Citat:
În prealabil postat de anita
Doriana ,chiar voiam sa te intreb ,esti romanca?
Zilele trecute m-am uitat pe o carte de istorie pt.bacalaureat.
Pai noi am avut niste domnitori nemaipomeniti ,care in numele credintei si a dragostei de tara si-au sacrificat sanatatea si viata.
Ne mandrim cu ei.
Mircea cel Batran a luptat pentru a evita sa fim transformati in pasalac turcesc ,la fel Iancu de Hunedoara ,sa nu mai vorbesc de Stefan cel Mare si Vlad Tepes.
Astia sunt cativa.
Noi niciodata nu am ajuns pasalac turcesc ,pe cand Ungaria da.
Dumnezeu pentru credinta de atunci nu a ingaduit.
Tu ce motive ai avut de ai plecat la sectanti ?
Pentru niste lucruri cu care nu esti de acord in biserica ortodoxa?
Dar cine esti tu sa judeci ?
Oameni de valoare ,scriitori ,muzicieni nu s-au lepadat de credinta ortodoxa.
Esti tu mai cunoscatoare decat ei?
|
Draga mea, nu am judecat , ci am spus ca nu as face niciodata asa ceva. A nu judeca nu implica a imbratisa orice practica. Si nu stiu daca sunt mai cunoscatoare decat ei. Stiu cateva lucruri, atat cat a binevoit Dumnezeu sa ma lumineze, dar atat cat cunosc fac , si o fac din convingere, nu pentru ca am auzit de la altii.
Nu stiu cat de credinciosi au fost domnitorii si muzicienii enumerati de tine, despre Brancoveanu cred ca a fost un mare sfant. Sunt domnitori si muzicieni care nu s-au lepadat de alte credinte, dar asta nu inseamna neaparat ceva.
Cat despre mine, am mai spus ca nu m-am lepadat de credinta ortodoxa, deoarece nu am cunoscut-o. Si nici nu e corect spus "credinta de culoarea X". Exista o singura credinta, in Hristos, pe ea s-a intamplat sa o cunosc in afara mediului ortodox si inca nu am parasit-o. Si sa-mi ajute Dumnezeu sa nu o parasesc.
P.S. Sunt romanca. :)