Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2010, 10:28:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Fani eu ma uit in calendar, vad ca maine e post.. ma straduiesc sa tin minte asta (ca in general eu pacatuiesc cand uit.. ma duc dimineata in bucatarie, beau cafea cu lapte si cand o termin imi aduc aminte ca e zi de post! Si degeaba-mi dau cu palma in cap, ca laptele l-am baut. Cam asa merg lucrurile, deci sunt departe de un ideal de vietuire crestina).
Cu infranarea de la legaturi trupesti e mai simplu decat cu laptele in cafea.. cel putin acum. (sper sa nu ma osandesc singura si sa aflu cu adevarat ce este aia ispita! Sunt convinsa ca exista ispitire trupeasca adevarata, cu care eu nu m-am intalnit.. si cred ca nici tu. Dar refuz cat pot sa ma ispitesc singura! Sa cred ca infranarea este ceva relativ ar insemna sa ma ispitesc singura.)

Nu am tinut post exagerat nici in cazul mancarii.. la ora 12 sunt cu capul in frigider.. rar am rezistat pana la 14, niciodata pana la 15.
Dar asta nu inseamna ca am facut bine.. Data viitoare ma voi stradui mai mult.

Multumesc.
Anna, cred ca partial noi intelegem fiecare altceva cand scrie cealalta. Eu incerc sa nu scriu personal, ci in general, si fiecare sa isi aleaga ce i se potriveste. Eu nu stiu cat postesti tu si cum, din ce zici postesti mult, insa din ce incercam eu saz zic rezulta ca fiecare trebuie sa-si gaseasca masura, asa ca nu m-as incumeta sa zic 'prea mult'.
Stiu o persoana care postea excesiv pentru ea, si devenea iritabil si avea dureri de cap din cauza asta, si nu mai putea sa lucreze. El mi se pare ca exagera. Punea forma inaintea scopului. Pnetru alte persoane pe care le cunosc, un post la fel de aspru avea efecte bune si pentru ele poate acest fel de post nu era excesiv ci foarte bun.
De asemenea eu incerc sa nu scriu despre mine. Mi se pare un subiect foarte delicat si intim, acest post conjugal. Tu poate deduci anumite lucruri din ceea ce scriu insa nu as vrea sa intru in detalii.

Si cred ca discutiile pro si contra pe care le avem provin dintr-o divergenta de baza: felul cum intelegem regulile in crestinism si felul cum intelegem libertatea crestina.

Despre altele alta data.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? Heurtebise Impartasania (Taina Euharistiei) 23 06.05.2011 12:32:42
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 15:37:58
Sarbatori fericite! ancah Generalitati 57 01.01.2008 21:49:47
Slujba post Craciun motiff Generalitati 1 20.11.2006 12:18:10