![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi cu privire la rugaciunea particulara. Trebuie sa vorbesti cu parintele duhovnic. Incearca totusi sa imbini, rugaciunea obsteasca cu cea particulara. Participa, zilnic, daca gasesti timp si ai unde, la Sfanta Liturghie, sau la celelalte slujbe (Acatist, Maslu, Paraclis, Vecernie). Apoi acasa, incearca dupa putere, sa-ti faci canonul de rugaciune. |
|
||||
|
||||
![]()
de la dvs speram sa primesc un sfat si va multumesc din suflet pentru asta. Am crezut ca mi-am gasit duhovnicul (parintele de la biserica unde merg duminica) dar cand i-am expus dorinta mea nu a dat nici un "semn" ca m-ar accepta asa ca ma rog in continuare sa -mi gasesc un doctor de suflet.
Voi tine seama de cele spuse de dvs si voi incerca tot timpul sa-mi perfectionez tehnica adica rugaciunea (scrisa, citita, rostita) sa treaca mai intai prin inima si apoi prin minte. Sunt cu ochii pe dvs!! (adica va citesc mereu, nu sunt de la SRI)
"Doamne nu-mi da nici saracie, nici bogatie; da-mi painea care imi trebuie"(Prov. 30,7-9). "Nu iubiti lumea nici lucrurile lumii"... (Ioan 2,15-18; V. Fapte bune "Daca avem ce sa mancam si cu ce sa ne imbracam sa ne simtim indestulati" (l Tim. 6,7-10; V. Monahism). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
totusi,chiar nu stie nimeni?
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu va fie sminteala (ca nu trebuie sa fie) ce urmeaza sa spun. Unul din mentorii mei in medicina a fost medicul parintelui Staniloaie pana acesta a trecut la vesnice, si spunea "rugaciunea de toata vremea se face si cand te impreuni cu nevasta, ca doar n-ai sa lasi fara rugaciune exercitarea sacramentului din care-ti nasti copiii". Care ochi inchisi, deschisi, alte despartiri. Nu stiu daca confratele meu mai mare spunea asta de la parintele Staniloaie, dar stiu sigur ca nu le spunea de capul lui. De altfel apostolul spune "rugati-va neincetat". Nu mai e nevoie de nici o despartire sau precizare. Daca n-ar fi voie sa ne rugam cu ochii inchisi, apoi de cand ne asezam in pat pana adormim ar trebui sa nu ne rugam. Valeu. Pai atunci vin mai tare ispitele.
|
|
||||
|
||||
![]()
Când comunici cu cineva , nu prin telefon, nu prin corespondență , ci în mod direct , și acel cineva , nu este doar un cineva oarecare , ci este un El , cum crezi că-i bine a-I vorbi ? În mahmureală, în lehamite, dispreț , indiferență , horcăind ca porcul în coteț . . . ? Privește-L în față , precum L-ai vedea ! La o icoană cum te uiți , cu spatele ? Sunt totuși , iertare , chestiuni ce țin de bunul simț, de starea noastră de a fi, de a exista și nu cred că se pune problema astfel precum a-i pus-o tu , raportând firescul, normalul , la păcat , și pe deasupra cerând o explicație fără sens. Te rog mult să nu te superi ! Doamne ajută !+
|
||||
|
||||
![]()
nici vorba de suprare,dar de exemplu daca sunt in tren si n-am nicio icoana prin preajma,ce fac?sa ma uit pe geam?
|
||||
|
||||
![]()
Da,foarte bună alegere ! Decât la cineva ce te poate ispiti, sminti, da, pe geam e perfect . Omniprezența Lui te va ajuta mult și nu numai ! Doamne ajută!
|
||||
|
||||
![]()
Mare atenție la gânduri, ele vin mai cu seamă în starea de veghe, când toate informațile acumulate într un anumit interval de timp dau buzna în tot felul de fantezii și năluciri . Puterea de concentrare mai ales la rugăciune, stă în SINCERITATEA și nu în ultimul rând în Credința noastră. Un simplu gând trufaș, poate dărâma tot ce am reușit bun și folositor în luni sau ani în lupta noastră cu păcatele sau patimile noastre.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa ne rugam? | cosmin_lovin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 82 | 13.03.2013 01:45:47 |
Sa ne rugam! | Legionarul | Generalitati | 6 | 08.01.2011 17:06:33 |
Sa ne rugam | anirod | Umanitare | 2 | 21.06.2010 21:57:22 |
Sa ne rugam ! | cristiboss56 | Umanitare | 3 | 16.11.2008 23:21:26 |
cum sa ne rugam | andorueca | Rugaciuni | 1 | 09.09.2008 20:34:39 |
|