Citat:
În prealabil postat de Doriana
Ce inseamna sa cred in cruce? Imi mai fac cruce cateodata, dar , din cate stiu eu, credinta este numai in Hristos.
|
Banuiesc ca stii cum a trecut Sfantul Imparat Constantin la Crestinism, cum a luptat pentru libertatea lui si sub ce semn a invins...deci absolut numai cu ajutorul lui Dumnezeu! Este vorba de invingerea lui Maxentiu si Liniciu, pagani, de catre Imparatul Crestin Constantin! De ce sectele aparute dupa atatea si atatea secole contesta acest mare eveniment si iau in considerare numai Edictul de la Milano, datorita caruia au avut posibilitatea sa teasa erezii...dar contesta voia si ajutorul dat de Dumnezeu prin acest semn al Sfintei Cruci invingerii paganilor?
Nu crezi ca Dumnezeu nu ar fi permis aceasta victorie daca Sfantul Imparat nu ar fi fost crestin adevarat, imbratisand Credinta cea Adevarata cu tot sufletul?
De ce spui ca Imparatul Constantin a permis idolatria si alte erezii, cand el este cel care a convocat primul Sinod Ecumenic tocmai pentru combaterea unei erezii grave si a pastrat la Curtea sa numai pe crestinii care au tinut Credinta cea Adevarata izgonindu-i pe inchinatorii la idoli? Eu de ce stiu altceva?
De ce sectarii fac asemenea afirmatii despre cei care au aparat Unitatea Bisericii si au combatut erezii dupa erezii, pentru a pastra Cuvantul lui Dumnezeu asa cum a fost lasat si nelasandu-l intinat de mintile smintite de cel rau?...pentru a-si justifica ereziile lor personale si a arunca o umbra intunecata asupra Adevarului??
Imparatul Constantin nu a inventat nimic, el s-a convertiti la Crestinism asa cum era si l-a primit...cel Adevarat!