Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2010, 23:49:12
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Să înțeleg că aveți ceva împotriva coafurii ? Sau credeți că nu se cuvine ca femeile să se parfumeze ? Ori poate că purtarea unei rochii care ar sublinia grația și frumusețea trupului este păcat ?

Eu cred că trupul este, ca și sufletul, dar al lui Dumnezeu. Faptul că trupul are o poziție secundă față de suflet nu înseamnă că trebuie să îl tratăm cu indiferență. Nici nu trebuie să credem că aceste două daruri ar fi asemenea talerelor unei balanțe, încât dacă am da importanță trupului ar însemna automat că nu mai dăm sufletului. Neuitând nici o clipă să dăm întâietate sufletului, fiindcă acolo unde va fi sufletul va fi și trupul, să ne îngrijim și trupurile ca pe temple ale Duhului Sfânt.

Binecuvântează, Doamne, cele dinlăutrul meu !
Draga prietene, daca-mi permiteti sa va spun asa, stau si ma minunez cum de nu reusesc nici la a doua postare sa ma fac pe deplin inteleasa. Vorbeam, bunaoara, despre atitudine, tinuta si locul nostru al femeilor IN BISERCA, STRICT IN BISERICA, LA RUGACIUNE, IN MOMENTELE SOLEMNE, DIVINE, ACOLO UNDE SI CAND HRISTOS SE DA SPRE JERTFIRE PENTRU A NOASTRA MANTUIRE considerand ca ar fi prea mult pentru firea noastra
sensibila, cocheta si iubitoare de frumos sa extindem regula si pentru celelalte locuri pe unde umblam / lucra / distram.
Pai DA! consider ca parfumul, COCOSCHANELUL si TAMAIA nu-s o combinatie prea DIVINA.
Gratia si a frumusetea trupeasca o etalam destul pe strada, la munca, la chefuri, nunti si botezuri. Acolo am fi chiar caraghioase daca ne-am imbrobodi.
Pentru fiecare loc sau eveniment se cere o anumita tinuta potrivita, locului, momentului. La mine la serviciu (lucrez la dep. protocol si relatii cu publicul) sunt OBLIGATA sa ma imbrac decent, elegant, fara decolteu adanc si cu fusta nici lunga nici scurta, machiata neaparat discret, parfumata, musai, discret.
Da , frumusetea trupului este de la Dumnezeu.este un dar si nu este pacat ca ne imbracam frumos. Dar frumusetea trupului nostru nu ne-o expunem la vedere, asa, ca doar Dumnezeu mi-a dat-o , nu umblam goi si frumosi pe strada, ca este rusine, nu? Dar care e limita? Cat sa aratam? Cine poate spune? Fiecare are masura lui. Masura mea este cea pe care am aratat-o mai sus.
Draga domnule, ingrijirea trupului are mare insemnatate. dar este cale lunga de la ingrijire la exhibitionism. Igiena riguroasa, controlul medical si tratarea bolilor trupesti sunt indispensabile omului civilizat. Dar eu nu astea le combat. Ci exagerarile gatelilor inutile.
Cu discenamant, cu dreapta socotela si cu bun simt, noi femeile putem fi si frumoase si destepte si virtuase.
Sufletul si trupul sunt mereu in atentia noastra dar din pacate dam prea mare atentie exteiorului/trupului nostru in detrimentul sufletului.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce poarta femeia batic in biserica? ortodoxie Intrebari utilizatori 3 28.06.2010 09:42:33
de ce Biserica nu face mai mult? anamariaplop2000 Despre Biserica Ortodoxa in general 14 18.05.2010 18:07:25
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25