Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2010, 19:04:58
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Nu am interpretat nimic. Doar am dat niste citate care nu va convin din Catehismul ortodox. Si, mai am multe de acestea.

Nu putem pierde din vedere Invierea. Noi nu credem in "suflete nemuritoare" ci credem in Inviererea Domnului (care a avut loc) si invierea mortilor (care va avea loc la revenirea Mantuitorului).

Dvs., care credeti in "nemurirea sufletului" si supravietuirea acestuia intr-o forma constienta, mai credeti in inviere? Ce rost mai are aceasta?

Cititi 1 Corinteni cap. 15, incepand cu vers. 12. Vedeti ce frumos si convingator vorbeste Sfantul Apostol Pavel despre nadejdea invierii in credinta crestina (credinta de zi cu zi, nu numai de duminica).

Asta chiar este incumetare. Intr-un fel, totusi, aveti dreptate. Un "dumnezeu" a facut aceasta schimbare. Este cel descris in profetiile lui Daniel:"se va incumeta sa schimbe vremile si legea"(Daniel 7:25) Probabil pe acest "dumnezeu" il ascultati.

Eu raman in ascultare de Dumnezeul care a sfintit si binecuvantat ziua a saptea si a scris-o ca lege (porunca) pe piatra.

Pentru ca Sfantul Apostol Pavel spune:

"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19).
Eu prefer sa pazesc poruncile lui Dumnezeu (prin puterea pe care o da harul Sau). Dvs., care respingeti poruncile (cel putin una), poate preferati taierea imprejur.
Aceeasi atitudine fata de Scriptura. Interpretari arbitrare. Pai in acest mod nu se poate intelege Scriptura- aruncand niste versete incercand sa aparati ceva- pai tot Apostolul Pavel ne spune: "Nimeni sa nu va judece pentru mancare sau bautura, sau cu privire la vreo sarbatoare, sau luna noua, sau la sambete. Care sunt umbra celor viitoare"
Asa vom continua la infinit. Un verset dumneavoastra un verset noi. Cred ca trebuie sa avem in minte indemnul Mantuitorului- Ce este scris? Cum citesti?
Eu inclin spre o interpretare a Sfintilor Parinti- care au trecut de litera Scripturii si au interpretat-o in Duh.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 13:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 18:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16