Citat:
În prealabil postat de Doriana
Da, ghemis, Il ingraditi pe Hristos in limitarile unui cult cand spuneti ca numai voi Il aveti. Deci Hristos nu poate trece limitele gardului ortodox, dupa voi.
Apoi: nu am zis in viata mea ca nu e nevoie de fapte bune. Aceste fapte sunt un semn al credintei , trebuie sa le facem, dar nu le fac ca sa ma mantui, ci pentru ca Hristos mi-a oferit mantuirea, ca un gest de dragoste si recunostinta. Poti face cate fapte bune vrei, daca nu ai credinta te vei numi filantrop, nu crestin. Si le poti face din slava desarta.
Cum practici tu pocainta? Batand matanii si repetand rugaciunile altora?
POCĂÍNTĂ s.f. (În practicile crestine) Căintă pentru păcatele săvârsite; p. gener. regret pentru o faptă rea, o greseală etc.; pocăială. – Pocăi + suf. -intă.
Asta inseamna pocainta; iti pare rau de pacat si nu il mai faci. O facem si noi, dar nu stam sa ne plangem toata viata, ci ne mai si ridicam sa facem ceva bun. Adica sa mergem la inchisori, cum spui tu, sa mai ajutam [desi suntem acuzati ca strangem prozeliti], etc. Vezi tu, noi suntem acuzati ca nu facem fapte, iar cand facem suntem acuzati ca facem ca sa strangem prozeliti...
De diavol nu am uitat, pot sa-ti vorbesc si de el daca te zideste. La noi in biserica sunt oameni cu dar de scoatere a demonilor, ne rugam pentru eliberarea sufletelor si Dumnezeu asculta si scoate demonii din ei. Sunt oameni cu deosebirea duhurilor care deosebesc proorocia de la Dumnezeu de cea de la satan si vorbirea in limbi de la Dumnezeu de cea de la satan. Dar nu e un motiv sa opresti darul lui Dumnezeu de frica lui satan.
Hristos este Adevarul. Eu L-am gasit. Este langa mine, ma ajuta, traiesc numai pentru a-L sluji, Ii vorbesc si imi vorbeste. Tu ai asa ceva? sau implinesti doar niste forme cu speranta ca intr-o zi , poate-poate te vei mantui?
|
Vad la tine si unele convingeri ortodoxe si incerc sa inteleg cum de ai parasit biserica ortodoxa.Am inteles ca te-ai impartasit de multe ori in BO,ca desi mergeai la biserica nu ti-ai insusit invatatura BO,nu te-ai intrebat macar de ce faci lucrul acesta,care este sensul si scopul Sf.imapartasanii,nu ai citit din carti sfinte,intr-un cuvant ti-a lipsit Cateheza(cunoasterea dogmelor BO).Banuiesc ca mergeai la biserica asa impinsa de mama,sau stiu eu din alte motive.
Trebuie sa stii un lucru,si anume, ca pocainta nu este doar o parere de rau a pacatului savarsit,nu este o tanguire continua asa cum crezi tu,pocainta este mai degraba o indreptare a omului pacatos,o schimbare a felului de viata si a modului de gandire,este o restructurare daca vrei,un mod de a trai dupa poruncile Mantuitorului Hristos si a Sf.Scripturi,dupa invataturile Sf.Traditii.Pocainta este de fapt un dar de la Dumnezeu,prin aceasta stare de cainta, insuflata de harul Duhului Sfant, pentru pacatul savarsit omul incepe un urcus al indreptarii,omul vazandu-si neputinta inmulteste rugaciunea catre Dumnezeu pentru al ajuta in depasirea acelei patimi,acelui pacat;"Fara mine nu puteti face nimic".La ce nevoie mai era acest mesaj,aceasta indemnare la rugaciune?Cu siguranta ca nu doar jertfa Mantuitorului ne mantuieste ci mai mult decat toate credinta urmata de faptele bune(indreptarea vietii).
Despre vorbirea in limbi ti-am explicat mai bine prin cuvintele Sf.apostol Pavel,daca tu continui sa crezi asa ceva,te rog sa-i si urmezi exemplul.Ti-a aratat Sf.apostol Pavel care este darul adevarat a lui Dumnezeu,si implicit al vorbitului in limbi.Daca crezi ca Hristos e langa tine si cu tine,ii vorbesti si iti vorbeste,te rugam sa ne spui si noua cum este aceasta relatie cu EL,cum L-ai descoperit,cum IL vezi,cum Iti vorbeste,etc.Sa stii si tu ceea ce nu ai reusit sa inveti in BO,ca impartasindu-ma cu Hristos ma unesc cu EL,traieste in mine si El este cel care i-mi conduce viata(daca nu ma abat de la dreapta credinta),in toate El ajutandu-ma sa fac faptele iubirii ca recunostinta pentru Jertfa SA.