Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 13:02:43
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Apostolul Ioan ii incuraja pe cei care credeau ca au viata vesnica:
"Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică".
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Viata vesnica era conditionata de credinta, credinta conditionata de materializarea ei in fapte. Deci...
Deci...discutia nu as axa-o pe a conditiile mantuirii.
Hai sa presupunem ca sunt indeplinite conditiile, fiind vorba de un ortodox, nu de un NP.

Sfantul Apostol Ioan scria ortodocsilor din aceea vreme si le zicea:
Eu v-am scris cu un scop clar: ca voi sa stiti ca aveti viata vesnica.

Acei ortodocsi carora le scria erau vii, erau in viata.
Deci in viata fiind puteau sa stie ca au viata vesnica.

Nu doar dupa moarte.

P.S. Te rooog nu-mi spune ca destinatarii epistolei erau Biserica Primara si noi astazi nu mai suntem si...Adica, am pretentii de la tine, asta vreau sa zic :).

Last edited by penticostalulmantuibil; 10.05.2010 at 14:05:28.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
ce se poate face pentru mantuirea unui om pe moarte cred_cu_adevarat Generalitati 13 26.11.2012 13:52:06
Romania pierde si rezervele de LIGNIT si ANTRACIT. hydro314 Generalitati 3 22.08.2012 14:28:04
Teama de a nu fii catalogati extremisti pierde viata in duh si adevar ! zaharia_2009 Spiritualitatea ortodoxa 71 11.05.2011 15:52:32
In ce conditii se poate pierde sau ceda parohia? sophia Preotul 3 26.10.2009 23:34:58