![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa umila mea parere, articolul este o porcarie! Spune acolo ca eroismul maternal, devotamentul sotiei, rabdarea ei sunt sunt niste lucruri de nimic ("cam la atat se reduce mandria ....."). Chiar sunt de nimic? Eu zic ca nu. Sunt LUCRU MARE dar nu indraznesc sa ma mandresc cu asta. Pentru ca in opinia mea, si nu numai, o femeie este feminina doar atunci cand este discreta si prin tinuta ei vestimentara si prin atitudine. Discreta, adica, cu limita si rost la vorba, decenta in gesturi si vestimentatie. Iar in Biserica ceva mai mult decat in societate. Parerea mea este ca in ziua de azi, cand moda nu mai are limite in a dezbrac trupul, chiar si o basma pe cap pare exagerare. Dar nu este. Eu stiu cum ataca satana imaginatia usor excitabila a barbatilor. De aceea, din dragoste pentru aproapele nostru barbatul, nu vrem sa fim o ispita si in timpul rugaciunii. De aceea este bine ca prezenta noastra la biserica sa fie discreta. Sa fim imbracate decent, cu basmaluta care sa ne acopere frumosul par si ceafa gingasa cu zulufi seducatori, ori alunita dulce de dupa urechiusa roz... Rochita mulata si deasupra genunchilor gratiosi s-o lasam acasa sau cel putin sa acoperim frumosul decolteu rozaliu si dolofan, ori fregedele brate, ori umerii seducatori aplecati in rugaciune. Pai de-aia zic: de lemn sa fii ! Ce sa mai zic de fetele in pantaloni la biserca! Doamne fereste! Sau puternic parfumate, rujate, machiate, inelate, bratarate.. Este ispititoare femeia! chiar si cu un sac pe ea. Pentru ca-i femeie si pt ca este TOT pt. un barbat. E chin si alint. Este moarte si viata. Esi, barbatii sunt la mana noastra la orice minut. Ei traiesc prin noi! Noi ii putem odihni, noi ii putem chinui. Daca-i iubim suntem datoare sa le oferim liniste si posibilitatea sa se roage in pace, sa nu le dam prileju de a se sminti, macar in biserica. Sa stam deoparte, in spatele lor, cu basma pe cap si cu privire in jos. Nu-i greu, deloc pt ca scopul este maret. Si el se roaga pt mantuire dar nu cu ispita in coasta sau in nasul lui. Le datoram asta. De ce? pentru ca merita. Ei pot fi tatii nostri, fratii nosti, copii nostri. pt ca noi putem sa ne concentram la rugaciune mai usor, noi avem aceasta putere. Nu suntem asa usor de ispitit. In mana / puterea noastra sta mantuirea barbatilor, pacea lor, odihna lor. Sunt multe de spus dar ma opresc aici si sustin tot ce au spus Sfintii parinti despre locul femeii in Biserica. Femeile pot fi mantuirea sau osanda iubitilor nosti barbati. Si daca vrem ne putem mandri cu asta. Dar nu e de folos. Cat despre locul / rolul femeii in societate... asta este alta poveste. |
|
|||
|
|||
![]()
@Marilena -
1. De ce mereu se vine cu aceste exemple negative cand se vorbeste de femeie. De parca in biserica n-ar veni si fete si femei cuvvincios imbracate si ne-vopsite. Basmaua si pantalonii, ma rog aici este o discutie lunga si delicata. 2. Si de ce (culmea tot femeile ?!) se spune numai de ispitele la barbati si etc. ? Si tu spui ca femeia este asta si aia pentru barbat. De ce nu se spune si accepta si inversul? Crezi ca femeile nu au ispite? Nu te-ai uitat niciodata dupa un barbat mai dragut? Vazi un barbat, vezi chiar un preot sau calugar mai frumos, vezi macar niste ochi mai frumosi? Noi suntem de piatra? Nu ti se pare ca ne rezumi/rezumati numai la a fi niste papusi, fara suflet, fara trairi, fara minte, fara nimic. Papusi care trebuie sa stea unde le pui, sa le imbracu cum vrei, sa taca, sa nu simta...
|
|||
|
|||
![]()
Pai ne-or mai fi plecand dar atunci nu ne mai uitam la ei, ne uitam la varfurile pantofilor sau la tivul fustei :D
Moment in care nu mai suntem ispitite nici nu mai reprezentam ispita (eye contact alea alea, lucruri pe care le facem uneori inconstient involuntar).
|
|||
|
|||
![]()
Pun si eu cateva intrebari cu riscul de a-mi atrage obrobiul . M-am pregatit deja: daca aveti pietrele pregatite si pt. mine , puteti sa le aruncati!
Ce urmariti cei carora aveti o placere deosebita de a eticheta userii de pe forum cu: ,,ateu/e, eretic/a, ratacit/a, cazut/a?! Aveti cumva in vedere mantuirea celui etichetat astfel? Sau va intereseaza numai sa demonstrati ca aveti dreptate? Iar daca urmariti mantuirea aproapelui, in acest mod vreti sa il castigati pt. Hristos? Oare avem noi competenta morala sa ii tragem o palma lui Arie ca Sf. Nicolae? Daca dvs. aveti aceasta competenta, sincer va felicit. Oare cum ramane cu: ,,sa uram pacatul, nu pe pacatosŽŽ. Nu e mai simplu sa spui: ,, a crede ca... e o erezieŽŽ decat sa infierezi pe cineva cu: ,,esti ereticŽŽ? Oare zicalele: ,,vorba dulce mult aduceŽŽ, ,,muzica face tonulŽŽ sunt vorbe in vant si atat? Nu am nominalizat pe nimeni , nu astept nici un raspuns de la nimeni. Sa isi raspunda fiecare lui/ ei insisi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 26.05.2010 at 21:54:33. |
|
|||
|
|||
![]()
@Marilena -
1. De ce mereu se vine cu aceste exemple negative cand se vorbeste de femeie. De parca in biserica n-ar veni si fete si femei cuvvincios imbracate si ne-vopsite. Basmaua si pantalonii, ma rog aici este o discutie lunga si delicata. 2. Si de ce (culmea tot femeile ?!) se spune numai de ispitele la barbati si etc. ? Si tu spui ca femeia este asta si aia pentru barbat. De ce nu se spune si accepta si inversul? Crezi ca femeile nu au ispite? Nu te-ai uitat niciodata dupa un barbat mai dragut? Vazi un barbat, vezi chiar un preot sau calugar mai frumos, vezi macar niste ochi mai frumosi? Noi suntem de piatra? Nu ti se pare ca ne rezumi/rezumati numai la a fi niste papusi, fara suflet, fara trairi, fara minte, fara nimic. Papusi care trebuie sa stea unde le pui, sa le imbracu cum vrei, sa taca, sa nu simta...[/quote] Sigur ca in biserica vin, si vin multe fete si femei cuviincioase. Dar exemplele negative, cum le spui tu, de fapt nu sunt ele in sine negative ci efectul produs este negativ. Si dupa putinta noastra ar trebui ca macar cand suntem in biserica "toata grija cea lumeasca sa o lepadam". Si eu as putea-o lepada daca n-as vedea ce bine s-a coafat doamna din stanga...( si eu ce par rar am...)sau daca n-as simti ce parfum de firma are fata din dreapta,oare cum ii zice? l-o fi luat de la dutty free, o fi fost scump? sau poate tamaia miroase asa? Sau "ce rochie sexi, Doamne! de maine ma apuc de cura de slbire, nu mai mananc..." Daca au femeile ispite??? O, si inca cate! Pai ce barbat e duhovnicul meu! mori, nu alta! Dar E PREOT! SI ma trasneste Dumnezeu pe loc daca dau voie imaginatiei s-o ia razna! Nici nu-mi ridic privirea spre dansul. Barbati, mireni frumosi? Sute si mii! Si ii admir dar reactia mea si cred ca a majoritatii femeilor este pe moment de admiratie. Ca sa ne "infierbantam", sa ne "smintim" noi avem nevoie de ceva mai mult. Nu ne este suficienta doar imaginea atragatoare, noua ne terbuie muuuuult mai mult sa cadem in ispita! Iar puterea noastra de stapanire este mai mare. De fapt suntem noi suntem "ombiloco del mundo". Din pricina femeilor s-au iscat scandaluri, lupte, razbaoie, mai mari sau mai mici. Si sa sti de la mine, daca stam in umbra, tacute si discrete n-ar trebui sa ne suparam. Astfel suntem scutite de multime de neplaceri si ne da o nota de noblete, finete, eleganta mai seducatore decat orice gateli. O astfel de femeie este mai protejata de neplaceri. Nu este agatata de oricine si este privita cum mult mai mult respect decat o alta, plina de ea, desteapta nevoie mare, guresa si sfatoasa. Tu nu vrei sa fi socotita o papusa fara minte, fara suflet si sa fie pusa la colt grosolan imbracata, umila si smerita. Foarte bine, fi cum vrei, iesi in fata, cere-ti drepturile, fi "barbata"!. E alegerea ta. Si in ziua de azi nu-ti intezice nimeni , dupa cum se vede, nici preotii emancipati, doctori in teologie.Ai fi chiar "trandy". Genul acesta de religiozitate futurista o fi pe placul multora. Treaba lor... De fapt in cealalta postare vorbeam de locul femeii in Biserica. Aici am spus cate ceva despre atitudinea pe care, in opinia mea, ar trebui s-o avem in societate. Dar subliniez, este parerea mea. Nu este nevoie sa te revolti. Eu am acelasi respect pentru orice femeie. In ochii mei este surata mea draga si faptura lui Dumnezeu. O iubesc oricum ar fi: virtuoasa sau pacatoasa pentru ca, si pentru pacatoasa de mine si pentru ea de-o potriva s-a jertfit Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred că trupul este, ca și sufletul, dar al lui Dumnezeu. Faptul că trupul are o poziție secundă față de suflet nu înseamnă că trebuie să îl tratăm cu indiferență. Nici nu trebuie să credem că aceste două daruri ar fi asemenea talerelor unei balanțe, încât dacă am da importanță trupului ar însemna automat că nu mai dăm sufletului. Neuitând nici o clipă să dăm întâietate sufletului, fiindcă acolo unde va fi sufletul va fi și trupul, să ne îngrijim și trupurile ca pe temple ale Duhului Sfânt. Binecuvântează, Doamne, cele dinlăutrul meu !
|
|||
|
|||
![]()
N-as folosi chiar cuvantul "porcarie", dar ceva asemanator. Nici mie nu mi-a placut articolul... Cred ca a fost scris "la cererea unui numar de telespectatoare"... cum se spunea candva.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hai sa dau o solutie cu adevarat practica la aceasta nemaipomenita problema a coafurii, hainelor, basmalei, etc. Cine stie ca nu isi poate tine ochii, cine stie ca nu se poate concentra, sa vina cu o carte cu Sf Liturghie si sa urmareasca slujba cuvant cu cuvant de acolo. Asa nu mai vezi cine este langa tine, cine trece pe langa tine si asa mai departe. Din proprie experienta (nu, nu in Romania, nu, nu in biserica ortodoxa), metoda asta functioneaza foarte bine. Numai ca la noi nu exista Missale sau ceva de genul, plus ca or crede oamenii ca esti vreun fel de protestant. Dar asta e. Cred ca este o solutie mai realista decat sa ceri la toata lumea sa s eimbrace nu stiu cum, ca tu nu poti sa iti pui frana ochilor.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 00:16:30 |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce poarta femeia batic in biserica? | ortodoxie | Intrebari utilizatori | 3 | 28.06.2010 09:42:33 |
de ce Biserica nu face mai mult? | anamariaplop2000 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 18.05.2010 18:07:25 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|