaruia, cata putere avem si cat de mult dorim sa ne lipsim de cateva mici placeri, fie ca reusim sau nu. Important e ca incercam si sa fie si putinul acela pe care il facem spre slava Sa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De altfel ce mai inseamna in zilele presei, ale televiziunii si internetului 'la el acasa'? Daca ar fi pe asa nici noi n-am mai comunica aici. De altfel este la mine acasa, fiindca stau in spatiul francofon ;-) Si Anna21, care pune la interese 'antiecumenism', l-a citat... Despre post mai incolo.. vad ca facem ce facem si tot la asta ajungem, desi nu asta e subiectul. ;-) Sigur, libertatea NU e acelasi lucru cu libertinajul! Problema e ca am impresia ca multi dintre cei care le confunda sunt impotriva amandorura, tocmai din aceasta cauza. Cei care le deosebesc sunt pentru libertate si nu pentru libertinaj. Printre acestia ma numai si eu.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Reiau citatul: Any Christian who is not a hero is a pig. Acum il voi comenta ca sa nu existe confuzii. Leon Bloy a scris impotriva injustitiei sociale si a ipocriziei. Probabil ca in proprii lui ochi el este chiar acel erou crestin care se detaseaza de porci. Nu cred ca este chiar un punct de vedere crestin. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Blestemele Sfantului Vasile cel Mare | mihaela_0508 | Intrebari utilizatori | 4 | 03.05.2010 17:52:16 |
| despre cartile din care se canta slujba | NiCcoleta | Despre Utrenie | 6 | 21.03.2010 18:54:22 |
| PACATELE | ancah | Pocainta | 24 | 24.09.2008 15:04:20 |
|
|