![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii Apostoli au fost unsi ca episcopi la pogorarea Duhului Sfant.
Dupa aceea nu a fost deloc intre Sfintii Apostoli neunire ci cand erau impreuna slujeau impreauna Sfanta Liturghie,era comuniune liturgica. Eu nu stiu la ce te-ai referit dar niciun Sfant Apostol desi au existat intre dansii niste discutii nu si-a facut Biserica separata nici nu s-a despartit de ceilalti Sfinti Apostoli pentru aceste discutii. A fost o discutie referitoare la necesitatea sau nu a taierii imprejur si a tinerii intregi legi a lui Moise pentru cei care erau primiti la crestinism si nu erau evrei. Dar in niciun caz pentru aceasta discutie nu si-au facut unii Biserica separata,sau sa se fi despartit de Biserica acelora. http://www.crestinortodox.ro/biblia-...-ierusalim-206 http://orthodoxwiki.org/Apostolic_Council_of_Jerusalem Si poti sa vezi ca si Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Apostol Petru au fost de aceeasi parere.De unde dar s-a dat ca Sfintii Apostoli erau dezbinati intre dansii? Dar oare Bisericile pe stil vechi s-au adunat in Sfant Sinod sa discute ce considera ei ca e necanonic la ceilalti sau i-au anatemizat direct pe ceilalti? Oare cei care au fondat Bisericile pe stil vechi au discutat mai intai despre indreptarea calendarului in Sfintele Sinoade din care s-au desprins? Eu nu cred. Ci s-au desprins direct. Si ca sa afirm ce cred eu : cred ca Bisericile Ortodoxe Canonice sunt din Biserica cea vie a lui Dumnezeu prin vinele careia si prin vinele carora "curge seva" lucrarii lui Dumnezeu. Biserici ortodoxe canonice adica BO Sarba,BOR,BO Rusa,Patriarhia Ierusalimului,Patriarhia Ecumenica,BO Greaca,BO a Ciprului,BO Bulgara si celalte care sunt in comuniune cu acestea. Despre Bisericile pe stil vechi nu stiu ce sa spun.E clar ca la mateiti,florinitii,ROCOR si in alte Biserici pe stil vechi Dumnezeu lucra in trecut,acum nu mai stiu. Parintele Cleopa si parintele Arsenie Papacioc zic de membri Bisericii Ortodoxe pe stil vechi din Romania ca acestia se reprimesc in BOR fara mirungere,ca si acestia tot crestini ortodocsi sunt dar schismatici.Dar la acestia mantuirea de primit e mai dificil. Dar parintele Cleopa si parintele Arsenie Papacioc ziceau de Biserica Ortodoxa pe stil vechi care era atunci in Romania.Ca acum se pare ca si in Romania sunt mai multe Biserici Ortodoxe pe stil vechi. Nu este cuvincios ca in necunostinta de cauza sa judecam ce a patimit Sfantul Apostol Petru si ceilalti Sfinti Apostoli. Dumnezeu Iisus Hristos iertase si pe Iuda si vroia sa il unga si pe el Sfant Apostol,dar Satana,raul pizmas l-a inselat si l-a aruncat in deznadajduire.Toti Sfintii Apostoli au fost lasati sa fi incercati (ispititi) de Satana,ca cei tari tare se vor cerca. http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/30jdcpreotii.htm "21.Dar iată, mâna celui ce Mă vinde este cu Mine la masă. 22.Și Fiul Omului merge precum a fost orânduit, dar vai omului aceluia prin care este vândut! 23.Iar ei au început să se întrebe, unul pe altul, cine dintre ei ar fi acela, care avea să facă aceasta? 24.Și s-a iscat între ei și neînțelegere: cine dintre ei se pare că e mai mare? 25.Iar El le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele și se numesc binefăcători. 26.Dar între voi să nu fie astfel, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, și căpetenia ca acela care slujește. 27.Căci cine este mai mare: cel care stă la masă, sau cel care slujește? Oare, nu cel ce stă la masă? Iar Eu, în mijlocul vostru, sunt ca unul ce slujește. 28.Și voi sunteți aceia care ați rămas cu Mine în încercările Mele. 29.Și Eu vă rânduiesc vouă împărăție, precum Mi-a rânduit Mie Tatăl Meu, 30.Ca să mâncați și să beți la masa Mea, în împărăția Mea și să ședeți pe tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel. 31.Și a zis Domnul: Simone, Simone, iată satana v-a cerut să vă cearnă ca pe grâu; 32.Iar Eu M-am rugat pentru tine să nu piară credința ta. Și tu, oarecând, întorcându-te, întărește pe frații tăi. " Dumnezeu Iisus Hristos zice asa: "27. Și le-a zis Iisus: Toți vă veți sminti, că scris este: "Bate-voi păstorul și se vor risipi oile". Pe Sfantul Apostol Petru satana il face sa se lepede de Dumnezeu Iisus Hristos iar apoi negresit ca a vrut sa il duca la deznadajduire.A fost mare biruinta duhovniceasca,ca Sfantul Apostol Petru nu s-a sinucis. Last edited by mihailt; 21.01.2010 at 02:22:14. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|