01.02.2010, 00:27:46
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 02.01.2010
|
|
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
E cu dus si-n tors ! Milostenie de faci , nu trebuie sa te stie nici stanga , nici dreapta . . . Te rog sa ma crezi ca aici suntem pe muchie de cutit ! Daca luam doar topicul Umanitare , putem spune oare ca nu exista bune intentii ? Dar exista acest pericol ce este evident pana la urma ! Sti cum am putea evita ? Tacand toti sau la toate intrebarile sa raspundem : " mergi la duhovnic " . . . Din pacate e greu de evitat , dar de justificat e atat de usor , pentru ca a in a ne justifica suntem maestri ( ne justificam : pacatele , ratacirile , slabiciunile , slaba credinta , scarbele , durerile , veselia , neseriozitatea , rautatea . . . tot ) . Mai tot timpul ne justificam , cu voie sau fara voie , dar o facem ! ! ! De ce te lauzi cu . . ., de ce minti , de ce desfranezi , de ce nu te rogi la timp , de ce te rogi asa putin , de ce . . ., gasim imediat justificari fata de noi insine , fata de cei din jur , fata de duhovnidc . . . Asta e , draga Iustin , pericolul ce sta tot timpul in fata noastra, in spatele nostru , in jurul nostu . Nu stiu daca ma intelegi , pentru-ca nu degeaba se spune ca drumul POCAINTEI e atat de ingust . . ., un singur pas , o singura vorba , un simplu gest , iti (ne ) poate schimba directia . Te rog sa ma intelegi !  
|
Smerenia are sens cat timp se refera la tine insuti,si la foloasele tale sufletesti ! Dar daca eu iti zic ca ai facut bine,ai facut! Caci ai facut bine aproapelui tau,aratandu-i ce inseamna rugaciunea,si nu trebuie sa te mai ingrijesti de forma in care a iesit acest bine .
Multumesc ,si te mai astept cu astfel de amanunte concrete,caci pe mine astea ma ajuta cel mai mult.De pilda vroiam sa te intreb ce duhovnic ai,e din cartier?
|