Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 14:23:58
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim
Argument biblic:

1 Timotei 2:5 " Caci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus"

- din Biblia sau Sfanta Scriptura tiparita sub indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Teoctist...
Macsim, la acest citat și la acest aspect am răspuns de zeci de ori pe acest forum. Am să o mai fac odată dacă e necesar. Atunci când un neoprotestant vrea să convertească un ortodox la secta lui se folosește aproape întotdeauna în prima fază a spălării pe creier de acest argument:
"Nu e nevoie de preoți, nu e nevoie de sfinți, nu e nevoie de fecioara Maria, de moaște și de icoane, de taine ci e nevoie de "relația personală cu Domnul Isus". In acest sens se folosesc de citatul scos din context pe care l-ai dat tu și de altele câteva. Le redau mai jos:

Ioan 14.6 "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."
Luca 11.23 "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește."

Înainte de toate trebuie specificat că fiecare om de pe lumea asta nu se poate mântui decât prin IIsus Hristos, așa cum spune și Scriptura.

Să vedem însă și:
Fapte 3.6 "Iar Petru a zis: Argint și aur nu am; dar ce am, aceea îți dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te și umblă!"
A făcut sf Petru minuni prin forțe proprii? Firește că nu, desi spune: "ce am iti dau". Tot prin Hristos lucrează și sfinții.

Fapte 16.18 "Iar Pavel mâniindu-se și întorcându-se, a zis duhului: În numele lui Iisus Hristos îți poruncesc să ieși din ea. Și în acel ceas a ieșit."

Fac sfinții minuni prin puterea lor ? Nu, ci tot prin Hristos au și ei puterea de a face minuni!

Fapte 19.12 “Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei.”

Fapte 5.15 "Încât scoteau pe cei bolnavi în ulițe și-i puneau pe paturi și pe tărgi, ca venind Petru, măcar umbra lui să umbrească pe vreunul dintre ei."
Sfinții făceau minuni cu ajutorul lui Hristos. De remarcat e faptul că creștinii îi așteptau pe Pavel și Petru să vină la ei, nu se apucau să urle că ei "l-au primit pe Domnul Isus" și ca atare "Domnul Isus" era intr-un fel obligat să își facă lucrarea de vindecare în ei (cum spun sectarii) fără ajutorul sfinților lui Dumnezeu, cum erau Pavel și Petru

"Pentru că Dumnezeu cinstește pe cei ce Il cinstesc". (1 Samuel 2:30),

Diferența dintre un sfânt și un "mântuit" neoprotestant este aceea că sfinții pe toată durata vieții lor au fost oameni umili, deosebit de smeriți, care se considerau cei mai mari pacatosi, unii dintre ei nu ieșit in evidenta cu nimic in timpul vietii, desi aveau o traire duhovniceasca deplină, si multi dintre ei au inceput sa faca minuni abia dupa ce au murit.
Despre cinstirea sfintilor:
Psalmi 15.3 (16.3 -biblia Cornilescu) “Prin sfinții care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei”
Psalmi 88.6 (89.6-biblia Cornilescu) “Lăuda-vor cerurile minunile Tale, Doamne și adevărul Tău, în adunarea sfinților”
Efeseni 1.15 “Drept aceea, și eu auzind de credința voastră în Domnul Iisus și dragostea pe care o aveti catre toti sfintii”

Că sfinții intervin pentru oameni și după moartea lor o spune clar Biblia:
Apoc.6. 9-10 "sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?"
Apoc.8.3 “Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului, Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților. ”.

Iuda 1.3 "am nevoie să vă scriu și să vă îndemn ca să luptați pentru credința dată sfinților, odată pentru totdeauna."

Ce spune sfânta fecioară Maria imediat după Buna Vestire?
Luca 1.48 “iată, de acum mă vor ferici toate neamurile”.
De asemenea, în Vechiul Testament este scris: "Iov, robul Meu, se va ruga pentru voi, că de n-aș fi primit eu fața lui și de n-ar fi pentru el, v-aș fi pierdut pe voi, pentru că nu ați grăit adevărat asupra robului meu, Iov "(Iov 42, 8).
O minune săvârștiă de moaștele unui sfânt:
4 Regi 13.21 sau (2 Reg biblia sectanților) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale."

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50