![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si vreau sa adaug la ce am zis , ca cel care ajunge la o traire buna a celor dumnezeiesti , va recunoaste adevarul, indiferent de "unde vine el" cand acesta ii va fi prezentat.Adica ortodoxia.Iar cine nu are posibilitatea cunoasterii acestui adevar va fi judecat dupa masura trairii sale. |
|
|||
|
|||
![]()
Si ateii se pot mantui.Tot la un user de pe forum am vazut, ca sa nu-mi trag laurii.Asta daca isi dau viata pentru aproape si prin iubire jertfelnica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. "dakno" era sensul de a mușca, niciodată folosit cu referire la Cina Domnului, ori la Hristos. 3. Cuvântul "sarx" înseamnă carne, și e folosit chiar cu sensul de trup, atât aici cât și în alte locuri în NT. Nu știu de unde ai scos explicațiile acestea, însă iartă-mă, sunt cam aiurea... |
|
|||
|
|||
![]()
Sau, daca ii repeti asta intruna, cum se si practica, va fi destul de spalat pe creier sa-l mai poata recunoaste. Normal ca un ortodox va zice ca Adevarul e la ei, un mormon ca e la ei, iar un martor ca el e singurul martor din univers. Dar sa nu spuna ca e obiectiv.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar orice credinta falsa nu este mantuibila, omoara virtutiile si inverseaza valorile schimbandu-le in non-valori.Deci prin rezumarea la credinta mincinoasa nu este mantuire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Versetele alea "in har sunteti mantuiti" sunt mult mai profunde decat crezi.Si este probabil cel mai rastalmacit si folosit verset de cei care cred in "solafide".Insa omul se indrepteaza atat din credinta cat si din fapte, vezi Iacov 2.Iar credinta <moarta> nu foloseste la nimic.Aceia e credinta demonilor,portile Iadului, adica eresurile si 'credinta" neroditoare si moarta in ea insasi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si "nu prin fapte" e atat de greu de talmacit?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Acesta este gestul suprem de iubire, asemenea Fiului lui Dumnezeu.De aceia personal cred ca si cei care fac acest gest vor gasi mila mare la Dumnezeu, chiar si ateii.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|