Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2010, 16:21:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Vazand in tine ca esti un om bun, va lua aminte la viata ta, caci... bineinteles, el nu vrea sa fie un om rau.

Si faptul ca el are ochi sa vada faptele cele bune nu este ceva logic, ci o lucrare tainica a lui Dumnezeu.
Multi nu mai discern raul de bine, multe dintre faptele cele bune fiind pentru ei lipsite de logica si fara rost.

Multi si'au schimbat viata vazand "pe Duhul Sfant" din marii Parinti ai Bisericii.
Nu cred ca se pune problema unei prietenii lungi, a unui colectiv sau alte situatii de genul acesta...cred ca mai mult s-a pus problema de ce anume ar trebuie sa spui, sa sintetizezi pentru cineva care iti adreseaza o simpla intrebare " Ce religie e asta, ce presupune ea?"...deci cred eu ca e o intrebare-raspuns, si nu tine de ingamfare sau mandrie

Poate fi pur si simplu entuziasmul simtit atunci cand vezi pe cineva curios sa afle mai multe despre religia ta, de care poate nu stie nimic...simplu, deci nu e un proces continuu...care se desfasoara timp de decenii, si in care acea persoana te observa si e convins pe zi ce trece de ceea ce vede...ci poate conteaza ce formulare si ce idei gasesti tu atunci pe loc, in cele zece minute sau o ora...in fata unei persoane pe care poate nu o vei mai intalni niciodata!

Eu cred ca despre asta e vorba, si nu despre o initiativa venita din partea unui ortodox, sau despre vreo strategie anume....
Reply With Quote