Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 20:51:11
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si sfintii apostoli au fost oameni cu slabiciuni. Petru s-a lepadat, Pavel s-a certat cu Barnaba, Petru a cazut in latul fatarniciei dispretuind neamurile, iar Pavel l-a corectat...Sfintenia este un merit al lui Dumnezeu care sfinteste omul. Omul nu se poate sfinti singur oricat ar incerca.

Sfintenia este realizata de Duhul Sfant care este in omul credincios. Omul continua sa fie om, cu slabiciuni, dar Dumnezeu numeste astfel de oameni sfinti din pricina Duhului care locuieste in ei si a faptului ca pacatele le sunt iertate..
Toti oamenii credinciosi sunt pe aceeasi treapta, fac aceleasi greseli, dar sunt Sfinti ????????

Tu stii macar cand consideram noi ca cineva e Sfant???

Tu te consideri asemeni Sfintilor Apostoli?

Nu imi explica tu ce au fost ei si ce au facut....
Vechi 03.12.2009, 20:55:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

De ce sa nu-ti explic? Ti-e frica sa nu-ti cada imaginea pe care o ai despre ei? Iubeste si respecta omul pentru ceea ce este, nu numai pentru ca a avut aureola si a umblat pe nori. Sfintii merita sa fie iubiti pentru ca au fost oameni, dar Dumnezeu i-a binecuvantat.

Cand consideri tu e una, cand considera Dumnezeu e alta. De ce nu iei tu Biblia aceea ortodoxa, dai un search la cuvantul "sfinti" si vezi pe cine numeste Biblia sfinti? Sa nu-ti spuna sectarii, ca nu primesti, oricum.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 03.12.2009, 21:08:06
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Doriana , vezi fix asta e una din greselile protestantismului general.Diminuarea laurilor si a eforturilor pe care apostolii , proorocii si sfintii le-au facut pentru oameni.Sar repede sa judece o greseala sau un pacat dar sunt mult mai rezervati cand vine vorba de a cinsti sau a lauda, o munca si o viata cu adevarat jertfitoare,umila si smerita.Crede-ma noi nu ne putem compara cu apostolii.Ce au facut ei nu e lucru mic.S-au luptat cu oamenii si cu fiarele, in niste timpuri foarte grele, in timpurile imparatilor romani care se vedeau pe sine si se cinsteau ca zei si au intrat in gurile lupilor.Au avut de indurat multe necazuri si prigoane, batai ca la sfarsit sa moara pentru credinta, intr-un act jertitor si in chinuri.Nu cred ca e putin lucru sa crestinizezi atatea popoare si limbi cate au crestinizat ei, si sa induri persecutii, nu numai din partea iudeilor ci si a romanilor.Asa ca , gandeste-te mai bine la eforturile pe care ei le-au facut pentru crestini , pentru oameni , pentru Biserica si pentru Hristos, nu e mic lucru si putin lucru.Pune-te si tu in locul lui Petru, sau al lui Pavel, sau al altora.Gandeste-te ce ai fi facut tu in cazul lor.Ma refer la slabiciunile si "pacatele" pentru care sari sa-i judeci.E usor sa vorbim , dar ce facem noi pentru Hristos?Ce am fi facut noi in cazul lui Petru de exemplu.Un alt lucru de tinut cont e asta, ca ei nu au avut la cunostiinta tot ce avem noi azi despre crestinism si nici materialele disponibile pe care le avem noi azi.Sunt mai multi factori.Nu a fost scris nimic din NT la vremea aceia.Asa ca nu cred ca ne putem noi compara cu Sfintii Apostoli, nu exista grad de comparatie cu ce au facut ei pentru Hristos si pentru Biserica si cu ce am facut noi.

Postul cu numaru 667

V-am pupat , noapte buna si Doamne ajuta!.
Vechi 03.12.2009, 21:13:02
Senior Member

Implicit

Nu i-am judecat pe apostoli, le datoram foarte mult, sunt parintii nostri spirituali, am o mare recunostinta pentru ei, dar ceea ce au ei deosebit este Dumnezeu. Fara El n-ar fi facut nimic din ceea ce au facut.

Nu spun ca ei sunt jos, ci ca si pe tine Dumnezeu te vede sfant daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in tine. De aceea trebuie sa avem mare grija ce gandim si ce vorbim, caci suntem temple ale Duhului Sfant.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 03.12.2009, 21:31:29
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Tu stii macar cand consideram noi ca cineva e Sfant???
....
Cand va plictisiti. Asa, din lipsa de ocupatie l-ati sanctificat si pe Stefan cel Mare. Ce ziceti daca Dumnezeu este de alta parere?
Vechi 03.12.2009, 21:35:17
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu i-am judecat pe apostoli, le datoram foarte mult, sunt parintii nostri spirituali, am o mare recunostinta pentru ei, dar ceea ce au ei deosebit este Dumnezeu. Fara El n-ar fi facut nimic din ceea ce au facut.

Nu spun ca ei sunt jos, ci ca si pe tine Dumnezeu te vede sfant daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in tine. De aceea trebuie sa avem mare grija ce gandim si ce vorbim, caci suntem temple ale Duhului Sfant.
Ei nu au facut nicio asceza, nu au suferit moarte martirica, nu si-au dedicat viata lui Dumnezeu...au trait ca tine nu?????

Te pomenesti ca vrei sa dai de inteles ca ai primit darul si esti ca Sfintii Apostoli deja, am dreptate??? Deci tu mai poti gresi, dar esti sfanta orice ar fi, corect!!!!

Sfintenia e un dar asa care vine peste om intr-un anumit moment si gata????.... sau asta e de fapt treapta finala si Sfantul fiind atat de smerit nici nu isi pune macar problema ca e sfant, ci se considera un putregai si atat?

Daca faci un pacat pe patul de moarte esti tot sfant...darul nu are nicio treaba nu, ramane acolo incapatanat sau cum!!!!????
Vechi 03.12.2009, 21:37:36
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Cand va plictisiti. Asa, din lipsa de ocupatie l-ati sanctificat si pe Stefan cel Mare. Ce ziceti daca Dumnezeu este de alta parere?
Nu Hoinarule...de Sfintii Apostoli vreau eu sa vad ce crezi tu?..erau ca tine, ca White, ca Miller?
Vechi 03.12.2009, 22:05:56
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Nu Hoinarule...de Sfintii Apostoli vreau eu sa vad ce crezi tu?..erau ca tine, ca White, ca Miller?
In invataturile Sfintilor Apostoli (contemporani cu Domnul Iisus Hristos) am deplina incredere.

In rest, toate celelalte invataturi (ale Ellenei White, ale Sfintilor Parinti sau a unor teologi) le verific cu Sfanta Scriptura (singura Carte in care gasim invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli).

Sper ca s-a inteles diferenta intre invataturile Sfintilor Apostoli (gasite in Sfanta Scriptura) si invataturile altor credinciosi.
Vechi 03.12.2009, 22:06:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Ei nu au facut nicio asceza, nu au suferit moarte martirica, nu si-au dedicat viata lui Dumnezeu...au trait ca tine nu?????

Te pomenesti ca vrei sa dai de inteles ca ai primit darul si esti ca Sfintii Apostoli deja, am dreptate??? Deci tu mai poti gresi, dar esti sfanta orice ar fi, corect!!!!

Sfintenia e un dar asa care vine peste om intr-un anumit moment si gata????.... sau asta e de fapt treapta finala si Sfantul fiind atat de smerit nici nu isi pune macar problema ca e sfant, ci se considera un putregai si atat?

Daca faci un pacat pe patul de moarte esti tot sfant...darul nu are nicio treaba nu, ramane acolo incapatanat sau cum!!!!????
De ce te complici? Du-te si cauta in Biblie , Noul Testament, unde sunt apostolii, si vei vedea ca ceea ce considera Dumnezeu sfant e altceva decat ceea ce consideri tu. Oricum pe mine nu ma crezi, pot sa spun orice as spune.
Vechi 03.12.2009, 22:26:05
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
In rest, toate celelalte invataturi (ale Ellenei White, ale Sfintilor Parinti sau a unor teologi) le verific cu Sfanta Scriptura (singura Carte in care gasim invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli).
De ce ai pozitionat-o pe White prima in top????...obisnuinta bat-o vina, traditia adventista??????
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50