Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Istoria o face Dumnezeu nu oamenii, oricât de "reprezentativi" ar fi aceștia. De aceea nici nu o avem pe White în calendar (dacă mă întrebi rapid, nu știu în ce zi s-a născut), nu am sanctificat-o, nu facem pelerinaje la mprmântul ei, nu-i purtăm cadavrul prin procesiuni și biserici. Cam asta e diferența între personalitățile noastre și ale voastre.
|

Domnule tricesimus, te-am întrebat și te mai intreb. Ce dovadă de respect, abnegație și devotament față de Ellen White vă mai trebuie decât aceea că la un secol aproape după moartea ei îi difuzați învățăturile și punctele doctinare pe un spațiu ortodox?
Ce dovadă de devoțiune orbească față de o femeie demonizată vă mai trebuie vouă adventiștilor decât aceea de a vă dedica intreaga viață și de a crede orbește în rătăcirile inițiate de ea? Adică: interdicțiile alimentare, cinstirea sabatului evreiesc, inexistența sufletului după moartea omului, inexistența iadului etc.
Dacă aceste învățături erau de la Dumnezeu atunci de ce nu au existat în Biserica lui Hristos și până la nașterea lui Ellen White, profetesa voastră?
Doar spune bibllia că "adevărul Domnului ține în veac"?