Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2009, 03:46:03
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit incapatanare

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Am citit articolul, mi se pare pe alocuri hazliu, mai ales atunci cand exagereaza ca fumatorii sunt: sinucigasi si ucigasi. Iar dupa ce ti se exagereaza, la sfarsitul articolului este un chestionar, care sumarizeaza tot ceea ce ti s-a impus:
  • Poți să iei parte la Cina Domnului dacă continui să trăiești în păcat?
  • Poate să ia parte la Cina Domnului cineva care este ucigaș?
  • Poate să ia parte la cina Domnului cineva care este un sinucigaș?
  • Poate să ia parte la Cina Domnului omul care este robit de patimi rele?
Bineinteles, raspunsul meu este nu la toate intrebarile. Traiesc in pacat, pentru ca sunt om; nu sunt sinucigas, orice om moare, numai ca eu ma grabesc sa Il intalnesc pe Domnul ; nu sunt nici ucigas, pentru ca eu nu fumez in public, nici macar in casa cand sunt sigur, ci ies pe geam; poate ca sunt robit de patimi rele, insa nu atat de afundat in mocirla ca sa vad Lumina. Concluzie, eu cred ca un fumator are dreptul la impartasanie, mai ales ca seamanul nostru fumator nu e atat de pacatos ca noi.

Mai ales, articolul contine niste statistici ilarii: Asta e echivalent cu ce spun eu: 90% dintre parasutisti mor din cauza nedeschiderii parasutei si 87% dintre pompieri mor intr-un incendiu. Adica e egal cu 0, in incercarea de a convinge un fumator sa nu mai fumeze. Mai are cineva îndoieli cu privire la aceea ca sa fii parasutist sau pompier e o meserie periculoasa? 90% dintre batranii peste 80 de ani mor de batranete. Mai are cineva îndoieli cu privire la aceea ca batranetea e ceva rau?

Sa spui la cineva frate, e gresit sa fumezi e diferit de a-i spune: mie mi-e scarba de tine, ma dezgusti ca fumezi, nu ai dreptul la impartasanie, te rog sa alegi: cele sfinte sau tigara, preotul ar trebui sa fie caterisit, eu imi schimb duhovnicul ca fumeaza etc. Eu tocmai asta vreau sa fac. Sa arat ca voi gresiti cu posturile astea judecatoare.

Bineinteles ca nu. Eu vreau ca lumea sa nu mai judece slujitorii Bisericii ca oameni pacatosi.

Discutabil, asta in sensul de cum e perceput preotul respectiv. Un ortodox adevarat nu vede omul pacatos din el, ca vede Darul lui.

Nu ti-a spus nimeni sa nu dai explicatii care contin cuvantul explicat?
Uau. Pilda nu dovedeste nimic altceva decat ca un pacatos ne poate ajuta in viata noastra duhovniceasca. Perfect.
Sa dea Dumnezeu.

cat despre ,nu e pacat ce bagi in gura'', din cunostiintele mele nu constituie o scuza pentru post sau fumat; constituie scuza doar pentru grasii turmentati la petreceri umoristice. Si sunt hazlii !

Pana acum, nimeni nu m-a convins aici ca fac o greseala in a fuma ca viitor preot, doar vad ca voi gresiti cand judecati, mancati cinstea altuia in fata lui Dumnezeu. Multumesc. Revin cu un ultim post. Va rog sa dezbateti si sa va spuneti parerea cat mai mult.
Moshule urmaresc mesajele tale cu interes si vad ca o tii de coarne si juri ca e ciuta. Sa inteleg daca esti in stadiu sa devii preot esti si tinar atunci eu iti pot fi mama. Din suflet te sfatuiesc e bine sa incerci macar sa parasesti acest pacat fumatul nicidecum sa sustii sus si tare ca e ceva normal. Nu este pentru nimeni nu numai pt preot asta o stii dar cu mare incapatanare contrazici aici pe toti pentruca lucru rau nu te las. Retine nu te judec.......
Roaga-te mai mult.
La multi ani cu pace!
Buni
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotul misionar Anamaria_anca Preotul 10 04.05.2015 11:29:51
preotul caterisit mirelat Preotul 36 21.02.2012 17:35:33
Preotul de mir idealist Preotul 9 22.07.2010 23:44:41
preotul madalinutza Preotul 5 06.05.2009 17:33:05
preotul verona Din Noul Testament 4 10.09.2008 22:30:58